Вхите Пинк Грапе

Садржај
  1. Различитост Бииски Росе
  2. Бело пинк
  3. Кисхмисх Коринка Руссиан Грапес
  4. Тимур Пинк

Узгајивачи су у разним временима узгајали неколико сорти грожђа са називом „Бијела роза“. Међу њима, најпопуларније су Бииа ружа, бела ружичаста, добијена укрштањем на Институту Потапенко, као и други, чија боја боровнице има сличан спектар боја. Сорте имају одличан укус и погодне су за исхрану људи, као и квалитет винских сировина.

Грожђе Пинк Тимур је популарно бело-роза сорта

Разноврсност Бииски Росе

Грожђе је постало засебна врста после успешне сетве семенки руже у Дамаску. Ово је бело-ружичасти представник селекције Р. Ф. Шарова, који није био узгајан за техничку употребу.

Грожђе даје добре приносе и припада врстама са раним и средњим периодима зрења. Грмови имају густу круну због малих коријена, који држе лишће, и добро расту. Светло зелене јајоликог облика се сече на пет режњева.

Сорта има бисексуалне цвасти, што поједностављује процес опрашивања. Кластери су формирани у облику цилиндра или конуса са малом граном (крилом). Њихова величина је мала, али су густо распоређени дуж стабљике - 2-3 да би побегли. Тежина просечне гомиле варира унутар 200-300 г.

Током зрења, бобице постају беле зелене боје. Потпуно зреле бобице имају ружичасту странуглавни знак њихове спремности за прикупљање.

Тежина бобица се сматра великом - око 3-4 г. Укус је допуњен нотама мушкатног орашчића. Препоручује се да се зреле гроздове складишти суспендоване или уредно пресавијене на полицама. Они воле простор.

Један од недостатака виноградара је лоша отпорност на мраз. Због тога грмови захтијевају посебну пажњу у рано прољеће и јесен.

Грозје руже Бииа производи велике плодове с меком ружичастом страном

Бело Пинк Вариети

Име грожђа је добило изглед зрелих бобица. Хибрид је добивен као резултат успјешног крижања врста Маленгр и Јакдон. Институт за узгајиваче њих. Потапенко је покушао да пронађе најбољу опцију са раним зрењем, чији грм не би био веома захтеван у временским условима. Резултат је нова рана сорта са изузетним укусом. Али грожђе нема отпорност на мраз и гљивичне инфекције.

Цвијеће ове врсте је бисексуално. Зрела гомила коничног облика, густа. У горњем дијелу често се налази неколико мањих крила која кластерима дају цилиндрични облик. Тежина је око 300 грама.

Јагоде беле ружичасте грожђе су средње, округлог облика, али у причвршћеним тачкама на гомилу су дугуљасти.Степен зрелости ће бити означен присуством (или одсуством) ружичасте цеви на бобицама.Хибрид је погодан само за столну употребу:

  • погодни за транспорт;
  • има месо и густо месо;
  • уравнотежен укус;
  • присуство шећера износи 18%.

Бијело ружичасто грожђе даје добре жетве ако је њихова брига правовремена и исправна.Грмови су лако погођени филоксером.Али ови недостаци не спречавају узгајиваче да добију добре приносе чак иу Сибиру.

Бело-розе грожђе даје укусне бобице

Руско грожђе Цоринка

Ова сорта је идеална за прехрану сировом.Као резултат укрштања сјеверног и кишмишког црног грожђа, појавила се нова врста без сјемена и са добром издржљивошћу хладног времена (до минус 26º).

Предност ове беле ружичасте грожђе је такође веома рани период сазревања: до краја августа сигурно ће бити могуће кушати нови усев.Гроздови расту у малим димензијама тежине до 200 г. Бобице су равномерно и слободно распоређене по дужини.Имају округли облик и густо месо.

Кисхмисх Цоринка Руски ће сигурно задовољити дјецу: шећер чини четвртину окуса бобица и не постоји опасност од гутања камена.Грожђе се такође може осушити, направит ће врло укусне грожђице.

​​

Хибрид такође даје високе приносе и добар раст грмља.Од 1 ха понекад је могуће сакупити до 80 центара грожђа.Узгајивачи су доносили биљке које су отпорне на гљивичне и друге врсте штеточина и болести.Ова сорта је популарна код многих због добре комбинације напора и квалитета коначног резултата.

сорта без сјемена

Тимур Росе

Сорта се појавила због крижања Црвеног весеља са Тимуром. Грожђе воће бобице беле ружичасте или ружичасте. Хибридне грмље су добиле издржљивост у хладном зимском времену и добру отпорност на плијесан, оидијум и сиву трулеж.

Пинк Тимур спада в раните сорти. Кластери су класификовани као велики, чија тежина достиже 800 г.Јагоде су велике величине (тежине до 10 г) и имају прекрасан цилиндрични конусни облик. Због тога, транспорт мора бити опрезан. Али одличан укус вам омогућава да користите грожђе у сировом облику или да направите ароматично вино.

70% изданака врсте плодова. Узгајивачи грожђа потврђују формирање 1 - 1,3 кластера по изданку. Не би требало да буде више од 30-40 пупољака на грму тако да може да издржи следећу жетву.

Бело-розе сорте грожђа су хибриди познатих врста. Настали су у процесу проналажења најбољих карактеристика неколико сорти. Бијело ружичасто грожђе се користи као столно грожђе или га чини укусним и ароматичним вином.