Ускрсли или немачки зечеви

Од стотина пасмина зечева, њемачки гиганти стоје одвојено.Добро се прилагођавају свим условима постојања.Али без искуства зечева пасмине Ризен не би требало да почнете.Да вам ово не постане проблем, анализират ћемо све детаље његе.

Зец пасмине Риесен или немачки гигант

Карактеристике пасмине

Ускочени зечеви регистровани су у првој половини 20. века у Немачкој.И створио је сензацију међу узгајивачима.Али нико није помислио да је одгојни рад на стварању почео крајем 19. стољећа.Тада је из Белгије донесена велика животиња, фландре.Немачки научници су се фокусирали на квалитет тежине.Резултат је био широко уши која се звала немачки гигант.Опис расе:

  • дуго тело - до 75 цм;
  • велика глава са образима;
  • равне, густе уши расту до 20 цм;
  • масивни груди, обим већи од 40 цм;
  • велике мишићне шапе;
  • телесна тежина се креће од 8 до 15 кг;
  • кратка (до 4 цм), али дебела вуна;
  • различите боје - “природне”, тамно сиве, црне, плаве.

Животиња је тако снажна и велика да није потребно завирити у опис како би се утврдило - да, то су зечеви пасмине Реасе.Чак су и животиње тако неспретне и неспретне да их је једноставно немогуће збунити с другим врстама.Узгајивачи воле ову расу због њежног, мирисног меса.За разлику од другихзечевима, нема непријатан мирис траве.

Узгајивачи воле зечеве пасмине ризен за тендер, ароматично месо

Природа животиња које су друштвене и доброћудне, добро се слаже са људима. Упркос њиховој величини, често се узимају као кућни љубимци.

Храњење

Узгајивачи вјерују да ова пасмина има ниску профитабилност - много мјеста и велике количине хране. Животиње имају велики апетит - добијају на тежини и расту до краја живота. Није потребно хранити животиње скупом индустријском храном. За храну немају никакве посебне захтеве, све док је све свеже.

Дијета: коријенски усјеви, житарице, свјежа трава, сијено, мекиње, изданци дрвећа. Искусни узгајивачи радије дају кувани кромпир с мекињама. Кунићи брзо граде мишићну масу, док лактација побољшава код женки које доје. Препоручује се да се дода биљна каша - животиње га врло брзо поједу. Слободан приступ увек треба да буде свежа вода. Не заборавите да га редовно мењате.

Зечеви имају велики апетит, добијају на тежини

Царе

Због њихове масивности и неспретности, зечеви рабенске пасмине требају гломазне кавезе. Ово није нека врста хира или хира - чисто физиолошка потреба. У просеку, једна глава - 1 * 0.7 * 0.5 м. За женке са младунцима, површина се повећава за 1.5 пута.

Због своје неагресивне природе, садрже неколико глава у једном кавезу. Кад би само свако имао довољно простора за живот. Животиње се држе у кавезима, кавезима илисхедс.Основни захтев: просторија је увек чиста и проветрена. Редовно чистите животиње. Чак и добро здравље гиганта не може да се носи са димовима амонијака.Не држите зечеве на мрежастим подовима - потребна је чврста облога или густа постељина.

Нема проблема са имунитетом. Не замрзавајте зечеве и неће се разболети. Вакцинација се проводи по распореду. Само имајте на уму тежину животиње када убризгате. Реците ветеринару да правилно израчуна дозу.

За потомство, изаберите пар с најбољим карактеристикама

Узгој

Немачки гиганти су касно сазреле расе. Сексуална зрелост је 8-10 месеци. Рано парење се не препоручује. За потомство, изаберите пар са најбољим карактеристикама. То су младе, здраве животиње, без знакова гојазности или исцрпљености. Животиње се одлажу у посебан кавез. Увјерите се да нема хране у соби. У супротном, уместо парења, флуффиес ће имати заједничку вечеру.

За парење, зечеви се срушавају из различитих гнезда, након чега животиње треба оставити на 20 минута. Предуслов - потребно је сјести за мужјака точно зеца.

Рисен - веома добре мајке

Трудни зец се пребацује у велики кавез тако да се може навикнути на нове услове. Ставите кутију са странама - у њој ће женка направити гнијездо. Или трансфер већ припремљен. Сада ћемо обратити пажњу на дијету - максимално хранљивих материја и витамина. НеЗаборавите на калцијум - неопходно је за формирање скелета зечева.Ускрсла - веома добре мајке.После кружног тока, не брините за младе - они ће добити сву пажњу и храну од зеца.

Немачки гигантски зечеви су лепе, моћне животиње.Незахтевна нега и одржавање.Као резултат добијате 10 кг укусног, сочног меса и одличне коже.