Козе се плаше ако се онесвесте: Узроци Козе

Козе су прилично мирни кућни љубимци.Пасе се на травњацима и дају својим власницима и фармерима одлично млеко.Али у САД-у, наиме у Тексасу, живе козе, које слабе од јаког страха или преобиља емоција.

Тексашка коза, која се може онесвестити

Особитости пасмине

Али нису све козе инхерентне на страшан начин да се онесвесте.Пасмина ових коза је позната још од 19. века.Пасмина је почела да активно нестаје, тако да се многи узгајивачи баве њеном рестаурацијом. Људи ове животиње називају несвесним, ау науци се могу наћи под именом миотоничне козе.

Само ова пасмина може изгубити свест.Несвесност изазива снажно емоционално претерано узбуђење, али каква је природа овог феномена?Зашто козе ове пасмине толико слабе?

Узроци несвестице

Зашто животиња може изненада пасти?Прави узрок је страх или снажан емоционални шок.У овом случају, животиња пада на леђа или на страну са потпуно испруженим ногама - почиње пуна мишићна парализа.Коза је свесна, бол се не појављује у овом тренутку.

Козе пада због парализе мишића, не осјећа бол

Представници ове пасмине имају генетску болест.Људи ове стоке већ дуго зовунервозан, дрвен или укочен.Екстерно, козе су прилично пасивне, велике и лењиве.Део узрочника свих ових појава је болест.

Пасмина је више врста меса него млијеко.

Шта би требало да се деси изненада да би се животиња онесвестила?То може бити страх од смрти:

  • је предатор који се приближава;
  • брзи аутомобил;
  • Агресивна особа.

Такође, несвесно стање може лако бити изазвано великом количином омиљене деликатесе - житарица.Фактори су типични - појачано емоционално узбуђење, што у великој мери утиче на стање нервног система животиње.

Појава животиње супротног пола (исте пасмине) на хоризонту чак и лако утјече на несвјестицу.

Превише осјетљив представник врсте једноставно пада у ступор 15 секунди.Затим се враћа у нормалу и понаша се нормално и уобичајено.

Коза се може онесвестити при погледу на велику количину хране

Ген болести може се наследити.Она је рецесивна, стога се манифестује у свакој другој генерацији.Ако се таква животиња укрсти са апсолутно здравом особом, ген ће се и даље преносити на следећу генерацију.

Такве нервозне козе имају чак и веома жестоке фанове, који су 1989. године оформили званичну међународну асоцијацију.Њен задатак је био да очува чистоћу слабе пасмине козе и да створи одређене стандарде и норме,које треба пратити са даљим активним узгојем.

Многи професионални пољопривредници активно користе имовину коза да би се онесвестили прилично бруталним методама.У стаду са обичним пасминама налази се коза несвесне врсте.Када се на хоризонту појави вук или други опасни предатор и преферира да се храни козама, нервозни појединац одмах губи свијест и постаје непосредна вечера дивље животиње.

Истовремено, преостале козе, са својим реповима увученим, журе у другом правцу и спашавају своје животе.Стадо је на крају спасио мало крви, што је неизмерно сретан сељак.У овом случају на паши нису потребни ни пси ни пастири.