Како прскати крушку од штеточина Крушка

Одабир садница крушке, надамо се богатој жетви. Али чак и ако сте купили најбољу сорту, штеточине крушака, разне болести вас могу спријечити да чекате сочне и укусне плодове. Помоћи ће правовремену обраду врта. Шта и када прскати крушком? Ови догађаји се одржавају током цијеле године, од раног прољећа до јесени. Ако не заборавите на редовну обраду биљака у јесен и прољеће, жетва се може сачувати.

Прскање крушака од штеточина врши се иу пролеће иу јесен

Штеточине

Ако у вашем врту расте стабло крушке, штеточине вам могу одузети жетву. Третирање крушака од штеточина помоћи ће уништити инсекте.

Апхид

Ово су мали инсекти (2 мм 3 мм), који се у пролеће акумулирају на пупољцима, а затим прелазе на изданке дрвета. Усисавају сокове, због тога што су млади суви и савијају се, пуцају се деформишу. Како се носити с тим када је боље то учинити? У рано пролеће, чак и пре него што пупољци процветају, обрадите стабло са 40% раствором ДНОЦа. Уместо тога, користите 60% нитрафен пасте.

Апхид на крушка удари на младите изданки

Ако сте заборавили да обрадите дрвеће на време, а лишће је већ процветало на њима, онда морате уништити личинке лисне уши. За ово пристајањефосалон, метафос или трихорметафос-3.

Крушка за лишће крушке

Овај инсект бира само крушке са свих воћака. Сиви или жућкасти инсекти дужине до 3 мм седе на пупољцима, лишћу, воћу и сишу сокове. Они формирају бистру течност. Ако има много штеточина, ова течност покрива лишће и гране. Дрвеће због ових инсеката смањује приносе, расте горе, издржава хладне зиме тешко. Да бисте се решили ових инсеката, користите иста средства као и за борбу против лисних уши.

Пикарница је веома опасна штеточина

Пеар Галл мите

Ово је мали инсект дужине до 0,2 мм који квари лишће. У пролеће се сели на лист крушке и остаје тамо цело лето. Тамо где се налази, појављују се равне отеклине, прво смеђе, а затим црне. Због ове штеточине листови одумиру. Насупрот томе, користе се митац и колоидни сумпор. Када се лече?

Женска гриња је готово непримјетна, али штета од ње је велика

Потребне су три процедуре: након прекида пупољка, када је крушка избледела, иу августу. Пре појаве листова, када пупољци бубре, третирају се нитрофином, а након појаве цветова - карбофосом.

Схеетвормс

Постоје многе врсте лишћа. Стабло пати од својих трагова (њихова величина је од 9 до 20 мм), веома покретна и прождрљива. Једу и листове, и воће, и цвеће, све зависи од врсте инсекта. Да би се осигурало дрво, важно је изравнати његову круну, извршити је на вријемеобрезивање.Чим пупољак почне да цвета, крушка треба попрскати хлорофосом или фосалоном, или нитрафен треба користити пре паузе пупољка.

Листови на крушки могу у потпуности заокружити листове

Зимски мољац

Она се одмара на стаблима јабука, воли крушке.У рано пролеће појављују се гусјенице које прво једу пупољке дрвећа, затим пупољке и лишће.Расте до 25 мм, обојена зеленом бојом, са смеђом главом, са стране имају траке: 3 бела и 1 црна.Када прскање?У рано прољеће, да би се уништила јаја инсеката, третирају се нитрофином или Н 30. У то вријеме, када се гусјенице закопају, копају земљу.

Зимски мољац је велика, прождрљива гусеница

Ако су се гусјенице већ појавиле, оне се сакупљају и уништавају, или третирају дендробацелином, ентобактернном.

Јабука јелка

Зрели кукци браон боје, са белом траком преко тела, дужине до 4,5 мм.Када се пролећни ваздух загреје до 5 степени, инсекти се пробуде и уништавају пупољке дрвета, сисају их.Женке се пењу у пупољке и полажу јаја.После недељу дана личинке се излегну од њих, које једу прашнике и цевчице.Ови пупољци се суше без цветања.Након 14 дана, ларве постају луткице, расту још 10 дана, након чега се појављују нове бубице које гризу лишће дрвета.Сви пупољци могу патити од њих, а крушка неће дати плодове.Који третман ће помоћи у сузбијању штеточина када се врши?У јесен је важно ископати земљу.У томеоног тренутка када пупољци процветају на дрвету, он се мора попрскати или карбофосом, или бензофосфатом, или хлорофосом.

Јабука тсветон уни {ива боја

То нису сви наметници који се могу појавити на дрвету.Превише их је, али методе суочавања са њима су исте - третман инсектицидима у рано прољеће, а боље у јесен, када нису учинили никакву штету.

Ако је крушка патила, попрскајте је по могућности у мирном времену, ујутро или увече.Раствори пестицида припремају се истог дана када обављају овај посао.Ако користите фосалон, онда после прскања треба да прође најмање 40 дана пре жетве, хлорофос се користи 30 дана пре сазријевања плода, а карбофос - 20 дана.

Рад тсветноја - недостатак јајника

Прерада у јесен

Да би ови и други инсекти не наштетили дрвету, важно је да се третира чак и на јесен.

У овом тренутку, инсекти траже склониште за себе да се сакрију у њему и сједе у хладну зиму, а затим извире на свјежим пупољцима и лишћу дрвећа.

Узорак прскања крушака

Скривају се или у земљишту, у кори, или у палим листовима.Прво, шетајте стаблом дрвета (ако је старије од 6 година) металном четком за уклањање старе коре, лишајева итд. Онда ископајте земљу око воћака да извадите скривене инсекте.Уклоните све старе лишће и гране.

Сада наставите са радом.Како обрадити крушку у јесен?

Всички делови се обрабат.

Постоји неколико лијекова за које се препоручује да се примјењују у ово доба године:

  1. Бакар сулфат.Они су попрскали дрвеће након пада листа.У свом саставу постоји фунгицид који помаже дрвету да се бори са многим болестима.Први лек се спроводи у пролеће, други - у јесен.За младе младице до 6 година довољно је 2 л раствора, а за стара стабла до 10 л.
  2. Уреа.Прво прскање се врши у јесен, када је половина листова остављена на дрвећу.Припрема раствора: на 10 литара воде 500 г урее.То ће помоћи да се ослободимо личинки штеточина.Друго прскање - након што на дрвету не остане лишће, нанесите концентрисани раствор (7% 10%).Прскали су дебло и гране, а земљу око крушака.Али немојте журити да га примењујете унапред, иначе ће крушке рано пасти на лишће, а дрвеће неће имати времена да се припреме за зиму.
  3. Ирон сулфате.Штити башту од штеточина и храни стабла, обезбеђује им гвожђе, без чега ће се смањити количина усева.Крушке третирају отопином жељезног сулфата: у 15 литара воде, 1 кг сухог праха.