Кавези за украсне зечеве Раббитс

Украсни зечеви су међу најпожељнијим кућним љубимцима. Родитељи често деци дају смешне пахуљице. Они су невероватно слатки и имају позитиван ефекат на формирање карактера деце. Смешне животиње личе на лепе играчке. Али то су жива бића са својим потребама. Потребни су им добри услови. Онда ће зечеви одушевити одлично здравље и дуговечност.

Животни век кунића зависи од квалитета кавеза

Добри услови су компетентна брига, прилика за пуно пресељења, пространа и сигурна кућа.Квалитетан кавез са опремом кошта много. Због тога су многи спремни да купе домаће склониште за животињу.

Стан за уши

Кавез за украсног кунића је важан фактор за осигурање пристојних животних услова. Зец не може бити на једном мјесту цијели дан. Недостатак активности је штетан за јетру, срце, могу се јавити проблеми са гастроинтестиналним трактом и може се развити гојазност. Међутим, слободно кретање збрке у стану је непожељно. Зечеви воле да буду непристојни: окрећу ствари, гризуелектрична инсталација, обућа, намјештај. Боље је неколико пута дневно пустити ушију особу у шетњу. Остатак времена кућни љубимац може провести у кавезу, који мора задовољити многе захтјеве.

Кунци се периодично морају ослободити из кавеза

Захтеви за декоративну кућу зечева

Димензије кавеза треба да буду довољне за ушног љубимца. Оптимална величина дна кавеза је 60к90 центиметара. Висина конструкције треба да буде таква да крзнени љубимац може стајати на својим задњим ногама, односно око 35-50 центиметара.

Универзалне димензије стана за украсне зечеве су: 52к44к100 центиметара.

Колико ће коштати готова кућа зависи од квалитета и опреме. Самонастављени кавез је јефтинији. Поред тога, ово не захтева много вештине.

Цена ћелије зависи од њене величине и квалитета

Како направити кавез за зечеве?

Да бисте направили кавез сопственим рукама, биће вам потребан акциони план и релевантни материјали:

 • Пре него што почнете да радите, морате да одлучите шта би ћелија требала да буде. Да бисте то урадили, одредите величину и облик. Тада је нацртан цртеж (или је одабран спреман).
 • Прво се прави доњи део кавеза. Да бисте то учинили, можете користити лист шперплоче или иверице, обрађене точно величине (60к90 цм). Ако постоји избор, боље је користити шперплочу.
 • Затим припремите листове шперплоче за зидове ћелије. Једна од опција величина: висина 45 цм за ширину 60 цм, ако је планиранаИзрада двослојног кавеза, онда су 2 зида направљена од шперплоче, а друга два су од металне решетке. За поузданост користе се чавли и вијци (за причвршћивање на под).
 • Врата се производе одвојено, која ће затим бити закачена. Потребни материјали: дрвене летвице и металне мреже. Препоручена величина: 30к30 цм Врата се морају сигурно затворити.
 • Ако се гради двослојни стан, намећу се посебни захтјеви на снагу. Причвршћивање плоче шперплоче на зидове врши се завртњима. Морате осигурати поузданост дизајна.
 • За двоспратну кућу требат ће вам љестве. Може се израдити од дрвених летвица и шперплоче. Ширина не може бити мања од 15 цм.
 • Поставља аутоматску посуду за пиће која се може направити из пластичне боце.
 • Капацитет за храну (монтиран или постављен на под) такође је пажљиво причвршћен на структурне елементе

Како опремити дом плишаног љубимца?

Менаџер за сено ће спријечити расипање хране у кавезу.Кабина у кавезу је скровито место за одмор. Можете га купити или изградити склониште властитим рукама. Да бисте то учинили, користите необојене дрвене дијелове, по могућности не од четињача.

Зечеви не воле глатку површину, потребна су легла

ВЦ

Викендица треба да буде опремљена тоалетом. Ово је фиксни контејнер са посебним пуњењем, прекривен решетком са малим ћелијама. Дозвољена композиција за смеће за мачке. Филлерможе послужити остатке папирних ручника.

Постељина

Сијено и пиљевина за постељину пажљиво се бирају како би се кућа чувала. Зубасте шапе клизне на глаткој површини; слој смеше треба да обезбеди поуздану подршку за животињу. Категорично не треба користити као постељни тепих, јер га зечеви гризу. Овај материјал се може користити за завршну обраду љестава на 2. разини структуре.

Место за ћелију

Кућа треба бити постављена тако да не омета људе. Главни захтев је безбедност вашег љубимца. Захтеви за постављање објеката:

 • не можете ставити ћелију под директне сунчеве зраке;
 • неопходно је избјегавати скице;
 • строго је забрањено напуштање стана кунића поред батерија и других уређаја за гријање;
 • Кућу за кућне љубимце треба смјестити на мирном мјесту, а не на пролазу.

Узгајивачи препоручују постављање кавеза на постоље. Тако ће бити лакше организовати бригу о животињи.

Ножне ћелије - најбоља опција

Важне тачке

Сви дрвени грађевински детаљи морају бити пажљиво обрађени и ослобођени од уситњавања, грубости.

Пластика и метал се могу користити за стварање кавеза.

С обзиром на навику да немирне животиње гризу све, при изради властитих руку код кунића, боље је користити решетку од поцинкованих шипки на којима нема слоја боје.

Бојање или лакирање делова конструкције не би требало да буде, као што то можеоштетите свог љубимца.Таква обрада метала или дрвета може се примијенити само изван кавеза.Ако се то уради, могуће је да се зеца смјести у нову кућу тек након што се завршни материјал потпуно осуши, а мирис еродира.

Стамбени простор за декоративне зечеве треба да буде не само безбедан и простран, већ и образовни.Животиња треба да буде у стању да се креће, сакрије, загреје.Требало би бити довољно простора да се пахуљице могу испружити на постељину и одморити.

Што је дизајн кавеза компликованији, то је занимљивије да зец живи у њему

Купите кавез или га сами направите?

Кућиште за породичног љубимца може се купити или изградити властитим рукама.Колико кошта ћелија која се сама направи зависи од материјала и модела.

Доступни су различити готови дизајни: са високом и ниском палетом, израђене од метала и пластике, стандардне и ексклузивне, компактне и веома простране. Али ручно израђени кавез за кућне љубимце ће боље одговарати његовим потребама и правилима садржаја.

Украсни зечеви су дивне животиње које доносе радост свим члановима домаћинства.Добра кућа за кућног љубимца ће помоћи очувању њиховог здравља, веселе природе и непоновљиве атрактивности.