Разноврсност сорте паприка Пеппер

Паприка је подељена на седам стотина различитих сорти. Њихова сврха је различита, у зависности од степена паприке. Поред уобичајене паприке, постоје многе врсте које припадају овој породици. Као соланацеоус или друге врсте које имају спољне сличности са паприком.

По природи, има около 700 сорти паприка

.

Обрађене паприке

\ т

Дистрибуиране су следеће варијанте породица које се називају папар:

 • Соланацеае.
 • Миртле.
 • Сумахи.
 • Хељда.
 • Бибер.

Сорте паприке су разноврсне, али нису све у стварности. Комбинира сорте паприке за отворено тло и њихову оштрину стакленика. Али сорте слатке паприке такође припадају ономе што ми зовемо бибер.

Папар је постао популаран због свог укуса, оштрина и пикантност биљке га је учинила зачином, без чега ниједно јело не може. Користи се као зачин за топла јела, месо и рибу, за салате, па чак и за десерте. Сорте паприке и сличних породица варирају по укусу.Главна и најпознатија сорта паприке је црни бибер. Користимо га у облику чекића или грашка, варира у бојама: зелена, бела, црна.

Црни бибер се додаје на сва јела, чинећи окус богатим и пријатним. Породица има дугу паприку. Ово је веома оштра варијанта, која није веома честа међу локалнимпотрошачима, исти је постао и цубеб.

Црни бибер - један од најпопуларнијих зачина

Такође се назива и паприка је опојна сорта која није зачин и не сме се конзумирати у многим земљама.

Ако говоримо о фамилији велебиље, тада су сви познати представници сорте паприке и чилија. Ако је слатко поврће погодно за употребу у било ком облику, онда је оштар углавном зачин и зачин.

Паприка се прави од слатке паприке, захваљујући слатком укусу поврћа, његовој ароми и њеним предностима. Пикантно поврће се користи за кухање разних јела као и за медицинске сврхе. Такве особине му дају оштрину. Свежи чили се ретко конзумира, веома је вруће.

Породица мирте, која се назива и бибер, мирисно је поврће које има ноте зачињености и зачин. Овај производ је биљка која прелази величину црног грашка.

Популаран производ се често додаје јелима како би добио богат окус.

Поред ових сорти, мање су познате паприке: бразилско и водено поврће. Оба типа се користе само као зачини. Ако је први тип штетан у великим количинама, па чак и отрован, онда други садржи многе витамине и минерале.

Бразилски бибер, као црни, расте у облику грашка

Опис разноврсности сорти љуте паприке карактерише њихову потражњу и корисност. Пикантно поврће, за разлику од слатког, је изузетно зачин. КорисноСвојства папра су неоспорна, посебно упечатљива описа предности љуте паприке. Зачин има благотворан учинак на људски организам. Пикантно поврће може да се узгаја и затворени услови. Домаћа паприка породице Соланацеае расте у лонцу и даје оштар и укусан плод, одушевљавајући власнике својим изгледом.

Различите типове паприк на затворени - светло. Најбоље светло се лако расте код куће, јер је непретенциозно у бризи. Соланум светло осветљава његов изглед и укус.

Биљне врсте су безбројне. Које врсте које засадите на локацији зависи од климатских услова региона, ваших индивидуалних потреба ове врсте. И преференције плода и укуса.

Избор и сетва семена је једноставна ствар, пажљиво и доследно спроводите даљу бригу и обезбедићете себи великодушну жетву. Пошто је ово поврће каприциозна култура.

Чили се односи на веверице

Слатке паприке

Ако је све јасно са употребом љуте паприке, онда је слатко поврће широко у својој примени.Најбоље сорте које се узгајају у затвореном простору или у летњим колибама су многе.Најбољи од њих су:

  Еросхка. Фунтик. Цхардасх. Јунг.
 • Пинокио.
 • Аццорд.
 • Баргузин.
 • Калифорнијско чудо.
 • Бугарски.
 • Вол вол.
 • Златно чудо.

Еросхка се приписује раним сортама, грм који расте до седамдесет центиметара. Боја воћа је наранџастабоје.Добија се на тежини од сто осамдесет грама.Високи приноси, отпорни на болести.

Пунтик - рана сорта бибера

Пунтик - то је сорта раног сазревања, висина грма достиже шездесет центиметара.Плодови су црвени, у облику конуса.Тежина једне паприке достиже сто осамдесет грама.Отпоран на болести, принос сорте је висок.

Цхардасх, када зрело, што се дешава рано, поприма бледо наранџасту боју.Тежина једног воћа је сто двадесет грама.Оцена је веома плодна, воће има трговачку хаљину.

Младе паприке, које рано сазревају, са грмом око шездесет центиметара са црвеним плодовима тежине сто осамдесет грама.Окус воћа је одличан, многи плодови расту на једном грму.

Пинокио ​​расте грм од седамдесет центиметара, плодови на њему сазревају рано, црвени, тежине око сто двадесет грама.Отпоран је на вирусе и има добар квалитет чувања.

Акорд је рана зрела сорта, са жутим плодовима од по двјесто грама.Грм расте на сто грама.Плодови су укусни и отпорни на болести.

Баргузин расте на осамдесет центиметара и производи жуте плодове тежине двјесто грама.

Калифорнијско чудо родила 4 месеца

Чудо из Калифорније тежи око сто и шездесет грама.Једно грмаво чудо у Калифорнији расте на шездесет центиметара.Калифорнијска берба чуда је сто двадесет дана.Боја калифорнијског воћа чуда је црвена, чак и гримизна.Калифорнијско чудо непретенциозносорта и сорта чудо калифорнијски даје обилну жетву.

Бугарска паприка је добро позната сорта.Није потребно додатно описивати Бугаре, плодови Бугара су велики и сочни, грмови добро плодоносни и отпорни су на болести.

Вучко уво расте до седамдесет центиметара у висину.Тежина воловог уха достиже две стотине грама.Најраније сазревање воловског уха је рано.После пресађивања садница жетве волова настаје након два и по месеца.Волово уво не проклија увек, у пола случајева вола је продуктивно деловање.Кравље ухо је лако опрашивана сорта, тако да морате размислити које друге биљне сорте засадите поред уха.Укусно ухо има високу вредност.

Волово ухо је једна од највећих сорти паприке

Златно чудо има рани период сазревања, плодови златног чуда су велики, тежина златног чуда достиже три стотине грама уз одличну тежинуукус.

Разноликост сорти слатке и љуте паприке је практично иста у погледу његе.Папар који захтева каприциозну културу, брига за њега је скрупулозна и захтева посебну пажњу.

Нега паприка се састоји од сетве семена, роњења, узгоја садница и пресађивања у отворено земљиште.Изузетак су украсне сорте које се ријетко једу.