Звучи да моји феррети могу да праве вуче

Сада није неуобичајено да се код куће нађе егзотична животиња. Најчешћа врста дивље животиње је ферет. Власници феррета кажу да су ове животиње прилично причљиве. Вода може створити широк спектар звукова, чије ће исправно разумијевање помоћи у разумијевању вашег љубимца.

Творови - причљиви створења

Значење звукова који се издубљују

Сваки пут, емитујући одређени звук, ласица изражава одређене емоције:

  • Радост или задовољство.
  • У добром расположењу, пси "пјевају".
  • Агресија.
  • Страх.
  • Осјећаји боли.

Цлуцкинг

Ова врста звука се чешће чује од животиње. Произведени звук се може упоредити са кукањем пилетине. Са овим звуком, животиња може да изрази широк спектар емоција.Најчешће, са таквим звуком, ласица доживљава позитивне емоције.

Цуцање се може чути од ласице:

  1. Када се сусреће са другом животињом. Када се флертови упознају са својом врстом или животињама различите расе, ласица није тиха.
  2. Јои. Ако је ваш љубимац срећан и радосно се игра својим играчкама, онда је куцање често знак ове емоције.
  3. Задовољство.
  4. Понекад, када је ваш љубимац забринут или незадовољан нечим, ласица може кукати.

Након што је постао узнемирен, ласица почиње да кокне

Шиштање

Звуци паса могу се мијењати.Шиштање које личи на мачку може пратити игру вашег љубимца.Тврдоглавац може звиждати када му одузмете омиљену играчку, или животиња покушава да повуче предмет у своју кућу.Ако предмет прелази величину рупа, али љубимац упорно покушава да сакрије нешто у њему, онда сиктање прати љутњу.

Када напада, животиња може направити такав звук да покаже противнику његов агресиван став или супериорност.

Оштар и гласан крик

Које звукове не би направила ласица, сваки од њих изражава своју емоцију.Резање и пробадање цика значи да ваш љубимац боли.У таквој ситуацији, морате пажљиво размотрити ово и одмах пожуривати да му помогнете.Можда је упао у неугодну ситуацију и мораш да интервенираш да му помогнеш.

Ако закорачите на стопало или реп, чут ћете продоран врисак.Ово такође указује на бол.Требало би бити опрезан у руковању са животињом.

Такав звук се јавља и током парења.

Када се парише, вуци праве гласне крикове

Скуеак

Овај звук се најчешће чује док се ласица одмара или спава.Ако сања о нечему, врисне, вуче шапе и главу.Да, ове животиње имају снове, а које можемо само нагађати.

Ако сте га узели у руке и на место где сте га дотакли, повриједили стеможе изазвати шкрипање. Пажљиво прегледајте и у случају проналажења места повреде, контактирајте свог ветеринара.

Ако сте управо стекли егзотичног љубимца, онда морате бити свјесни још једне посебне особине у понашању ове звијери.

Ако приметите да поред звукова који указују на агресивност, животиња је поплавила свој реп, онда морате бити пажљиви и идентификовати узрок забринутости. Уклањањем фактора агресивности кућног љубимца, смирите га. Узми га у руке и удари га.

Ако пажљиво посматрате понашање вашег љубимца, онда ће ти звучни савјети животиње помоћи да изградите повјерење.