Како се парити феррети Ферретс

Да би се обавила компетентна обрада кореје, извршила парење и подигла потомство, мораћете да се одрекнете свог слободног времена и знатне количине новца. Пре него што одлучите да обавите овај посао, размислите да ли вам је потребан.

Узгој феррета је проблематичан и скуп посао

.

Припрема за парење

Када купујете женску или мушку особу и надајући се да ће у будућности имати потомство, имајте на уму да подизање беба и њихова продаја није тако лако. Морате бити апсолутно сигурни у педигре ваше животиње и њеног потенцијалног партнера како бисте избегли појаву непотрошених штенаца.

Женка и мужјак су спремни за парење, животиње морају бити потпуно здраве, вакцинисане и излијечене од црва. Животиња прије парења захтијева пажљиву бригу, ако нисте имали времена за вакцинацију животиње прије еструса, морат ћете то учинити након што се жена опорави од порода. Оба партнера без изузетка извлаче црве.

Ако сте сигурни да ће ваша жена дати добро потомство, можете пронаћи одговарајућег мушкарца кроз специјалне клубове. Парови за парење носили су се на територији мушког пола и довезени тамо четири дана пре парења, тако да се прилагодили новом терену. Непосредни процес је бучан и застрашујући борбама и вриштањем животиња. Парење траје у просеку десет до пет минутахоурс Они могу остати у фиксној позицији након што су повезани са дворцем.

Спремност женског творца на парење одређена је стањем петље. Пражњење мора бити чисто и без мириса. У супротном, обратите се свом ветеринару и прођите одговарајуће тестове. Када петља пролази кроз фазу отицања и црвенила и постаје блиједија и мање напета, спремна је за парење. Овај тренутак долази у просеку две недеље након формирања петље.

Требате тражити погодног партнера у вријеме еструса. Прави партнер је кључ за добро потомство.

Женка мора бити доведена до мужјака 4 дана прије почетка парења

\ т

Период парења се карактерише сљедећим периодима:

  1. Спремност на парење почиње у фебруару.
  2. Репродуктивни период завршава средином лета.

Спремност на парјење одређена је стањем гениталија оба партнера. Код мушкараца, тестиси расту и стврдњавају. Код жена, период узгоја почиње у шестомесечном узрасту, али се препоручује да се сачека до десет месеци.Ако мушкарац нема знакове спремности за парење, он након парења неће дати потомство. У време парења, тестиси би требало да буду много већи од нормалних. Ако се женска омча почне смањивати, пропустили сте тренутак, а парење ће бити недјелотворно. Зато животиње у пролеће захтевају вашу пажњу. У супротном, дуго очекивано парење неће се остварити.

Узгој домаћег феррета захтијева бригу и свијест власника о организирању процеса.

Потомство се може добити само пажљивим посматрањем спремности ваших птица за парење

Подизање потомака

Главни и главни циљ узгоја животиња код кућесу штенци које продајете као резултат, или ћете расти.Све зависи од разлога њиховог узгоја.

Није довољно само спојити партнере.Процес узгоја штенаца код куће је дуг и компликован.Неопходно је створити неопходне услове за здрав развој трудноће.Женкама је потребно обезбедити хранидбу која је уравнотежена са витаминима и минералима, засићеним калцијумом, фосфором и другим групама корисних супстанци.Храњење би требало да буде у изобиљу, али не и превише.

Трајање трудноће је мјесец и по, а онда долази најтежи тренутак узгоја кућних љубимаца код куће.

Следећи корак у узгоју животиња је припрема гнезда за псе.Ставите кућу за женку на њено омиљено место, направите висок праг и припремите крпе и папир за њу.Инстинктивно ће повући све папире и крпе које је нашла у кући.Будите спремни за ово.

Кућа мора бити велика тако да се млади у њој не могу прегријати.Заспала је дебелим слојем пиљевине.Уместо крова, можете направити решетку, избегавајући повлачење из куће.Узгој домаћег феррета захтева да будете спремни.на стално запослење по њиховом стању.