Гвинејска птица једе колорадске бубе: истинито или не. Гуинеа Фовл

Садржај
  1. Опис
  2. Снага

Бисерке су птице које нису уобичајене међу пољопривредницима. Можда је то због чињенице да је врста недавно постала припитомљена. Упркос томе, већ постоји више од двадесет врста бисерки. Африка је родно мјесто птица, а већина бисерки преферира топли терен као станиште. Али има и оних који живе искључиво на северу.

Бела гвинеја - становници северне

Опис

Добијање врста и њихове изузетне способности било је због узгоја. Стручњаци су прешли говеда са кокошима и другим врстама птица. У природи, она није имала тако богато полагање јаја и меснатост. Али, рад на раси је дозволио да се промени.Међу врстама постоје рекордери који могу инкубирати до стотину јаја у једној сезони.Неки фармери сведоче да побољшана исхрана и правилна нега дозвољавају да се преко стотину јаја добије из једног слоја годишње.

Боја трупла птице је претежно плавкаста, понекад застрашујуће делује на неискусног купца. Али пар пасмина гвинеје даје трупла лаким месом.

Студије о својствима њихових јаја и меса показују да:

  • јаја не садрже холестерол;
  • имају велику количину витамина и минерала;
  • месо је здравије од осталих птица.
Већина пасмина има укус као фазан. Али постоје неке врсте са месом, које се не разликују од пилетине.

Гвинеја може да се држи с другом птицом

Исхрана бисерки одговара кокоши.Стога, пољопривредници држе ове врсте заједно.Поготово када узмете у обзир да се добро слажу.Природно својство птице је њихов инстинкт стада.

Животни стоки зели съвместно и скупај.Дакле, ако бисер пронађе и поједе бубу, обавестиће све своје рођаке о свом станишту.

Исхрана

Природно, за птице је важно да дају исхрану житарицама, свежим биљем и да је неопходно да имају приступ пашњацима.Гвинеја воли да једе инсекте и понекад једе мишеве и друга мала жива бића.Они су фаворити фармера због своје склоности према колорадским кукцима.Ћевапиће једу све кукце и инсекте уопште.Али корњаче су најзанимљивије за њих, због светле боје буба.

Окупљају се у јатима и одушевљено лове ловоре.На тај начин штите усеве.

Главна предност је то што љети добијају своју храну.У топлој сезони о прехрани птица не можете бринути.

Ако видите да је глава заинтересоване птице пала у биљку, пронашла је колорадског кукуруза.Причаће о свом открићу узвикујући свима из стада.Заједно настављају са истребљењем Колорада.

Колорадо хлеб кромпир је омиљена храна бисерки

Храњење птица треба да се врши три пута дневно.Ово је посебно важно за зимску хладноћу.

Поред тога што једу саме кукце, бисерке једу иларвае беетле. Пажљиво проучава лишће биљака у потрази за њиховом природном храном.

Проблем задржавања других птица је то што лупају биљке својим шапама када траже инсекте. Ћилибари и ћурке једу штеточине директно из лишћа без оштећења усева. Ово још једном наглашава бескрајне користи од држања ових птица.

Због својих заслуга и спасења жетве, бисерке заслужују квалитетно одржавање и негу.Запамтите, ни у ком случају вашу културу не треба третирати хемијским отровима инсеката. Ваши љубимци који једу инсекте ће јести и отровати. У најбољем случају, то ће изазвати узнемирени стомак. Потребно је зауставити прераду и потпуно се ослонити на живину, дајући јој могућност да се самостално баве штеточинама. Али само ако је то бисерка или ћурка. Други ће копати вашу целу башту, уништавајући и штеточине и усеве. Ћевапи нису хировити у бризи, поготово зато што се љети могу хранити.