Сорте слатке бундеве Бундева

Брзина зрења сорти слатке бундеве је сто дана.Међу свим познатим поврћем, бундева укључује и већу разноликост сорти.У храни се користе сорте од бундеве, међу којима и слатке.

Бадем - сорта бундеве среди сезоне

Слатке сорте бундеве

Слатке врсте бундеве су подељене у три врсте:

    15) рано сазријевање;
  • средина сезоне;
  • касна зрела.

Презгодне су: шпагети, руски, душо.Разноврсност раних шпагета од бундеве има дугуљасто воће.Екстерно, може се заменити са дињом.Назив производа објашњава се влакнастом структуром производа.

Рускиња је такође рана врста која даје велики плод у процесу зрења.Ова врста даје висок принос производа и веома је отпорна на хладноћу. Да окусите поврће је као диња.Слаткиши у процесу дозријевања дају плодове средње величине округлог облика наранчасте боје.Популарност сорте објашњава се високим садржајем витамина Ц.

Просечно време зрења биљке и сорте која им припада даје усев после четири месеца.Међу сезонама поврћа су популарне:

  1. Бадем.
  2. Кхерсон.

Прва врста има плод наранчасте боје са слатким укусом.У другом типу, спољашњи слој коже добија сиву нијансу.

Херсонска тиква производи плодове са сивом кожом

Слатке сорте бундева које дозријевају касно могу се узгајати допола године. Погодна регија за садњу касно поврћа је јужна. Слатка тиква је подељена на следеће популарне врсте:

  • Мермер и Баттернат.
  • Витаминска и трпезаријска зима.

Мермер се конзумира и свежи и прерађени. Плод добија неравну површину зелене боје, пулпа је наранџаста и слатка. Производ је концентрисан у витаминима.

Облик воћа у трпезарији је раван, али то не утиче на укус. Буттернат је популаран због свог осебујног укуса и малих плодова.

Назив витамина говори сам за себе, производ садржи велику количину витамина и минерала.

Мраморна тиква даје слатку и богату витамином

Карактеристике култивације

Слатка тиква треба да се брине за садни материјал. Нега се састоји од неколико фаза: припрема земљишта, нега семена, сетва и даља нега. Садни материјал расте у области у којој су раније расли добронамерни претходници.

Усклађеност са ротацијом усева помаже очувању и одржавању земљишта у плодном стању. Поред тога, плодоред утиче на стање усева бундеве и његову одрживост.

Брига за садњу је тачна када прецизно посматрате време садње, користите количину ђубрива и временом отпустите земљу и залијте биљку. У зависности од места садње, време сетве и квалитет неге варирају. Врсте бундеве се бирају у зависности од појединцакарактеристике. Њихова отпорност на хладноћу, отпорност на болести и брзина сазревања су главни показатељи избора садног материјала.