Шта урадити када се извлаче саднице краставаца Краставци

Сваки пољопривредник жели да од садног материјала добије раније и у већим количинама. И свако од нас на сваки начин настоји постићи жељени резултат. Многи фармери у рано пролеће гаје краставац, чекајући рану жетву. Али онда се саднице извлаче и питају се шта да раде у овом случају.

Када се сади рано пролеће, саднице се често извлаче

Правилна култивација садница

Постоје различити узрочни односи растезања садница:

  • слабо осветљење;
  • ниско заливање;
  • неправилно храњење.

Ова три фактора неповољно утичу на садни материјал, ометају време бербе и оштећују саднице.Ако су се саднице краставца испружиле. то значи да нисте довољно залили биљку, или обрнуто у изобиљу.Широке саднице могу бити сачуване, тако да не би требало да предузмете драстичне кораке и да их не пожурите.

Постоје мјере за рјешавање проблема:

  1. Повећајте осветљеност коришћењем вештачког светла по потреби.
  2. Период излагања ултраљубичастим зрацима на биљци не би требало да буде краћи или већи од осам сати.
  3. Саднице расту ако их превише стегнете. Повећајте количину земље и направите је тако да за сваку садницу довољно за две стотине милилитара земље. Најбоље је да саднице расту у одвојеним чашама. То вам омогућава да смањитеоштећења током трансплантације у отвореном тлу, и да омогући да свака садница потпуно расте.
  4. Помаже да се избегне повлачење садница, употреба поташе и пепела.Постоје специјализовани лекови који утичу на раст биљака.

Садницама је потребно одговарајуће осветљење, иначе ће се проширити према светлости

Пресађивање садница на земљу

Пренос растегнутог садног материјала наотворено земљиште подлеже строгим правилима.Ако је садни материјал растегнут високо, дубоко слетање није погодан метод за слетање.Краставац не подноси ниске температуре и вишак влаге, не може се дубоко засадити јер ће узроковати одређену болест.

Они се стављају на ниво на којем су расли пре садње.Тако да гаће не падају, оне су причвршћене за носач.Ако узгајате краставце у стакленику, након њиховог раста требате направити вертикалну подршку.На отвореном тлу расте антена.

Правилна брига је правовремено наводњавање и квалитетно ђубриво.Слатина није погодно ђубриво за садни материјал.Ако ћете садити краставце, онда користите калијум гнојива.

Зашто не користите салитру?Провоцира раст зеленог дела биљке, а затим се још више извлачи краставац.

Ефикасан начин збрињавања садног материјала је употреба ђубрива које стимулишу раст коријена.У стакленику је важно одржавативентилација просторије и добро осветљење.

Чак и ако су саднице растегнуте, и даље ће моћи да дају добру жетву.правилну негу и богату жетву.

Ефикасан начин за узгој краставаца је садња садница.Али ова култура не воли трансплантацију, тако да морате бити опрезни у погледу садње и бриге о биљци како бисте избјегли извлачење садница.

Због чега је садница снажно нацртана, познато је, као и шта треба урадити да би се избегао овај феномен у њиховом подручју.Тло прије узгоја садница у њему треба загријати како би се уништиле ларве паразита.

Много работи зема, които се продава в специализирани продавници.Због високог садржаја тресета, ово земљиште није погодно за краставце.Брзо се суши и захтијева стални надзор од фармера како би се избјегло оштећење садног материјала.

Земљана мешавина је погодна за собне биљке, због свог састава.Узгој садница ради месец дана пре преласка на отворено земљиште.ако их узгајате у стакленику, можете изабрати било које време, резултат се неће много променити.

Краставци воле пажљиву бригу и благовремено залијевање довољним нивоом светлости.