Опис Рхитон, главне предности

Сорта грожђа Ритон развијена је на основу неколико других сорти, од стране молдавских узгајивача.Већина људи је вољела и почела је активно развијати у другим земљама.Грожђе садржи макронутријенте (хлор, натријум, сумпор), микроелементе (цинк, јод, хром, бор), глукозу, фруктозу, разне ензиме, аскорбинску киселину и пектинске супстанце.Сорту карактерише складан укус, сочно месо и пријатна арома.Зрело је на почетку или средином септембра и техничка је, односно користи се за прављење сока и вина.Она се углавном узгаја у Доњој Придонији Руске Федерације.

Сорта гроздја Ритон је била узгајана на основу неколико других сорти

Опис сорте

  • Званични опис сорте пружа следеће културне карактеристике:
  • Кластер кластера величине длана је упадљив у свом прекрасном уредном коничном облику.Научници су установили просјечну тежину кластера од око 200 грама.Неки узорци могу досећи веће величине.Густина је просечна.
  • Берри је округле величине, жуто-зелене боје, тежине два грама.
  • Жбуње су снажне.Посађено на удаљености од 1,5 метара.
  • Сорта је отпорна најаки мраз до минус 27 степени, тако да може да постоји на неоткривеном тлу.Међутим, стручњаци саветују да се грожђе покрије лишћем, земљом или белим пластичним филмом, негде после 10. октобра, док не дође хладноћа.

Болести сорте Ритон

Ритон је отпоран на најтежу болест - плесну.Могућност инфекције креће се од два до два и по поена.Међутим, болести као што су оидијум са опсегом инфекције од три до три и по тачке и сумпорна трулеж, са опсегом инфекције од три и по до четири тачке, опасне су за грожђе, тако да биљку треба третирати заштитним средствима од ових болести.Показује слабу отпорност на филоксеру у опсегу инфекције са четири тачке.Садашња сорта се назива прилично плодном, даје најмање 130 центара по хектару.Зрело бобице се јављају за 140 дана.

Култивирање усева

Виноград би требао бити добро збринут ако желите да добијете добру жетву у наредним годинама.У различита времена у години потребна је другачија брига.Културу треба засадити средином јесени.Изаберите отворени простор за садњу, јер је ова сорта светлољубива биљка.Обрезивање грожђа треба обавити у јесен, на четири или шест пупољака.Ако је исправно резати, можете променити величину и количину усева на боље.Непроцењива вредност за добро стање културе, игра летњу негу.Стање плода може се погоршати због клијања корова,које треба уклонити што је прије могуће.

Потребно је залијевати усјеве једном недељно у трајању од десет минута.Водено растворљиво ђубриво може се додати води.

Изаберите отворену површину за садњу, јер је ова сорта светлостна биљка

Предности једења Ритон бобица

    38) Јачање имунитета.
  • Нормализација крвног притиска.
  • Елиминише бол у зглобовима.
  • Побољшава сан.

За болести гастроинтестиналног тракта, астму, упалу плућа, упалу плућа, као и болести кардиоваскуларног система, препоручује се употреба грожђа или свјеже исцијеђеног грожђа.Уз то, можете превазићи главобоље и умор.Узети на празан стомак неразблажени сок од грожђа, који ће вам дати енергију и снагу за цео дан.

Штета од једења Ритон бобица

Пијење ове сорте се не препоручује код цирозе јетре, шећерне болести, колитиса, као и код особа које пате од гојазности.Постоји погрешно мишљење да грожђе добија на тежини од грожђа, али то није тако.Тежина се добија не од грожђа, већ од апетита, који се буди након употребе.Калоријско грожђе је 66 кцал на 100 грама.

Израда вина од бобица Ритон

Будући да је ова сорта техничка, уобичајено је правити шампањац и сок.Вино се може припремити као са једном сортом, а са неколико. Производња вина се састоји од таквих процеса :

Прва фаза се састоји у припреми грожђа.Пажљиво грожђепросијати и прегледати, ни у ком случају се не може опрати грожђе прије ломљења.Даље, бобице треба згњечити до формирања сладовине, бобице се сипају у велику здјелицу и ручно гњече.Након што долази до реакције ферментације, вино се извлачи и завршна фаза је употреба производа.Вино из сорте Ритон грожђа се добија у светлој боји, изражене воћне ароме и суптилно слатког укуса.Дегустација је од осам до девет поена.

​​

Може се закључити да ова сорта грожђа није суптилна за услове околине, али захтијева бригу да би се добила добра жетва.Грожђе је неизоставан део наше исхране, захваљујући којој наше тело добија све потребне хранљиве материје.Само 15 бобица дневно ће вам помоћи да задржите своје тело у добром стању.