О популарним слатким сортама крушака Крушка

Слатке крушке су посебно популарне.Од њих се добијају најукуснији џемови и сокови.Многи воле и као десерт су слатке сочне крушке, пријатне ароме.Разноврсне слатке крушке могу бити засађене у вашој башти и ради ваше дјеце или унучади, који се неће одрећи шећерног воћа, али неће јести кисело.Тренутно постоје многе врсте крушака са десертом, слатког укуса.Причаћемо о неким од њих.

Слатка крушка - један од најукуснијих плодова

Љето

Лада

Ова сорта крушака припада раном љету.То је уобичајено у Москви.Стабла средње величине расту из саднице која даје плодове тежине до 110 г. Имају глатку површину, жуте боје, са црвеном црвеном бојом.Месо крушака је фино зрнато, благо ароматично.Садржи до 7,2% шећера, а киселина само 0,27%.

Лада крушке

Плодови ове врсте крушака се не чувају тако дуго времена, али на температури од 0 степени они се не погоршавају до 2 месеца.Али они имају низак ниво преносивости.

Принос је висок, до 50 кг воћа са једног стабла.Ово стабло се не боји краста и других болести, има добру зимску отпорност.

Цхизховскаиа

Спада в касне летне сорти.Крушке ове сорте су средње величине са дебелом круном.Плодови теже од 110 до 140 г, прекривени танком и глатком кожом.Жуте су са зеленом нијансом, неке плодове има бледо ружичасто руменило.Месо је бело или жућкасто, пола масноће, топи се у устима.Крушке “Цхизховскаиа” у плодовима имају око 9,1% шећера, а киселине само 0,45%.Још један плус ове сорте је да се воће чврсто држи грана, али ако се истуширају на трави, не губе своју презентацију.Чува се од 2 до 4 месеца, ако их држите на 0 степени.Једно дрво доноси до 50 кг воћа.

​​

Крушка Цхизховскаиа - савршен изглед и укус

У овој класи, висока зимница и отпорност на красту.

Деца

Односи се на ране летње сорте.Има мале плодове тежине од 60 до 80 грама, обојено жутом бојом и прекривено ружичастим или наранџастим руменилом.Месо је кремасто, врло сочно.Крушке дозријевају крајем јула или средином августа, складиште се око мјесец дана на хладном мјесту.Сорта се не боји многих болести, има високу зимску отпорност.Захтева константно орезивање.

Расадник хрушка буквално се топи у устима

Аугуст дев

Ова врста има ниска стабла, која имају брзу стопу раста.Величине плодова Августове росе су средње, теже од 120 до 150 г. Они се бере зелено, а када су сазреле, добијају жуту боју, изгледају слабије.руменилоКрушке имају бело месо, не свеже.Њен укус се процењује на 4,6 поена.Шећер у пулпи - 8,5%, а киселина - 0, 59%.Они се прикупљају средином септембра, али до тог тренутка не падају, већ се чврсто држе за гране.У фрижидеру се не погоршавају на 3 месеца.

Крушка Аугустусова роса - веома популарна сорта у средњој стази

Први усев ће се појавити само 3 или 4 године након садње, па чак и тадаЈедно дрво сакупља од 10 до 15 кг воћа.Ова сорта је непретенциозна, не боји се болести, штеточина и мраза.

Виллиамс

Ова сорта, створена 1796. године, вољена је од стране многих вртлара и раширена широм света.И даље његова популарност и даље расте.Ово је класична варијанта, која се назива референтна вредност за све постојеће летње сорте.Има ниско или ниско дрвеће, које карактерише брз раст, али са годинама њихов раст успорава.Даје велике крушке тежине од 150 до 170 г, али плодови расту до 200 г.Крушке се беру зелено, али када су зреле, оне су жуте, на бурету имају бледо розе боје.Месо је масно, сочно, има арому мушкатног орашчића, кисело.Садржи до 8,3% шећера и 0,42 киселине.

Крушка Виллиамс - индустријска сорта

Вътрешниат укус на оваа крушка е оценен на 4,8 от мождна 5.

Они се скупљају крајем августа, ако их уклоните прерано, чувају се не дуже од 2 недеље, ау фрижидеру се не кваре до 45 дана.

Клаппова омиљена

Ова сорта крушке је добивена у САД-у 1860. годинегодинеДрвеће је или снажно или средње величине, живи од 50 до 55 година, понекад и до 70 година.Има велике плодове који теже од 140 до 180 грама, али често нарасту до 200 г 230 г.Имају сочну пулпу, деликатног је окуса, мирисна, има необичан слатки укус вина.Садржи до 8,3% шећера, а киселина само 0,4%.Укусне особине ове сорте су оцијењене са 4,6 поинтс 4,8 поена.У Кубану се прикупљају крајем јула или нешто касније.Чува се не дуго, само 10 даис 15 дана.Незреле крушке се чврсто држе за гране, али када сазрију.Стога се прикупљају унапријед, 10 дана прије него што сазрију.

Клаппова омиљена сорта је доказана деценијама

Први усев је у 7 или 8 година, али онда стабла почињу да праве богату жетву.Добро подносе хладне зиме, али су подложне крастама.

Истакнуто

Ово је касно љето сорта, коју су волели вртлари из Москве.Расте високо дрво на којем дозријевају крупни плодови тежине од 150 до 180 г, неки до 200 г. Покривени су густом кожом.Сликано зеленкасто, са жутим, на врху - црвенкасто са наранџастим тоновима.Имају бело масно месо, сочно, са укусом мушкатног орашчића.Крушке дозријевају до краја августа, али не у једном тренутку, већ у фазама, па се не бере одмах, већ 2 или 3 пута.

Истакнута крушка памти се и по видокругу и по укусу

.

Када зреле крушке,обасуо Али важно је да их сакупимо на време, док не почну да труну право на гранама дрвета. Дрвеће доноси плодове након 4 иеарс 5 година, свака од њих доноси од 40 до 60 кг воћа.

Аутумн

Аутумн Свеет

Крушке се беру крајем септембра или у октобру. Свијетло жуте боје, имају одличну арому. Јесенска крушка је намењена за садњу у централној зони, али њен укус није лошији од јужних сорти. Даје високе приносе, који се беру сваке године. Сорта је отпорна на красту и друге болести, не боји се хладних зима.

Аутумн свеет хас амазинг пулп

Фаворите Иаковлев

Ово је такође јесенска крушка, младица расте у високо дрво. Има плодове средње величине које, када су зелене, (са жутом бојом), али сазревају, постају златне. Месо је сочно, има укус дуње, а не опор. Садржи до 8,2% шећера, а киселост - 0,10%. Окупите крушке почетком септембра, једите до новембра. Први плодови се појављују 5 или 6 година након садње. Не плаше се оштрих зима. Приноси су богати.

Пеар Фаворите Иаковлев даје фантастичне жетве

Тхумбелина

Расте мало дрво, али са густом круном.

Плодови су мали, тежине од 60 до 70 г, прекривени танком кожом. На њој су видљиве златне мрље, које су сортна особина крушака.

Њихово месо је масно, врло сочно, пријатне ароме. Ова сорта се разликује од осталих по томе што слатке крушке расту у сваком времену (чак и на хладномлето са кишама). Крушке дозријевају до средине септембра, а ако се не убиру на време, неке од плодова падају. У фрижидеру се чувају до 100 дана. Прва жетва се бере након 6 или 7 година. Дрвеће има добру зимску отпорност, а приноси су просечни.

Тхумбелина Пеар - мали, али врло укусни плодови

Памать Зхегалов

Ово је касно јесенска крушка. Дрвеће брзо расте, њихова круна је ретка. Плодови теже од 120 до 140 г, али понекад и до 200 г. Крушке су жуте са зеленом нијансом, понекад са црвенкастим руменилом. Месо је благо жућкасто, сочно. Добро мирише. У њему, до 9,2% шећера и 0,41% киселине, укус је процијењен на 4,1 поинтс 4,3 бода. Хрушке сазревају до краја септембра, чувају се око месец дана, а највише 120 дана на температури од 0 степени. У просјеку, до 40 кг воћа се бере са једног стабла. Сорта има отпорност на многе болести, а зимница је изнад просека. Односи се на сортне сорте.

Пеар Меморија Зхегалов има веома оригиналне плодове

Мермер

Ово је рана јесенска сорта, позната по великим плодовима тежине од 150 до 180 г, али понекад нарасте и до 220 г. Али на врху их краси мермерно руменило. Месо је грубо зрнато, ароматично, његов укус се процјењује на 4,8 бодова од могућег 5. Шећер у њему је до 10,8%, а киселина 0,07%. Ово је сорта десерта. Плодови се бере почетком септембра, и једу 3 или 4 недеље, не чувају се дуже од 70 дана.

Крушка мрамор привлачи пажњу љепотом

В сухих летих отруше плодове.Отпорност на зиму на просечном нивоу, али се не плаши краста.

Иесенински

Сорти Иесенинскаиа хрушка старае над 100 лет

Находитса в садових домах.Ова врста воћа крушке је тешка око 130 г. Они су покривени грубом густом кожом, која је прво светло зелена, а затим постаје жућкаста.Врх покривен светло ружичастим руменилом.Има сочно месо крем боје, са лаганом аромом мушката.Садржи 9,9% шећера, а киселине - 0,38.Плодове сакупите почетком септембра, чувају се до 2 месеца.Одрасло дрво доноси 40 до 50 кг крушака.Отпорне су на красту и зимски су издржљиве.