Грапе'с Хоме Грапе

Цхарлиејева сорта грожђа поседује све карактеристике које му помажу да постане прави вођа продуктивног имања.Апсолутно се не плаши страшних зима, оштрог пролећног хладног, непријатног гљива.За сваку врсту земљишта сорта није хировита.Добро чуван, јер се не пуца и не пропада.Плави гроздови се могу видети чак и далеко, сликовито виси из грмља и одушевити око сваког вртлара.

Грожђе Чарлија је идеално за кућне баште, плантаже и прелепе баште.

Цхарлие Грапес изгледа одлично

Идеално за правог узгајивача.Има много предности у овом случају, али овај тип није велики захтев међу професионалцима.Каква је ситуација овде?Шта привлачи опис грожђа са занимљивим именом "Цхарлие"?

На коју врсту треба да се позивамо?

Чарливо грожђе је врста стабла која припада раном периоду готово потпуне зрења бобица.До краја августа моћи ћете жетву.Често се користи за припрему разних сокова, мирисног и лаганог ликера, занимљивог десерта, црног вина.

У свом потпуно свјежем облику, бобичасто воће је погодно, али их не воле сви због специфичног укуса парадајза, који не иде увијек до краја процеса зрења усјева.

Јагоде од овогагрожђе се не квари, па стога добро чува, може издржати транспорт на дугој удаљености.

Чарлијеве бобице се чувају јако дуго времена

Сваки искусан и похлепан вртлар обавештава да је потребно допустити да ова грожђа доспева буквално до првог октобра. Тада се скупља довољна количина шећера, али ноторни ретроокус који иритира многе људе и до тог периода практично пролази.

\ т

Опис грожђа такође привлачи многе вртларе.

  • Грмови имају повећану снагу раста.
  • Вино је благо смеђе боје, флексибилно и прилично снажно. Свака гомила прелази просјечну величину, тако да може досећи тежину од 800 грама.
  • Облик грозда подсећа на цилиндар, тече мало, са благо повученим конусом.
  • Јагоде су велике, тежине до 10 грама, црне или засићене плаве. Њихова кожа је густа и средње дебела, потпуно јестива и пријатна по вашем укусу.
  • Пулпа у жетви је сочна, благо кисео и благо слатка са благим киселкастим укусом, има укус сланине.

Опис је прилично атрактиван, тако да заслужује пажњу професионалаца.

Гомила Чарли може да достигне 1 кг

Занимљив и историјат порекла сорте.

Оригин

Ова сорта је буквално захваљујући успешном и спонтаном наступу професионалног узгајивача грожђа Павловског. Донесена на основу грожђа Вицториа, и Надежда Азос. Биљка је доста младаИсторија, у садашњој фази је темељно тестирана и тестирана на територији јужне Белорусије.

Чарли Буш 2 години с жетвачак иу централном региону, где су долазеће зиме релативно оштре.Шта је још занимљив опис Цхарлие грожђа?

Карактеристике

Сорта је прилично отпорна на разне гљиве, повећава мраз, али још увијек захтијева посебно склониште за хладну зиму.

Грожђе је отпорно на повећани прољетни мраз, али се плаше јаке кише.Нема потребе за специјалном заштитом са хемикалијама, стога је добра не само за професионалне вртларе, већ и за све оне који тек почињу да гаје занимљиве сорте грожђа.Можете дуже чувати, па се немојте бојати разбијања бобица.

Чарли још није спреман за јело у септембру

Скоро цијела дужина раста може да сазри.За изузетно редовно и прилично обилно плодоносно, неопходно је рационализирање које је добро размотрено и добро познато сваком узгајивачу.Тачна стопа за одрасле грм је 35 очију.

Грожђе може нормално да организује додатну његу, изражену у облику наводњавања или ђубрива.Али све би требало да буде нормално, да не претерујемо са витаминима и другим адитивима који уништавају грожђе.

Цхарлие Иоунг Бусх

Шта боли?

Биљка се буквално не боји било чега што су потврдили многи стручњаци и професионални вртлари, те стога не треба обилну количину хемикалија.Али овде су неки ловци на грожђе.За почетак, то су птице које не ометају окус солана и чудан мирис.Лов на јагоде, сисе, врапце и свраке.

Препоручује се постављање специјалних мрежа које ће бити јаке и издржљиве, али не и уже.

Само у овом случају они ће бити ефективни и моћи ће да служе као што је планирано.Неће бити ефекта од плаката са најстрашнијим цртежима и балонима, тако да се не може прибећи овим методама.

Разноврсност у Чарлију у процесу сазревања

Не постоји јединствено и донекле стручно мишљење међу вртларима о осама.Неки кажу да ови инсекти нису страшни, док се други жале на сталне и масовне нападе.Зато је боље играти на сигурно и подузети одређене добре мјере.

У вашој земљи, потребно је да се што је могуће више ослободите свих гнезда оса и породица, да поправите видљиве рупе у којима се пругасти инсекти могу лако населити.

У овом случају, све грожђе грожђа које дозријева мора се носити са посебним мрежама које блокирају пут штеточина бобицама.

Заштита гроздја од птица с мрежами

Сорта практично нема недостатака који би могли утјецати на процес узгоја.За Чарлијево грожђе потребан вам је искусан вртлар, али и почетник.он није лош Биљка не захтева много пажљиве бриге, али се дивите групи. Што се тиче укуса од сланине, не би требало да вас плаши, јер за вина делује више као предност, а не као недостатак, који треба да се уклоне.

Ако сте одлучни да се ослободите ове сорте, оставите све бобице да виси до најдуже јесени.

У овом случају, накупине ће сакупљати шећер, искоријенити укус солана. Када пробате жетву, нећете моћи напустити тако атрактивну и занимљиву сорту, која привлачи и најнапредније виноградаре.