Шта би требао бити кавез за зечеве Раббитс

За тов кунића и узгој младих животиња, створити нормалне услове за држање тих животиња. Раније су зечеви пуштени на ограђеном земљишту, али узгајивачи увјеравају да је најбоља опција кавез. У супротном, зечеви живе у нехигијенским условима где се болести могу ширити. И немогуће је хранити животиње у зависности од њиховог узраста, пола итд. Стога, узгој кунића придаје велики значај изградњи ћелија.

Ћелије су важан атрибут узгоја кунића

Где ставити ћелију

Кавез за зечеве може стајати или напољу (у дворишту, врту) или у затвореном простору. Неки власници доносе кућне љубимце на улицу током топлог времена, а зими га остављају у штали.Али боље је држати ове животиње на отвореном, што помаже да се побољша квалитет коже животиње, њена коса. Само становници северних региона су приморани да зими доведу у просторију зими

Кунићи могу живјети на улици, али промаја им је штетна. Стога, поставите кавез за зечеве тако да не буду испуштени. Ове животиње не би требало узгајати у областима близу мочваре, где је влажност висока. Међутим, ниска влажност није погодна за њих, осјећају се добро при влажности од 60-70%.

Дијаграм кавеза за зечеве

Ако желите зечеве зимовати, кавез за зечеве мора бити покривенкровни кров.Они су постављени сприједа један према другоме, између њих - пролаз преко ког под кровом носе свјетло.

Крајеви пролаза су такође боље покривени штитовима.Када дође лето, све то је одузето.Овај кров је потребан да заштити зечеве од кише.Шефови зечева одмах граде куће које имају кров нагнут.Због тога је стражњи зид 10–20 цм нижи од предњег зида

Ако је кавез за зечеве у шупи, у њега мора тећи свјежи зрак.Пали се 8-10 сати, али не дуже од 16 сати дневно.

Ако планови укључују узгој младе стоке, онда је интензитет свјетлости 30-40 лк, ако држите животиње за тов - 10-20 лк.У шупи кров није потребан, кавез је направљен од решетке, а ликер је израђен од дрвета.

Потребно је да се целицима обезбеди приступ свежег ваздуха

Величине ћелија

Ћелије су направљене од доступних материјала.Његова величина овиси о избору пасмине, њихови типови су такођер различити.

  1. Велики или средњи зечеви.Израђују се у једном делу или у две секције, које се деле на храну и матичну течност.Ако је ћелија једнострука, онда је њена дужина 120, а ширина 60 цм;и две секције су нешто дуже - 130. 90 се додељују у одељење за исхрану, а 40 цм до гнезда.Ове зграде су висине 45-60 цм.160 цм.
  2. За млади животни.Његова величина зависи од броја зечева.Дужине су 300 и ширине 100, а жељена висина је од 35 до 60 цм, али норме дозвољавају мање величине: 170 к 70 цм.таква кућа живи од 7 до 10 комада младих.Обичне ћелије за тов зеца су погодне за младе животиње.Онда до 7 беба може стати у један кавез.
  3. Целл, Научно-истраживачки институт за узгој крзна.Дужина овог кавеза за зечеве је 220-240, мала ширина - 65 цм, висина зида испред је 50-60, ау леђима 35 цм.Чувају се на 5 стубова, од тла до пода - 70-80 цм, гнијезда се граде на свакој страни, у којој се налази чврсти под.Средишњи дио је намијењен за тов животиња, а на поду је мрежа или летвице.Дуљина гнијезда је 40, у њој шахт је 17к17-20 цм, али се налази не испод, већ мало виши за 10-15 цм тако да млади зечеви не могу из њега изићи.Свако гнијездо има висину врата од 40-50 и ширину од 35 цм, израђену од дасака.Два мрежаста врата воде до задњег дијела, величине су 60 × 30 цм, а узгој кунића није тако једноставан и морате радити преко кавеза.

Величина кавеза за одрасле зечеве

Опрема за кавезе

  • Корито за храњење.Посуђе за тов зечева се такође поставља одвојено, али искусни узгајивачи зеца саветују да се угради у предњи зид стана.Тада ће бити много лакше бринути се за животиње.Обично се праве велике: до 50-60 цм, тако да је погодно ставити било коју храну. Зечеви воле да се пењу унутар хранилице.Да би се ово спречило, на њега се причвршћује одвојиви метални оквир.На сваких 6 цм постоје преграде од жице које не дозвољавају животињама да оштете хранилицу.
  • Пиће.Животиње не могу да живе без посуда.Једноставноопција је верзија за боце.За његову производњу узима се боца и тегла, често се користи конзервирање.Боца је постављена напољу, а посуда је постављена тако да улази у кавез само 3-4 цм, иначе се вода у њој брзо запрља.Боца се држи спајалицама, ивица врата је 1 цм испод ивице лименке.Боље је поправити конзерву да се животиње не преврну.
  • Утерус.У ћелији је матична течност.Ако гнијездећи одјељци нису изграђени, онда се кутија користи као матична ћелија, која ће бити стављена у кавез за зечеве 3-4 дана прије излегања женке.Зими је изолована сламом или сијеном.Ова кутија је дужине 45–55 цм, ширине 35–40 цм и висине 10–40 цм. На једном од зидова налази се шахт пречника 15–20 цм..Направите неколико рупа у зидовима тако да се може ући свеж ваздух.

Врсте хранилице за зечеве

Узгој зечева је наука.Али за товне куниће и узгој младе животиње не требају посебна знања.Довољна жеља, способност за рад, стрпљење и мала новчана улагања.

Ако створите све услове, ваши кућни љубимци ће брзо добити на тежини и донијети потомство.

Узгој кунића за тов је добар начин да се породици обезбеди месо, кожа или длачица, која је одувек била високо цењена међу женама.