Који сан је пожељнији за коње Коњи

Ниједна особа у животу не успијева добити животињу, бринути се о томе, научити навике кућног љубимца.За многе људе, питање је: како коњи спавају?остаје мистерија.Постоје два одговора: стоје или леже.Који је прави?Ова дилема, већ неколико година, није омогућила научницима да спавају у миру.А сада, извештај је примљен.

Коњ може спавати стојећи и лежећи

Како се коњи одмарају

Стабилни власници примећују слику када животиња стоји непомично неколико сатиу низу.Постоје питања: коњ спава?Зашто коњи спавају док стоје?

Гледајући изблиза видите слику: лагани покрет ушију, љуљање репа, да се ослободите досадних мушица.Ово стање није сан.Ово је дремка.

Одмор у овој позицији је приступачан дивљим животињама.На крају крајева, грабежљивац, искориштавајући успавани положај брда, напада без оклијевања.Време проведено од стране витеза на коњу може га коштати живота.Дакле, копитара, нетакнута руком особе, спава док стоји како би кренула у правом тренутку.

Коњи дуго времена стоје.Након дана јахања, коњи требају одмор.Животиња која спава док стоји може се лако разликовати од стада по неколико карактеристичних особина:

 • Положај удова (они су паралелни један према другом и стоје равно).
 • Слабине су закривљене.
 • Реп је опуштен.
 • Глава је нагнута.
 • Коњи дозе стандинг

  Пожурујем да вас подсетим да ово није здрав сан, већ дремање које траје дванаест сати. Али ово вријеме је довољно за опуштање и добијање снаге. Научници су закључили да дивљи коњи спавају док стоје. Ах, не постоје претње за домаће тркаче, тако да могу да одспавају, седе на мекој трави или постељини.

  Гледајући новонасталог пастуха, можете схватити какав је сан потребан. Наравно, лежање. Беба, која се налази под тутелом кобила, може се одморити и стећи снагу у овој позицији. Он је миран јер је сигуран.

  Исто важи и за одраслу особу. Кућни љубимац је заштићен од предатора и може се опустити и натапати у удобном положају.Али постоје случајеви када коњ, док је у штали, не може спавати у лежећем положају.У овом случају, морате обратити пажњу на његово мјесто у штали, идентифицирати и, ако је могуће, елиминирати ометања, било да су то свјетла, мушице, влага. Такође, када се прави посебан кутак, пожељно је да се подсети да су коњи друштвене животиње и живе у заточеништву као стадо, тако да је принцип стада инстинкт остао са њима све до данас. А одвојено, затворено место за њих, напротив - је препуно опасности.

  Ждреби воле да спавају лежање

  Слеепинг Лиинг - одмор за животиње

  Научници - зоолози кажу: "... само у положају који лежи на боку са опуштеном главом и вратом, коњи упадају у дубоку фазу сна ...", дакле, ако приметите кућног љубимца у тренутној позицији, не узнемирујте се. Запамтите, бити на земљи је лошездравље копитара.Заиста, због велике масе тела и танких костију, оптерећење унутрашњих органа се повећава.

  За пуноправан одмор, биљождери имају три до четири сата лежања на својој страни.Ово време је у дубокој фази сна.

  Уз продужени одмор (више од шест сати), могућа је упала плућа која је фатална.

  Одговор на питање: како коњи спавају?Је двосмислено.Све зависи од расе, начина живота и старости животиње.Ако је представник дивље фауне, онда живи у некој врсти друштва (стада), у којем владају његови закони.Такав папагај почива углавном до 15 сати сна.Тако дуго спавање ће помоћи телу артиодактила да се опорави.Али вреди се сетити да је ово површни одмор или дремка.

  Спавање не би требало да траје дуже од 4 сата

  Док део стада испаша и узима опрезна места, други спава, а онда долази до промене.У случају опасности, остатак се прекида.

  В този съответно се с домасих животних справка.Коњи најчешће спавају на боку, јер се осећају сигурно.

  Запамтите, док се слободни асортиман копитара окупља у стадима и њихово понашање подсећа на дивље коње.Ходајући или бивајући у штали, видимо слику, пастух спушта главу, савија врат, опушта уши, ове вјежбе помажу да се опусте и засну.Такав кратак одмор помаже да се брзо врати снага неопходна за живот.

  Домачим папкаримаСпавали сте тихо лагање, морате створити одређене услове, а то су: сусједство с другим коњима, простор и сигурност.Иначе, коњи спавају док стоје.И што је најважније, пратите кућног љубимца, чије понашање ће показати узроке нелагоде.Пазите на кућне љубимце и они ће вам одговорити с љубављу и преданошћу.