Шта су Ланцастер ораси? Валнут

]

Ланцастер орах се вештачки узгаја и личи на орах.То је хибрид сивих и срцоликих стабала ораха.Ова два типа дрвећа расту на различитим континентима са различитим климатским условима, тако да се Ланцастер матица није могла појавити природно.

Ланцастер Орах је вештачки узгајан хибрид

Овај хибрид је добио име по Ланцастеру, граду у коме је узгајан.Овде, у истом ботаничком врту, ова врста ораха настала је случајним опрашивањем две врсте дрвећа.

Карактеристика ораха из Ланцастера

Описание на оваа врста:

  1. Мосна и јака стабла.
  2. Лековито исцељење.
  3. Орашасти плодови имају смежурану и грубу љуску која изгледа као полу-трулим воћем, великим као орах.Унутрашњост одвојена танком партицијом.У поређењу са орасима, ови орашасти плодови су дебљи, али мање горки, јер у њима има мало танина.Недоспевсхие ораси садрже витамин Ц, могу се користити за кухање (џем, џем), пића.

Ланцастерово дрво добро је воће.Када су матице потпуно зреле, оне падају на земљу.Ланцастер матице су издржљиве и отпорне на хладноћу.Ова функција дајеспособност да се биљке узгајају у регионима са умереном и хладном климом.

У дивљини, овај хибрид нећете наћи нигде. Типично, хибриде су карактерисани дељењем плодова у врсте оних стабала која су прелазила, али Ланцастер је изузетак.

Након зрења, саме матице падају на земљу

Узгој хибрида

Неприлагођеност условима станишта и начину садње су предности ове врсте. Када зрели орашасти плодови падну, могу се убирати и складиштити у затвореном простору или оставити на земљи. Ови плодови лако могу лежати кроз зиму. Са почетком пролећа, ораси почињу да се укоријењују, али неће сви плодови постати дрвеће.

Ако сте посадили воће, онда се морате побринути да га не прогута миш. У почетку се садница може узгајати било где, а када достигне 25–40 центиметара, стабло се трајно пресађује, чувајући групу земље на корену.

Ланцастер хибрид расте, али то ће потрајати неколико година. Ако поред ње постоје и друга стабла, онда ће их затворити од сунчеве светлости и узети сву влагу.

Могуће је пресадити ову биљку прије доби од двије године, јер ће касније коријенски систем расти, копање ће оштетити коријење. Орах у доби од 5-6 година достиже 5-6 метара. У наредним годинама, раст неће бити тако приметан, обично се додаје 40–50 цм годишње.

Орех може да нарасте до големи размери

.

Како се бринути о биљци

Ланцастердрво не захтева посебну бригу, али ефикасна култивација подразумева поштовање правила.

Заливање

Саднице које расту 2-3 године захтевају често заливање, тако да њихов коренски систем може правилно да се формира и расте. Немојте сипати пуно биљке, увијек чекати да се земља осуши. Старија стабла могу се залијевати само у врелом и сувом периоду.

Обрезивање

Многе биљке треба орезати како би се омогућило младим гранама да расту. У случају Ланцастер нутс, то није потребно. Многи људи посебно сијеку доње гране тако да свјетлост пролази кроз круну, а друге биљке могу бити посађене испод ње. Али резање грана је дозвољено само за она стабла која имају потпуно формирану кору.

Тло

Могуће је засадити младицу на сваком тлу. Можете користити и иловаче и пјесковито иловаче. За младу биљку можете купити мешавину земље која садржи хранљиве материје.

Гнојиво

Готово сви типови земљишта имају своје специфичне хранљиве материје. Поред тога, сами формирани и развијени корени могу биљци да обезбеде неопходне микрокомпоненте.

Заштита од болести

Стабла ораха изложена су гљивичним болестима. Ако покренете болест, дрво на крају умире. Потребно је пратити стање лишћа и коре, како би се биљке заштитиле од болести:

  • уклонити отпало лишће;
  • уништи коров;
  • орезати суве и оболеле гране;
  • да се освежи дебло;
  • користити хемикалије.

Жетва

Ланцастер хибрид почиње да доноси плодове са шест или седам година. Извана, ораси су различити од ораха - благо су спљоштени, имају оштар врх и глатке ребре.Волумен жетве се повећава током година.У 25. години живота, дрво даје 6–8 канте ораха.