Преобразба хибридне грапе

Као резултат професионалних и талентованих активности узгајивача аматера, рађа се све више нових хибридних облика грожђа са одличним својствима и карактеристикама.Посљедњих година најуспјешнији хибриди грожђа укључују облике узгајивача ВН.Краинова.Један од њих је нека врста преображења.Упркос чињеници да потпуни опис њених својстава и карактеристика још није завршен, већ је постао један од најпопуларнијих и најпопуларнијих сорти на парцелама и тржиштима, захваљујући одличном укусу и изгледу. Поред тога, раст географске покривености растуће трансформације је због његове добре стабилности, непретенциозности и ниске хировитости.

Трансформација - грожђе, које је познато по свом раном зрењу

Велики проблем данас је ограничена информација о грожђу Трансформације.Из тог разлога, вреди детаљно описати познате информације о сорти, пружајући неопходан опис својстава и карактеристика.

Карактеристике сорте

Трансформација грожђа је хибридна форма грожђа, која се добија из аматерских узгојних активности.Аутор ове сорте је одгајивач аматера В.Н.Краинов из Новочеркаска.Родитељски обрасци нису наведени.Пошто је Трансформација млада форма, она је у фази тестирања и све тоњегове карактеристичне особине и својства су непознате. Тренутно хибрид није укључен у званични регистар сорти грожђа, иако у блиској будућности можемо очекивати да му се додели статус независне сортне сорте. Један од најпопуларнијих облика које узгајају узгајивачи на територији Руске Федерације, Украјине и Белорусије. Климатска стабилност чини хибридну разноликост потражњом међу узгајивачима не само јужне, већ и умерене зоне.

Грожђе Вицтор - једна од две сорте, захваљујући којој су добијене трансформације грожђа

Има сличне карактеристике по укусу и изгледу са другим хибридним облицима Краинов - Новочеркаск и Вицтор Јубилеес. Ове три хибридне форме (Трансформација, годишњица Новочеркаска и Виктора) припадају такозваном познатом "Три Краинова". Због недостатка информација о облицима, њиховим сличним карактеристикама, сматра се да припадају истој сорти грожђа.

Опис карактеристичних карактеристика сорте:

 1. Односи се на ране облике зрелости. Период развоја је 110-120 дана.
 2. Грожђе има висок степен. Пуцање добро сазрева. Сорте жбуња имају снажан, разгранат систем корена. Избоји су склони тову ако се не предузму посебне мјере.
 3. Има одлична својства преживљавања и компатибилности. Активно се користи као изданак приликом пресађивања како би се побољшала својства плодности и отпорност на грмље.друге сорте.Резнице се одликују високим степеном укорјењивања на подлогама широког спектра сорти.
 4. Висок принос.Просечан принос је 20 кг.из једног грма.Са становишта просечних сезонских плодова, облик је стабилан и стабилан.Ова особина вам омогућава да користите Трансформацију као главну сорту за масовну култивацију.
 5. Висок ниво опрашивања због обоеполарне структуре цвијета.
 6. Ниво отпорности на гљивичне инфекције је средња.Захтева константан превентивни третман у виду прскања грмља специјалним препаратима.
 7. Опасност представља осе.
 8. Отпорност на мраз до -23 степени.Бројни извори указују на низак степен отпорности на мраз и обавезан захтјев за обављање пажљивог рада за зимски период.
 9. Висок степен адаптације на нове услове гајења, на промене у климатским и земљишним параметрима раста.

Посебна карактеристика грожђа Трансформације је у томе што је способна да произведе други усев зрелим бобицама у пасторцима.Односно, усјеви дозријевају два пута у току сезоне: главно из мајчјих изданака - крајем јула - средином августа, на зрењу посинка до средине октобра.Све зависи од климатских услова.Одређени број виноградара указује да развој изданака пасторка доводи до “истицања” хранљивих материја и смањења показатеља главне културе из мајчине лозе.Да би се избегла ова ситуација пасторкесе бришу.

Карактеристике неге

Не разликује се каприциозност у односу на квалитет и врсту земљишта.Високи ниво висине сорте захтева посебан пажљив приступ планирању локације током слијетања.Трансформација "не воли" блиско суседство са дрвећем и другим грмљем.Оптималне димензије слободног простора за један грм су следећи параметри:

 • растојање између грмља у низу је 1–2 м;
 • Размак између редова је 2-3 м.
 • дубина код слијетања не мања од 60 цм.

Велике величине гроздова и плодова, као и активно „штипање“захтевају да се обрати посебна пажња на ниво оптерећења грма.За ово је потребно извршити обрезивање и обликовање.На сваком снимању, препоручљиво је оставити само један јајник.Оптимално оптерећење на грму - 35 изданака.Обрезивање изданака се врши на 6-8 очију.

Један од проблема у нашим виноградима је заштита плодова од оштећења осама

Опис метода за сузбијање оса:

 1. Уништавање гнезда осау непосредној близини локације.
 2. Употреба посебних врећа за мреже.
 3. ​​
 4. Користити посебне слатке мамце.

Пошто је трансформација условни материјал који покрива и захтева заштиту за зимски период, посебну пажњу треба посветити прикривању.Најчешћи начин да се покрије ова сорта је употреба земљишта.Опис покривача земљишта:

 • поступак се спроводи након завршетка периода одсуствалишће и прије почетка јаког мраза;
 • након одсецања изданака и припремања замјенских чворова, грм је уредно постављен на тло;
 • положена биљка је покривена земљом;
 • стогови сијена на тлу;
 • Настало склониште прекривено је шкриљцем или колцима за фиксирање.

Уместо земљишта, користе се други покривни материјали: гранчице црногоричне смреке, филм, агрофибре итд.

За младе грмове најбоља опција је да се покрије кантом.

Опис методе:

 • узима стару канту, уклања дно;
 • настала канта се ставља на грм;
 • простор у канти је благо покривен земљом, тако да је млада биљка
 • је потпуно покривен;
 • Не тамповати земљу, таква дејства могу оштетити биљку.

Воће

Опис карактеристичних знаковиј гроздов и плодов:

 1. Тежина кластера од 0,7 до 1,5 кг. Величина групе је импресивна. Максимална тежина грозда је 3 кг.
 2. Облик снопа је конусни, цилиндрични. Многи виноградари указују на честу формацију безобличних кластера. Кластери средње или лабаве густине.
 3. Јагода има издужени овални облик. Просечна тежина је 14 г, максималне тежине 20 г, што је озбиљан показатељ. Величина плода је 3,6 к 2,4 цм, а под посебно повољним условима може досећи дужину од 5,2 цм.
 4. Боја је ружичаста или жуто-ружичаста. Ако се љето разликује по великом броју јаснихсунчаних дана, а грожђе се стално осветљава, бобице могу задржати жуту боју. Такође, боја варира у зависности од региона раста од бледо ружичасте до светло црвене. Штавише, северни узорци имају светлију и засићенију црвену боју.
 5. Кожа је танка, не осећа се када се конзумира и не утиче на показатеље укуса грожђа. Постоји танак слој воска са нијансом беле боје.
 6. Месо је меснато, садржи велику количину сока. Висок степен мекоће бобице служи као показатељ степена зрења. Што је бобица мекша, то је боље зрело. Присуство малих костију не утиче и скоро неприметно.
 7. Окус бобица је хармоничан, слаткаст, са благом нотом киселости. Виноградари примећују пријатан укус, али не и украси. Ова комбинација је узрокована високим садржајем шећера (18 г на 100 кубних цм), са благом киселошћу (6 г на 1000 кубних цм). Када је грм преоптерећен, карактеристике окуса оштро пропадају, бобице постају свеже, водене, са ниским нивоом шећера.
 8. Ужас практично не постоји и не зависи од квалитета земљишта, сезонских временских услова.

Култивирана за конзумирање у свјежем облику. Приватни узгајивачи због слаткоће и сочне пулпе се активно користе за производњу вина. Трансформација разноликости је веома цијењена од стране узгајивача и потрошача за љепоту гроздова и бобица, односно за квалитетну презентацију. Грожђе има добар ниво преносивости.