Главне карактеристике холстеин пасмине крава Краве

Холстеин пасмина крава је популарна у нашој земљи, захваљујући импресивним приносимамлеко и значајна тежина својствена пасмама говеда.Са повећаним храњењем бикова, они теже више од тоне, краве нису много лакше.Ово су одлични произвођачи и одлична опција за говедарске фармере.Холстеин пасмина говеда користи се за побољшање других врста меса и млијечних говеда. Представници ове расе стоке су добављачи великих количина млека са високим садржајем масти и висококвалитетног меса.

Холштајнска крава - једна од најповољнијих за оплемењивање

Спољашње разлике представника холштајнске пасмине

Црно-бели бикови и кравемеђу којима се повремено појављују појединци чисте црне или црвено-шарене боје, расту од 150 до 162 цм, а животињска кожа има појединачне омјере боја: бијеле мрље налазе се на ногама, репу и доњем дијелу тијела.Имају велике и снажне кости, развијају мишиће.Краве се разликују по великом вимену са истакнутим венама.

Узгој бикова ове пасмине омогућава вам да постепено побољшате карактеристике представника црно-беле стоке.Представници црвене и шарене боје сматрају се најврједнијима.

Изглед кравеодговара типу млијечних пасмина које имају сљедеће карактеристике:

 • Дебело дебло у облику слова В.
 • Дуга широка рамена.
 • Широке слабине.
 • Велика, обрезана вимена, на којој су жиле јасно обележене. Он је таласаст и чашан.

Велика вимена - једна од карактеристичних одлика пасмине

Садржај крава

Одржавање крава одређене пасмине захтијева велику одговорност. Они су:

 • Имају велике потребе за храном. Љети се хране травњацима - ливадама са сочним зеленим биљем, а зими их хране сијеном из махунарки, соје, оброка који садржи масти, зрна кукуруза, мијешане хране са протеинима, сијено луцерке и корјенастог поврћа.
 • Морају бити садржани у одређеним условима.
 • Није отпоран на стрес.

Холандија, Њемачка и Белгија сматрају се родним мјестом пасмине холштајн говеда. Црно-бела холштајн-фризијска говеда дошла је у Северну Америку у 19. веку. Амерички фармер, Винстроп Цхенери, видио је да су краве произвеле велику количину млијека, ангажиране у побољшању тог квалитета. Касније, животиње су постале познате као Холстеин.

Холштајнска пасмина говеда позната је не само због великих приноса млека.Угао бикова је у току за производњу меса које достигне 900 кг тежине. Појачана и уравнотежена исхрана повећава њихову тежину, која може прећи тону.

Холстеин краве треба да ходају

Карактеристике млијечних пасмина

 • Сталниповећани приноси.
 • Висок процент млечне масти и садржаја протеина.
 • Брзо навикавање на промене климатских услова и станишта.
 • Одупирање болести у случају одговарајуће скрби.
 • Нежност и чистоћа.
 • ​​

Холштајн краве дају врло млијечно млијеко

Узгој бикова

Пасмина холштајн-фризијска пасмина говеда тестирањем и оцјењивањем биковаза производњу квалитетног потомства - побољшане перформансе ће се проверавати на петама.Црвено-бели бикови се крижају са црвеним степским кравама и другом стоком која има црвену боју.

Практична селекција омогућава да се елиминишу недостаци који се јављају у "чистим пасминама", мењају и обогаћују генетски фонд домаћих животиња.

Телад новорођенчака тежи око 45 килограма.Узгајајући их, примењујемо технологију исхране и становања, која има за циљ добијање модернизованих млечних типова домаћих животиња, без употребе укрштања.Да би се постигли добри резултати, врши се потпуно и уравнотежено храњење млађе генерације.