Пеппер лигхт Пеппер

Уобичајена и необична врста собне биљке је светлост, задовољава узгајиваче својом лепотом.Биљка даје шарене, укусне и оштре плодове.Грмови доносе плодове око годину дана, ако се обезбеди одговарајућа нега за усев.

Пепер Спарк се узгаја за украсне и кулинарске сврхе.за период промене раста.Таквим плодовима треба редовно храњење, тако да извлаче све хранљиве материје из земље.Да папар не умре, премешта се на друго тло.Овај догађај се спроводи пажљиво како се не би оштетио коренски систем.

У земљу се додаје мала количина органског ђубрива. Када се ваша паприка приближи другој години, она се трансплантира у већи лонац да би се обезбедио простор за раст, и да се избегне расипање лишћа. Ово је обавезна акција заштите.У супротном, папар ће почети да испушта лишће, увенути и умријети.

Размножавање се врши семеном и калемљењем.За сијање семена, користите плодове своје биљке.Сјеменке се уклањају и суше, затим се сије у тло.

Неки вртлари подносе семе на сунцу, рачунајући на велике изданке.С појавом клице, садни материјал се трансплантира у одвојене посуде.Пеппер лигхт- самооплодна биљка. Месец дана касније - два од тренутка сетве семена, формирају се први цветови на биберу, који ће се накнадно сам опрашити.

После неколико недеља, зелено воће се формира уместо белих цветова, који у време сазревања мењају боју у црвену. Паприке можете узгајати на прозорској дасци иу стакленику или на градилишту. Све зависи од услова и обима култивације.

Светлост може дуго да доноси плодове и не умире ако пажљиво водите рачуна о садном материјалу.

Семе сорте Спарк може бити узето од одраслих паприка

Карактеристике разноликости

Узгој паприке на прозорској дасци и брига о њима састоји се од сљедећег низа:

  1. Избор сјемена и њихова сјетва.
  2. Припрема земљишта и спремника.
  3. Узгој садница.
  4. Померите се у различите посуде.
  5. Заливање, ђубриво, нега.

Горка паприка даје великодушну жетву, ако јој обезбедите довољно светла, пратите ниво влажности и одржавајте температуру. Прихватљива температура за светло - петнаест степени. Ниво влажности и светлости треба стално регулисати. Светлост се употребљава вештачки, па чак и комад.

Узгој паприке на прозорској дасци омогућиће добијање производа чији састав садржи комплекс корисних супстанци и витамина неопходних за развој организма.

Плодови ватре нормализују метаболизам, уништавају микробе и смањују нивохолестерол.Користи се као зачина, део јела.Додајте главним јелима или маринирајте.Укус светлости је заслужио низ похвала, а степен оштрине је једнак чилију.

Узгаја се као прехрамбени производ или једноставно као украсна биљка.Изглед светла задовољава око, а укус осваја.

Изглед светлости је потпуно другачији:

  • овални;
  • круг;
  • издужен;
  • облате.

Пошто се плодови разликују по облику, разликују се и по боји.Озбиљност може бити мање или више.Све зависи од изабраног семена.Плодови паприке ће украсити вашу кућу или стан и неисцрпан извор укусних и мирисних зачина.

Пеперкори мењају боју у зависности од степена зрелости

.Одрастање на прозорској дасци састоји се од узастопних акција које постоје у узгоју другог поврћа или воћа.Захваљујући незаустављивом раду узгајивача, можете пронаћи и купити разне врсте љуте паприке.Постоје варијанте са мање оштрине и више, по вашем избору и дискрецији.

Висина грма достиже метар висине, а лишће је увијек зелено.и воће мења боју у зависности од зрелости и карактеристика сорте.Ако узгајате љуте папричице на прозорској дасци, боље је да их ажурирате из семена сваких дванаест месеци.

Одрастање на прозору захтева појашњење да светлост не воли директну сунчеву светлост. Изабрана локација би требала бити свијетла, али затворена од директних зрака.сунце. Зими, папар је осветљен специјалним лампама, што му омогућава да стално производи плодове. Грм је ћудљив за топлину, хладноћу и вјетар. Врло је важно одабрати оптимално мјесто за узгој биљке и премјестити га на претходно мјесто, овисно о климатским промјенама и увјетима.

Могуће је узгајати производ у стакленику, гдје је немогуће без контроле и увјета. Мораћете да прилагодите влажност, топлоту, светлост. Сви ваши напори неће бити узалудни, јер биљка производи многе плодове са правом бригом и правим избором мјеста које расте. Врућа паприка је ћудљива, али је њена избирљивост оправдана укусним и здравим плодовима.