Како се користи уреа за исхрану краставаца Краставци

Често коришћена операција међу баштованима, која се изражава у исхрани краставаца, игра важну улогу у добијању пуне и добре жетве. Од почетка клијавости семена, сматрати биљке за ђубриво. Поступак помаже воћу да добије све потребне микронутријенте који утичу на укус и стање поврћа.

Оплодња краставаца са уреом може значајно повећати њихов принос

Шта је уреа

Елемент који се разматра припада групи карбамида, је гранулирано азотно ђубриво. Правилна примена супстанце у дозираним количинама доводи до побољшања у развоју биљке и повећања њеног плодоносења.Гнојидба уреа је такође уобичајена међу пољопривредницима због ниске цијене и ефикасности.

Према спољним карактеристикама, средство се може препознати као састав белих или транспарентних гранула, које се растварају у већини употребљених адитива, што омогућава употребу урее, у чистом и разблаженом облику. Употреба представљених средстава за исхрану краставаца или другог поврћа неопходна је без изузетка уколико постоје следеће карактеристике:

  • биљка изгледа споро и споро сазрева;
  • боја лишћа је блиједа, плитка иуска структура;
  • Бубрежни систем изгледа недовољно развијен и слаб.

Код неблаговремене исхране краставаца, плодови ће бити склони раном паду лишћа и слабом плодоносности.

Када постоји недостатак ђубрива, краставци почињу да бацају своје лишће

Смернице за употребу

Нанесите уреу пожељно тако што ћете је дубоко уградити у земљу.Када се површински користи, амонијак брзо реагује са ваздухом и разлаже се.Када наносите уреу у земљу, она храни биљку са много квалитетнијом биљком са корисним адитивима.Ђубриво је погодно за исхрану биљака и на отвореном терену иу пластеницима и пластеницима.

Мада је уреа практично универзални адитив, његова сопствена доза је неопходна за различите врсте усева.Такође треба имати на уму да уреа значајно повећава алкалност и киселост земљишта.Да бисте неутралисали овај процес, додајте смешу вапна.Уреа се користи за краставце, парадајз и друге саднице воћа и бобичастог воћа.

Зашто хранити краставце

Важност исхране краставаца је могућност значајног повећања приноса и добивања здравих и лепих плодова.Манипулације се врше од почетка клијања семена до плодног периода.То вам омогућава да добијете велике и сочне плодове са значајним јајницима.Осим тога, оне су засићене корисним елементима и органским супстанцама.

Храњење садница краставца се врши након формирања првог листа на изданцима.Пре цветања и појаве плодова, култура захтева ђубрива која садрже азот, фосфор и калцијум.

Развијени и плодоносни грм треба хранити додатком калијума и магнезијума.Важно је напоменути да ако су плодови избледели у боји, они расту и слабо се развијају - то указује на недостатак фосфора и азота.

Прво храњење садница треба извршити након појаве првог правог летка

Употреба урее

Уреа за исхрану краставаца се прави у количини од 7-8 грамапо квадратном метру.Оплодња се спроводи два пута током целе вегетације.Прво се додаје урее када се сади саднице, а онда се појаве први плодови.Да би се повећао принос, додатно ђубрење се врши концентрованом мешавином од 60 грама на 20 литара воде.

Фолијарно наношење разматраног адитива врши се прскањем биљака (10-15 г по канте воде).

Стручњаци за урее препоручују веома пажљиво припремање, јер значајно оксидира земљиште.Раствор треба додати након ручка или у облачно вријеме, као и прије кише.Пожељно је комбинирати адитив са минералним компонентама намијењеним за дораду краставаца.Ако се не очекује киша, потребно је залити бунар са културом.

Уреа би требало да се уводи у земљу постепено

Посебности одијевања

Краставац прихвата органске и минералне додатке, за разлику од хемијских ђубрива.Сакористећи урее, следећи рецепт је у реду:

  • 5 г аммофоса се узима по метру;
  • равномерно је распоређен по лежајевима;
  • у посуду од 10 литара је мешано 50 г урее;
  • друго храњење уз употребу поменутог ђубрива, како у стакленику, тако и на отвореном тлу, врши се након појаве плодова, у односу 15 г на 10 л течности;
  • исто раствор се може распршити на биљке.

Знајући неке особине урее за узгој краставаца, могуће је уз помоћ овог ђубрива значајно побољшати квалитет и количину добијеног усјева.Главна ствар коју треба запамтити је да је у свему потребно пратити мјеру. Ако воће нормално расте без додатне обраде, можете мало сачекати са увођењем следеће дозе.