Предности Гоат Даири Гоат

Узгој коза је уобичајен међу народима цијелог свијета јер су те животиње у могућности да пољопривреднику осигурају млијеко, вуну и месо.Женке су брзе и способне да дају потомство у доби од једне и пол године.Имајући бебу не више од пет месеци.Пословни план за узгој коза ће бити профитабилан, јер не захтевају претјеране трошкове.

Козја - непретенциозна животиња са високом профитабилношћу

Позитивне особине

Животиња се узгаја, па се питање одржавања даје посебна пажња. Отпорни су на било које климатске услове, али не толеришу влагу и пропух. Изградња козјег дома одвија се на довољној удаљености од куће на косој површини.

Као и свака животиња на паши, козе љети не захтијевају интензивно храњење.Под условом да се поред козје паше налази пашњак засићен травом.Што наглашава профитабилност пословног плана за узгој коза код куће.

Изготовлен стан мора да използват условиа:

  1. Сух, топел, свеж ваздух.
  2. Добро осветление.
  3. Прихватљива собна влажност и температура.
  4. Обрачун потребног простора који одговара броју глава.

За узгајиваче почетнике, важно је знати како градити козје месо.Према уносном пословном плану, за изградњу просторија користе се дрвени материјалидодатно обложено сијеном за одржавање топлине.

Приликом изградње пехара, потребно је користити дрво

За сваку стоку, изаберите један и по квадратни метар.С обзиром на трошкове материјала у пословном плану, производња коза код куће.За мајке које доје, простор се повећава.Препоручује се да се обезбеди сваки штанд, ограђени зидови и улазна врата.Кров штала је решеткаст.Након израде високих зидова, нема потребе за преклапањем горњег дијела штанда.Посебна посуда је причвршћена за улазна врата гдје се сије или друге врсте хране.

Ради лакшег сналажења животиња, полице се стављају у козје кућице на брдима где ће се козе одморити.Ове животиње више воле да траже повишена места за одмор.

Кућа је изграђена на узвисинама са косином.Под је пожељно обложен дрвеним материјалима.Ако је темељ прекривен бетоном, покријте га дрвеним даскама и сијеном.Козе се разболе у ​​влази.

Преклапање пода се мора правовремено мењати, јер ће се периодично топити, стварајући окружење неповољно за живот појединаца.

Узгој млијечних коза захтијева разматрање бриге о женама.Пословни план за узгој коза код куће узима у обзир трошкове узгоја и бриге за жене прије њиховог репродуктивног доба.

Најкорисније је стећи козу репродуктивног доба

Стећи жене репродуктивне доби за прву стоку.тоне трошите време и новац на његову култивацију. Добијате млеко и потомство, оправдавајући новац који сте раније потрошили.

За парење, одаберите висококвалитетне пасмине коза.Један мушкарац је довољан за пет жена.Имајте на уму да будуће потомство зависи од квалитета којима је коза обдарена.

Узгој млијечних коза код куће уз правилну његу има високе стопе. Када купујете женку у репродуктивном добу, погледајте како је она подигнута и под којим условима. колико млека даје. Важно је одабрати одговарајућу особу. Одредите старост коју можете прегледати.

Негативне особине

Узгој животиња укључује значајне трошкове за бригу о животињама. Узгој млијечних коза захтијева пословни план у којем се обрачунавају трошкови честе измјене смећа и обезбјеђују редовни оброци и вода.

Фарме за узгој и узгој коза се заснивају на људима који имају довољно времена да се брину о животињама.

Добро нарезане козе не емитирају неугодне мирисе

Главни знак неприкладне неге је оштар мирис.

Главни недостатак у узгоју коза је локација гоатлинга. Погрешан избор локације ће довести до погоршања добробити животиња и престанка производње млијека. Можда ћете морати да се обратите искусним фармерима да се упознате са принципом постављања зграде.

Место не би требало да стоји у низинама. Изграђен је тако да није сиров, хладан. Избегавајтедрафтс.

​​

За жене и децу припремите одвојене штандове. Ви самостално организујете храну. Млечи козу и нахрани децу. Не дозволите да коза доји. То је трауматично, а млади се стално преједају.

Брига о бебама захтева посебну бригу и трошкове витамина и суплемената. Антибиотици се додају у исхрану животиња да би се уништили штетни микроорганизми у цревима и повећала отпорност на болести.

Деци потребни витамини, суплементи и антибиотици

Пословни план за изградњу укључује трошкове цјелокупног утрошеног материјала, на храну, на куповину појединаца у којима она постаје профитабилна.

Сваке године у репродуктивном добу, женка даје три козе, женке се користе за производњу млека, а дечаци се хране за месо и вуну.

Узгој коза је профитабилнији због чињенице да је количина хране четири пута мања него код краве, што пољопривреднику даје тражено млеко до пет литара дневно.

Пословни план за узгој коза код куће укључује трошкове куповине и изградње собе, као и хране. У условима правилне исхране фарме за узгој коза показује профитабилност.