Која је оптимална температура за узгој парадајза?

Да би се постигли доследно високи приноси парадајза у стакленику, потребно је да га посадите и узгајате у одређеном времену и пратите ниво температуре који се налази током сетве и култивације.За парадајз, прихватљива температура тла је око двадесет два степена.

Парадајз у стакленику ће расти добро ако се поштују температурни услови

Посебности узгоја парадајза

Парадајз је јужна култура која може издржати само топлоклимаСеме може да клија на температури од око четрнаест степени.Да би се одржао комфор у погону, потребно је подићи температуру.

Када се температура приближи оној од двадесет степени, биљка почиње брзо да се развија. Како се саднице у стакленику не би пустиле, степени се поново смањују на четрнаест степени. Овај метод неге омогућава формирање кореновог система, а не растезање парадајза.Када термометар падне на десет степени, раст престаје.Не дозволите да температура пређе 30 степени и да је не спустите испод дванаест степени.У таквим условима, раст рајчица је нарушен, цвасти падају и плодови се не вежу.

Минусна температура, чак и благи пад у њој изазива смрт парадајза.Ако посадите парадајз у хоризонталном положају, земљу и корен истабљике, љуштене од лишћа.

Прихватљиви температурни индикатори за растење садница и одрасли парадајз:

  • подне - двадесет степени;
  • ноћу - шеснаест.

Ако температура падне испод дванаест степени, коренски систем парадајза престаје да апсорбује хранљиве материје из кореновог система.За јужне регије важно је видјети да се тло не прегријава, јер ће то довести до нарушавања развоја биљке.

Активни раст парадајза почиње на дневној температури од +20 степени

Парадајз може активно расти, без обзира на трајање светлости.Али да би се продужило трајање дневне светлости неће бити сувишно.

Ако се узгој парадајза обавља методом прикатанног процеса, преостају први, али се лишће извлачи из њих и покрива земљом до висине до дванаест центиметара.

Продужено осветљење утиче на количину усева.Ако су климатски услови неприхватљиви за узгој усева, раст садног материјала може бити одложен на дуже вријеме.

Да би се укусне особине парадајза цијениле, треба их залијевати.Али, парадајз, упркос сочаности производа, не треба да буде обилан и сталан.Изводи се у зависности од климатских услова и услова земљишта.

Парадајз се залива сваке седмице, један или два пута у периоду.За изградњу стакленика, препоручује се да се залије у раним јутарњим сатима, а на отвореном простору се врши увече.дана.

Влажност ваздуха игра значајну улогу у развоју постројења. Дозвољена брзина влажности је шездесет процената. Прекорачење ове норме доводи до нарушавања опрашивања парадајза и доводи до развоја гљивичних обољења. Ниво влажности је стање које утиче на скуп воћа.

Парадајз у стакленику и на отвореном тлу имају захтјеве за састав угљичног диоксида, за пун развој садница у стакленику није довољно. Из тог разлога, биљка се додатно напаја посебним средствима која садрже угљен-диоксид.

Њен ниво се повећава услед оплођеног стајског ђубрива са парадајзом. За стакленике је прихватљива употреба керозина или гаса. Време за свакодневно храњење.

Саднице добро расту у мешовитој структури земљишта.Да би се осигурао оптималан развој садница за парадајз, он се храни амонијаком.Неопходно је одабрати ђубриво које садржи амонијак како се не би оштетио садни материјал и спалили листови.

Према правилима плодореда, могуће је узгој парадајза након краставаца и купуса. У иловастом или пјесковитом тлу. Након жетве ових усева, парадајз ће се осећати пријатно. Додатни услов за узгој је умјерена киселост тла.

Садниче рајчица у стакленику захтевају гнојење амонијаком

Карактеристике неге

Заливање парадајза врши се пре садње и после садње тек после три недеље. Залијевање парадајза се врши испод корена,Користећи воду која је претходно трошила у соби.Не можете прскати воду на парадајз, овај метод негативно утиче на стање садног материјала и сета воћа.

Ако је влажност земљишта висока, парадајз престаје да расте и постаје плијен гљивичних болести.Завршетак наводњавања је орање локације и чишћење корова.Прво орање се изводи на дубини од тринаест центиметара, а затим шест центиметара.Прво орање обезбјеђује земљиште равномјерним загријавањем, док сљедеће подручје засићује простор кисиком.

Калијум се уноси у земљиште током целог периода развоја биљке, али му се посебна пажња придаје током периода приноса.

Да би узгајали парадајз, они се морају сећи.Оптимална резидба укључује уклањање доњих делова парадајза и процесе.Обратите пажњу на увођење садница азота у стакленику и на градилишту.Азот је одговоран за раст и развој зелених површина биљке тако да парадајз не прерасте количину примењеног ђубрива треба да буде оптимална.

Примена дресирања треба обавити умерено и свеобухватно.Саднице у стакленику или на парцели омогућују приступ свим потребним елементима који утичу на раст биљке.

Ако примењујете минерална ђубрива, она се примењују током периода наводњавања, што доводи до течне конзистенције.Четрнаест дана након садње, прво храните саднице у стакленику или на градилишту минералним ђубривима.

Саднице долазе у фазама.зрелост, када су плодови већ формирани и подложни транспорту.и када су у потпуности испуњене свим потребним супстанцама и сакупљене боје.Ако претјерате са жетвом, плодови ће садржати мање хранљивих материја и витамина и изгубити индикаторе укуса.

​​

Саднице могу издржати пад температуре до дванаест степени. Ако су климатски услови у вашем региону нестабилни, треба да расту расад парадајза у стакленику или га прекрију фолијом.

Култивација садница у стакленику врши се, као и на отвореном простору.Неопходно је да се независно регулише ниво киселости земљишта, влажност ваздуха, који парадајз може да издржи и проветравање у просторији.

Парадајз је биљка која воли топлоту и може издржати само топло време, смањење и прекомерно повећање температуре негативно утичу на развој биљке.Која температура треба да се одржава у стакленику је позната, у комбинацији са информацијама о томе шта хранити да се унесе у различитим периодима развоја парадајза, можете добити добар принос.