Савјети и трикови за храњење грожђа у прољеће

Приликом садње у земљу, на дну ископане рупе за садњу грма, направите дрвени пепео. Ово је довољно за млади грм и даљу негу, не захтева додатну исхрану у овој фази развоја. Уведене хранљиве материје ће биљци обезбедити све што је потребно током првих 2-3 година биљног живота. Све остале године, лоза ће захтијевати пажљиву бригу и додатну обраду.

Прва дорада се врши одмах након резидбе опруге

Оплодња се може поделити на главну - једном у неколико година и додатно ђубриво: пролеће и јесен.

Пролећно храњење

Храњење грожђа у пролеће је неопходно за правилан раст, под условом да је однос калијума и магнезијума 6: 1, а киселост земљишта је ПХ 6.5-7.2. Ако је однос мањи и потцењен на ниво од 3,5, онда је у земљишту вишак магнезијума, ако је од 6 и више - вишак калијума. Ако је однос 6 (К): 1 (Мг) већи, то узрокује да плодови труну. У пролеће биљка се активно развија и захтева бригу и додатну оплодњу токомгодина. Припрема је посебно важна када се грмови грожђа не пробуде након хибернације (хибернације). Када се снег отопи, наноси се органско ђубриво.

Могуће је извршити обраду стављањем стајњака директно испод грма.

Стајњак се може једноставно раставити испод грмља и мулковати

За храњење одраслих грмова користити амонијум сулфат и амонијум нитрат у количини од 45-50 г по канте воде. Припрема се врши од средине априла, почевши од друге године живота жбуња, када винова лоза активно расте и развија се.

Минерална ђубрива се користе у умереним количинама, у строгом складу са препорученим дозама на паковањима. Прејаке биљке трпе лошију зиму и често оболе (вишак азота утиче).

За бољи приступ коријењу и њихову апсорпцију храњивих твари, извлачи се жлијеб око грма грожђа, у радијусу од једног и пол метра. Дубина рова може бити и до 50 цм, а шест жлица хумуса се улива у жлеб и равномерно распоређује по ободу. Мешати хумус са земљом тако да се ров пуни до половине дубине. Мешавина у рову је марљиво набијена. У ров се сипа хранљиви раствор.

Минерална ђубрива су расута око грма

Прво пролећно ђубриво винове лозе врши се у мирном времену, у поподневним сатима, почетком априла, када се снег отопи, али пуни проток сока још није почео. За постављање и дозријевање плодова важно је осигурати прољеће грожђем калијем и магнезијем.Недостатак магнезијума може довести до накупљања нитрата и атрофије (пригњечења) плода.

Прво храњење

За обраду подземног дела, узмите 15 литара инфузија разних биљака, додајте 600 г брезове пепела, 5 литара птичјег измета или 10 литара дивљачи.Разриједити до 50 литара воде.Излијте смешу у велику посуду и унесите 7 дана.Филтрирати један литар добијене "инфузије" како се не би зачепила дренажа и разриједила у 10 литара воде.Испод грма, у ископаним депресијама додајте једну или две канте, у зависности од старости винове лозе.Раствор треба да буде топао (25-30 степени).

​​

Прва дресура је течна, након пупљења

Органска прерада ће осигурати пун раст и развој грожђа у наредне 3 године.Алат је веома активан у стимулацији и развоју кореновог система винове лозе.

Друго храњење

Након што је прошла опасност од пролећног мраза, а земља се загреје, а температура ваздуха се заустави на 10 степени, долази до убрзаног раста младих младица и формирања будућих кластера.

Рукави грожђа се припремају за садњу, а биљци је потребна додатна нега и свежа порција ђубрива.

Да би се постигао висок принос из жбуња, потребно је знати количину ђубрива коју требате хранити.Ако узмемо као основу производњу 15-17 кг грожђа из једног грма, онда је потребно додати 100 грама азота и калијума, 30 г фосфора, претходно разриједити састојке у 25-30 литара воде.Раствор се сипа у жлебове око сваког грма тако да се раствор доведе до корена.биљке.

Друго ђубрење минералним ђубривима

Раствори за хранљиве материје

Хранљива смеша за ђубрење грожђа израчунава се у количини од 10 литара по грму.

20 г суперфосфата, 5 г калијума и 10 г амонијум нитрата се раствори у 10 литара воде.Прољетно ђубриво се традиционално спроводи средином априла: хранљиви раствор се сипа у цев, претходно закопан на дубину од 50 цм у близини корена грожђа.

 • За сваки килограм земљишта потребно је по 35 г азота, калијума, фосфора по 15 г.
 • Земља не може сама да обнови своје нутриционистичке особине након жетве и треба додатно хранити брзином од 35 газот, калијум, фосфор 15 г на 1 кг земље.
 • Уместо калијума, можете узети 500 мл пепела, уместо азота - 500 мл стајњака.

Инфузија пепела

100 - 150 г воде на 10 литара топле воде.Инсистирајте 2 дана, филтрирајте и залијте биљку.У мају, дорада се комбинује са наводњавањем грмља.Мали залијевање, посебно у сушним годинама, омогућава брзо полагање воћних пупољака.

Пепел за грожђе - извор минерала

Пепео се нахрани за целу сезону раста - то је незамењив помоћник узгајивача.Он храни и штити винову лозу од болести.

Лети, ако се примећује лоше старење винове лозе, врши се лисна исхрана калијум сулфатом.

Шта указује боја лишћа винове лозе

Позитиван утицај азота, калијума и фосфора утиче на раст биљака тестираних удуго времена.Азот помаже грму да расте и развија се, али ако примењујете ђубриво изнад норме, грожђе нема времена да сазри.Калијална гнојива која се примјењују у априлу јачају биљке, припремају их за долазак хладне зиме, и дају слаткоћу плодовима.Фосфор подстиче рано цветање и зрење бобица.

На листове се појавава отстъпка.На фотографији - лист краставца, у грожђу све изгледа исто

Недостаци хранљивих материја могу се одредити бојом лишћа грожђа.

Ако у лонцу нема калијума, на листовима се појављују црвенкасте мрље, жуте мрље указују на недостатак фосфора, а бледо зелено лишће указује да биљка нема довољно азотних ђубрива.

Исхрана кроз листове

Пролећна оплодња је неопходна за здрав развој и убрзани раст изданака.Храњива отопина урее и амонијевог нитрата (5%) уносе се у тло уз помоћ специјалних цијеви, које се раније налазе у близини коријена биљке.Рјешења се могу користити и за фолијарно храњење лишћа и стабљика грожђа.

Вредност таквог раног лисног храњења је добијање хранљивих материја не само уз помоћ кореновог система, већ и уз помоћ лишћа.

Фолијарно наношење се врши распршивањем

Предност ове методе примјене ђубрива је да се хранљиве материје врло брзо асимилирају.Због ове неге нема опасности од преоптерећења ђубрива у земљишту.Прољетни прељев (спреј) траје мање времена.Обрада се врши 10-14 дана прије цвјетања, а 10-15 дана након цвјетања.Треће - пре бојења јагода.Важно је оплодити пре сазријевања.

Съдържание на облечение:

 • 10 л воде;
 • 10 г азота (нитрат, уреа, итд.);
 • 15 г тамно сивог двоструког инстант суперфосфата;
 • 20 г калијум сулфата;
 • 5 г јода;
 • 5-7 г калијум перманганата;
 • 7-10 г борне киселине;
 • Може се користити 20 г оксихома (1% Бордиан мешавина);
 • 40 г бакарног оксихлорида.

Прва фолиарна исхрана: калијум, калијум перманганат, мешавина бордоа, азот, фосфор.Ако се храни у стакленику, у композицију се додаје 100 г сумпора из крпеља и оидијума.Проток од 100-200 мл по грму.

Друго фолијарно храњење: калијум, фосфор, калијум перманганат, јод, борна киселина, ако се сумпор додаје у стакленику.Раствор за потрошњу 150-300 мл по грму.

Треће лисно храњење: калијум, јод, манган, Бордеаук мешавина, калијум перманганат, сумпор за грожђе у стакленику.Потрошња раствора 150 - 300 мл по грму.

Додавање пролећа азотно-фосфорно-калијумим ђубривима

Канта воде са 500 г раствореног пепела дрва може да замени ђубрење калијумом.Да би се виновој лози обезбедило адекватно снабдевање корисним минералима и хранљивим састојцима, неопходно је из године у годину променити бројчану количину ђубрива.

Пилетина је добра алтернатива вештачким ђубривима, а њени често искусни узгајивачи користе каодорада на штапићу. Шалица кокошијег стајњака доприноси расту и побољшању приноса.

Инфузија пилећег гнојива треба разводнити с водом

Екстра коријен за негу корена се састоји од прскања листова раствором микронутријената који садрже гвожђе, цинк. Поред ових, магнезијум је такође потребан за нормалан развој.

Елементи у траговима повећавају отпорност винове лозе, побољшавају укус бобица, повећавају њихову тврдоћу.

Хов то Спраи

Третман се обавља у пролеће, пре цветања са циљем:

  \ т
 1. Да би се спречило расипање јајника.
 2. Дати будућу тврдоћу бобица.
 3. Заштитити од расипања током цветања.

Фолијарно наношење се врши увече или рано ујутро, а не у зракама сунца које жари, тако да мокро лишће не изгори на сунцу.

Заливање грожђа

У биљци, разгранат и стабилан коренски систем до недостатка влаге. Али жбуње које расту на пјесковитим тлима током периода продуљене суше требају залијевање. Заливање је неопходно посебно ако је винова лоза недавно посађена. Љети, ако се суша поклапа с периодом формирања воћа, залијевање се проводи чешће, као и винова лоза засађена дуж зидова. На таквим мјестима, земља се брже суши, па биљка треба залијевање.

Гнојиво Биопон садржи све потребне хранљиве материје

Биопон - дјубриво за грожђе

Минерално минерално ђубриво дизајнирано за храњење грожђау пролеће.Употреба пре засађивања пружа оптималне услове за развој биљака.Током раста.Биљка је опремљена свим потребним минералима.Калијум који се налази у ђубриву обезбеђује брз раст и обилан плод.

Предлага се да се получава двапут на годината, от март до јуни.

 1. март - 25-45 г по растлу.
 2. мај - јуни - 25–45 г по биљци.
 3. Сипајте потребну количину ђубрива из великог паковања.
 4. Подијелите их равномјерно око грма.
 5. Мешати грануле са површинским слојем земље.
 6. Водите наводњавање да бисте одмах активирали хранљиве састојке садржане у ђубриву.
 7. Пре садње, сипати 44-60 г на један грм.

Агресол

Сериа продукта је намењена за ђубрење грожђа и других биљака.Редовна употреба храни биљке, чинећи их отпорним на болести.Лоза брзо расте и доноси одличне плодове.Састав гранулираног ђубрива за грожђе обухвата све неопходне компоненте: азот, фосфор, калијум, магнезијум и елементе у траговима.