Могу ли окупати украсног зеца Раббитс

Купање зеца није обавезан поступак. Ово би требало урадити само према одређеним "индикацијама". Сваки контакт са водом за украсни зец је велики стрес. Стога је контроверзно питање да ли је могуће купати зечеве украсних пасмина.

Купање украсног зеца

Не мокри љубимац

Не препоручује се купање украсног зеца из неколико главних разлога:

  • Тешко је држати кућног љубимца исправно и сигурно, јер он једноставно није одушевљен таквим догађајем. Као резултат тога, имат ћете много огреботина, а сам зец ће имати невјеројатан стрес.
  • Страшан ефекат се добија из тврде воде у комбинацији са лошим квалитетом шампона - његов природни сјај оставља вуну. Једно прање неће утицати на здравље капута, али редовно купање може лако изазвати ћелавост кућног љубимца.
  • Длака животиње је веома густа и слабо се суши. Вашег љубимца не можете потпуно осушити, ставити га у кавез који је још мокар, што може изазвати појаву животно угрожене животиње.

Здраве зечеви не треба купање

Када је дозвољена процедура?

Многи власници, питајући се да ли је могуће купати украсне зечеве, добијају дефинитивно "не" као одговор.Али још увијек постоје неугодни моменти када перете вашег љубимца.нужност:

  • Догађа се да се он упрља до те мјере да је страшно гледати га. Можете се отрести чипса, али ако налети на нешто љепљиво док хода по стану, морате користити воду.
  • Када се појави дијареја, неопходно је испирање. Украсни зец је забрањено да се лизне, стога је потребно уклонити извор прљавштине из његовог тијела.
  • Ветеринари препоручују прање кућног љубимца топлотним ударцем.

Ако ваш декоративни љубимац и даље треба да буде купљен, то мора бити правилно и прецизно.

У било ком тренутку могуће је наудити крхком телету, што ће изазвати одређене компликације.

Купање - стрес за зеца

Препоруке специјалиста

Било који декоративни зец треба опрати у складу са основним упутствима, што ће помоћи да се све уради исправно и безбедно:

  1. Идентификујте места контаминације и оперите их само. Ово се ради са изузетно топлом водом са додатком специјалног шампона за зечју вуну.
  2. Не треба користити туш - мали базен са топлом водом довољан је да капи не падну у уши.
  3. Замолите некога блиског вама да вам помогне, јер је једноставно немогуће задржати само активног зеца.
  4. На крају процедуре, брзо осушите бебу. Ово се може урадити са феном за косу, али само уз топлу струју ваздуха, не врућу.

Ипак, довођење кућног љубимца у купатило није вриједно труда. На крају крајева, дијареја настаје услед неправилне исхране, ау том случају се кућни љубимац може запрљатиизузетна због ваше непажње. Ако беба има жуте шапе, потребно је анализирати колико пута је ћелија уклоњена.

Припремите се за прекршај кућног љубимца, јер украсни зечеви не воле да контактирају с водом ни под којим околностима.