Како изгледа мали лабуд лабудова?

Мали лабуд припада породици патака.Друго име за малог лабуда је тундра лабуд.По изгледу личи на птичицу.Међутим, ове врсте су обдарене бројним разликама.Приказ наведен у црвеној књизи.Број врста је тренутно активно обновљен.

Мали лабуд је уврштен у Црвену књигу и заштићен је

Опис врсте

Амерички лабуд расте на сто тридесет центиметара, достижући тежину од шесткилограм.Приликом отварања, крила птице су дуга два стотина центиметара.Мали лабуд се разликује од Вхоопа у томе:

  1. Мали лабуд има нижи глас;
  2. Боја кљуна лабуда је тамнија.

Станиште тундре лабуда је Европа и Азија, те области су постале пожељно мјесто боравка након дугих промјена.Мали лабуд је подељен на два типа:

  • источни;
  • западно.

Њихова разлика се односи на станиште.Укупно, обе подврсте живе у сјеверним регионима шест мјесеци. Лабуд тундре гнијезди у близини водних тијела, игнорирајући шумске зоне. Њихова природна средина је постала арктичка зона и места мешовитог типа.Мали лабуд је изолована врста гусака.

Опис карактеристичних врста птице показује колико су далеко мање од њихових рођака.Нема значајне разлике између мужјака и женки малог лабуда.Феатхерпокривач птица је претежно беле боје, а боја шапа је тамна.

Тундра лабуд има црне шапе

Карактеристике

Храна појединаца укључује биљну храну, укључујући и алге.Осим тога, птице једу мале инсекте, рибу, поврће и житарице.

Укупно има педесет хиљада ансериформа малог лабуда.Мужјаци и жене, који се спајају у пару, живе заједно читав живот.То је због њиховог моногамног начина живота.Парови преферирају одвојени живот.Заузимајући велике површине, они су међусобно одвојени километрима.Њихова гнезда се налазе у мочварној високој зони.Гнездо се састоји од грана и перја женке.За једно полагање јаја, птице се излегу до пет јаја.

Инкубација будућег потомства траје месец дана.После једног и по или два месеца од тренутка рођења, пилићи постају независни.Њихово репродуктивно доба је три године.

Повезују парове када имају четири године.Репродукција се одвија у рано пролеће.Да би привукао свог будућег пара, мушкарац показује интересовање, што се манифестује у лупању његових крила и гласа.Прелазак на друго место, брак се понавља.

Да би привукла женку, мушки му покрива крила и вришти

Гнездо пара се може користити годинама.Источна подврста малог лабуда инкубира јаја наизмјенично: мушко и женско.

Амерички лабуд је уврштен у Црвену књигу, али сада пролази број врстаопоравак.Дакле, птичја опасност од изумирања врсте није акутна.

Распоред црне боје на кљуну птице је индивидуалан.Врсте врста, које бирају место за своје будуће гнездо, ревносно штите територију.

Амерички лабуд носи спољашњу сличност са малим, чији кљун нема готово никакву жуту боју.Потпуно је црна са малом тачком у близини њушке.Ова подврста малог лабуда је уврштена у црвену књигу због свог малог броја.

Птица Амерички лабуд преферира терен тундре.Имају кратак врат са округлом главом.Лабуд живи у сјеверним шумским предјелима Америке и Русије.

Вањске сличности између малог и америчког прелазе разлике, али гледајући на кљун, његова дужина и облик се могу разликовати.

Амерички лабуд има црни кљун и перје са црвенкастом нијансом

Женка почиње да излеже јаја након што је последње јаје положено.Величина квачила није увек иста.У зависности од услова боравка и хране, њихов број ће бити мањи или већи.

Не преживе сви пилићи, јер је феномен ране смртности међу пилићима чест.

​​

Након рођења, пилићи се морају осушити испод крила мајке.Првог дана живота могу самостално производити храну.Али потребна им је помоћ њихових родитеља.Жене и мушкарци су добри родитељи који се инкубирају, уче дјецу и штите их од могућих пријетњи.

Период промене перја почиње код птица на крају лета, а може ипоследњих четрнаест дана или више.

Ова врста насељава се на тешко доступним местима.Понекад је боја њиховог перја црвена.Пошто су напуниле две године, птице расту перје зрелих јединки.

Они производе храну у води и на пољима.Птице не урањају у воду, већ само спуштају главе да би добили алге.Они могу да једу мекушце са чврстом љуском.

Мален број на примерки од една врста доведе до дејствијата на забава на птиците за ловци. Становништво покушава да се опорави.Подврсте ове птице се разликују по броју, али све су још увијек укључене у црвену књигу.