Шта су товилишта за пилиће? Гуинеа Фовл

]

Непрецизност са високим природним имунитетом бисерки даје добре перформансе за њихово узгој бројлера.

Бисерке су непретенциозне и профитабилне за узгој живине

Обезбеђивање високог приноса производа, стварајући минимум проблема, који имају високу стопу преживљавања на температурама које су критичне за остале домаће птице,Пилећи товни пилићи су привукли пажњу индивидуалних пољопривредника и пословних људи.

Мало познате бисерке су од далеких афричких рођака наслиједиле снажан имунолошки систем, низак ниво хране, љубазност, страшну бригу и бучне разговоре.Птица се практично не разболи, лако је савладана на новој територији, укорени се у било ком локалитету у врућим климама иу хладном времену.

У 18. веку, први пут, руски узгајивачи не само да су ценили декоративне карактеристике „краљевске“ птице.Раст је постао фокусиран на потрошачку својину.Птица, послужена на краљевском столу, имала је одлично месо у саставу и укусу.

Скуп позитивних особина бисерки привукао је пажњу узгајивача.

Пасмини товлијских пилића

У Русији је развијено неколико пасмина бисерки.Постоје ријетке врсте које се узгајају на основунајпопуларнији међу бројлерима сиве мрље (на боји перја) пасмине.Има друго име француски.

Французска бисерка има сиво пегаво перје

Мали број јединки пада на плаве гвинеје.Према мишљењу стручњака, добро је заштићен од заразних болести птица, а не склон леукемији.Назив плаве пасмине био је посљедица преклапања перја, дајући му одређену боју.Мало племе је узроковано ниском способношћу преживљавања.

Редка гавабска волка.Њено перје је кремасто.Тело нема посебних разлика, глава је велика, сива.

Преласком са пилићима, узгајана је белокрвна загорска гвинеја са плишаним, лабавим перјем, снежно белим грудима, трбухом и вратом.Укус меса је ближи пилетини.Висока производња јаја, тежина јаја мања од француске.Ретко више од 50 грама.

Сибирско бело, по издржљивости надмашује све остале.Они су мирни и не захтевају храну.Продуктивност је ниска.

Сибирска бела бисерка је веома издржљива

Чак и мање производа добијено је од кремасте пасмине бисерки.Појединци су инфериорни у односу на своје другове.Екстеријер је сличан сибирским белцима.

Компаративна таблица продуктивности раса:

Загорск Вхите-бреастед Сибериан Вхите\ т
Пасмина Просечна жива маса

10-месечног мушкарца (кг)

42]
Просечан број јаја

годишње (комада)

Сребрни (француски) 2,5 135
плава 2.0 120
Волзхскаиа 1.6 115
1.8 140
1.8 150
Цреам (суеде) 1.5 110

Француски узгој бројлера

Бројрере са сивим мрљама узгајане су генетичком селекцијом од стране француске компаније. Отуда друго име пасмине, француски.Птице имају велико тијело, одрасли мужјак тежи до три килограма.Глава је мала, овална и прекривена оскудним перјем. Танак, издужен врат. Кљун разликује рожнат раст плаве боје. Сличне су и турској две наушнице са стране. Реп је мали, окренут надоле.

Французскаа гвинејствица может до 3 кг

.

Приликом ходања бисерка држи тело скоро вертикално. Кроз њену танку кожу могуће је испитати тамне мишиће тела. „Поносно се креће међу коровима и гомилом смећа, као да види гвоздене легије које се постављају пред галску кампању“ (Анна Мамаенко. Усамљене бисерке). Крила свих гвинеја имају развијен мишићни систем. Дакле, птица птица може добро да лети, превазилазећи препреке. Да би се сачувала популација стада, један од летачких крила је подрезан, чиме се смањује ризик од губитка појединаца. Боја перја је сива са белим пјегама.

"Французи" дају пуно дијететског меса у кратком времену. Узгој је углавном усмјерен на добивање месних производа.Поред тога, кокоши носе добро и дају до 150 комада годишње.корисна јаја тежине 50 грама.Опис користи од јаја бисерки дат је у посебном чланку.

Боја сировог меса и укуса подсећају на шумску дивљач. Има велику количину хемоглобина. Спољашње обележје трупа, његова плавичаста нијанса због недостатка масти, као што је пилетина бројлера, смањује атрактивност тржишта. Када се кува, под утицајем врућих температура, гвинеја се појача и може се надметати са пилетином, патком или гуском.

Француска сива мрља, служи као почетна ознака за узгој нових, одрживијих и ефикаснијих врста.

Птичица на Гвинеја даје месо које има укус сличан шумској дивљачи

Садржај товних пилића

Оплемењивање товних пилића има своје карактеристике.

Птица добија на тежини боље на удобној дубокој подлози. Природа слободе захтева пространо место. За то је велика фарма, ограђена решетком, преградама. У свакој се узгаја не више од 400 пилића. Стопа за десетак особа 1 м².

Иначе, принчеви неће моћи да се осећају слободно, ризик од болести се повећава са блиским контактом. Велика тежина бројлери не смањује активност. Користе сваку прилику да лете. Секције морају имати високо поуздане партиције. Мало могућности за кретање доприносе убрзаном повећању тежине.

Три месеца је најефикасније време за размножавање бисерки.То је економски оправдано, нема смисла подизати младе. Птица више одрасла особа полако добија на тежини, задржавајући севриједност и њежност меса.Трошкови това и одржавања нису оправдани.

Пилићи француске бисерке не воле грчеве

Храњење товних товних пилића

  • Пилићи пилићи конзумирају сточну храну идентичну пилетини.Физиологија ове две птице је слична, тако да је исхрана готово иста.
  • Користе се житарице, сточна храна, рибље брашно, квасац, грашак.Брзо добијање на тежини током здравог развоја обезбеђују микроелементи, витамини.
  • Правилно храњење, укључивање специфичних компоненти у исхрану, зависи од региона, пасмине и услова задржавања.

Неки стручњаци сматрају да је неопходно користити антибиотике у процесу раста пилића. Њихова доза треба да буде профилактичка.Одбити апсолутно, једнако је губитку читавог крда бисерки.Болест понекад напредује пребрзо и можда је прекасно да се бори против њеног ширења.

Гвинејске кокоши као грашак

Карактеристике узгоја товних пилића

Индустријске бисерке нису развијене у Русији.Мало је оних који су свесни јединствене вредности производа.Да би промовисала тржиште, фарма перади Калуга изумила је посебну троугласту амбалажу за 9 краљевских јаја.

Колективни дух гвинеје их тера да се окупљају, стварајући гласну буку која прати стални напор током това на фарми.Не постоји непријатан мирис у оловкама, као у пилићарским фармама.

Съдържание на бројлите пилиси при долгороченно хранение,што повећава трошкове.

Излегавање младих стоке се врши у инкубаторима. Страшне птице не могу се бринути о тсариати, стално напуштају мјесто за насад.

Потешкоће са узгојем бисерки су у потпуности компензиране неопходним предностима производних производа.