Како засадити лук на вашем прозору Бов

Зашто је тако важно да севок расте у кући на прозорској дасци?Мало је људи који у условима великог града или чак великог могу себи приуштити куповину земљишта.И увек желиш свеже зелене.

Комплети лукова савршени за узгој на прозорској дасци

Севок на прозорској дасци

Јесу ли зелени производи који се продају у трговини сада добро?Тром и скоро без укуса и мириса.А понекад зелите зеленило, као из детињства, са својом баком.Зато постаје популарно да код куће узгајате сопствене биљке и воће и поврће.Али не увек исти услови становања дозвољавају да се то крене.А зеље не заузимају много простора, због тога нема проблема са садњом лука на прозорској дасци.

Провео је мало времена, бринуо се за зеленило, као и за исте цвијеће у кући, а ево га - свјежи и мирисни зелени.Укусна је и ароматична, само из врта.

Код куће, сетови за узгој лука нису тешки.Једино што ће вам бити потребно:

  • семе или лук;
  • земља, супстрат, вода;
  • неки непотребни контејнер;
  • неко органско ђубриво.

Употреба ђубрива за лук није увек неопходна, ако сте усредсређени на узгој стријела, не можете оплодити лук, стрелице упијају корисне особине из сијалице.Важно је у овом случају одабрати омиљену сорту лука.Према параметрима укуса.Има лук који не даје велики лук, већ самоперје.Постоји једна која даје и стрелице и велике сијалице.Изабрали сте разред, припремили изворне материјале и даље.

Није потребно хранити луком ђубриво

Зашто се изворни материјали разликују: земља, супстрат или вода?Дозвољено је, па и популарно, за узгој пепела у води.Да бисте то урадили, потребно је да жаруље претходно намочите у манган и оперите под текућом водом. Након ових поступака, очистите лук од љуске и ставите их у вертикалан положај у контејнер, гдје једна трећина залити воду.Побрините се да вода додирује само корење.Ово ће помоћи да се избегне труљење ваше будуће жетве.Нема ничег тешког за узгој севока код куће на прозорској дасци.

Добијени материјал се одмах ставља на прозорску даску у јужном делу куће.Имајте на уму да подручје треба да буде осветљено.Или је потребно обезбедити севок додатно осветљење од флуоресцентних сијалица.

Изабрали су луковице исте величине, изрезали врх један и по центиметар, ако на њима нема избојака, и ставили их у посуду у којој је земља претходно сипана.Ако ћете севку узгајати на подлози, онда се сипа на врх воде по центиметар.

Садња завршава стављањем семена на топло место док се не појаве први избојци, а затим ставите посуду на прозорску даску на истом месту као и са водом.Садња лука на перо није тешка, као и узгајање богате жетве.

су одабране за садњуидентичне сијалице

Еаси Царе

Неко се брине да ће се бринути о садницама на балкону или прозорској дасци, али то није истина. Главно трошење времена троши се на правилно засађивање лука и узгој првих изданака, а онда све иде као сат. Уз правилно осветљење и редовно заливање, производ ће брзо расти.

Заливање се врши када се вода апсорбује, а то ће се морати с времена на време пратити. У просеку, заливање се врши неколико пута недељно. Стављање производа на оловку није тешко. Док се перо не уздигне двадесет један дан након садње, не може се одрезати. Перо може престати да расте, и сви ваши напори ће ићи у пепео.

Када је временски рок већ досегнут, потребно је направити прву резидбу свог будућег производа. Исећи дуж страна, остављајући перо у средини. Тако да жетву нисте добили на компликован начин на прозорској дасци или на балкону.

Немојте бринути, садити и узгајати лук на балкону није тешко. Много више труда иде пољопривредницима да засаде и узгајају производ у својој башти. Тамо ћете уложити пуно труда у припрему земље и садњу дуго очекиваног свјежег перја укусних и мирисних лука.

Већ сте се одлучили засадити производ на свом балкону и ускоро ћете добити складиште витамина и минерала за ваше тијело. Лук - користан производ који је неопходан за заштиту и раст имунитета током хладне сезоне.