Зрачне плоче за репродукцију грожђа

Када видимо једног од наших познаника у љетњој колиби са завидним плантажама грожђа, прва помисао на посету њеној глави је често: "То би било за вас да је добијете!". Уз обострану сагласност, можете добити неколико престижних садница културе узгојене било којом од познатих метода.

Методом зрачних грожђица можете добити одличне саднице

Узгој садница из резница

Најједноставнији и најкоришћенији од ових метода је узгој садница из слојева. А распореди грожђа су један од најједноставнијих начина добијања садница добро развијене културе, па чак и годину дана. У другој години, након искрцавања на стално мјесто, уживајте у првим плодовима грожђа.И овај ваздушни метод је такође најпогоднији начин за производњу садница.Захваљујући овој методи, није потребно спотицати се о оне исјечке који се шире уз тло - говоримо о оним слојевима који се узгајају копањем дијелова грожђа под земљом.

Све друге резнице, поред ваздуха, углавном се клијају таквим методама:

  • подземни, годишњи бијег;
  • забијање главе грма;
  • подземни, вишегодишњи рукави;
  • кинески;
  • а бусх;
  • зелени бијег.

Кинески метод за разплод грозда на слојевите

Време за избор винове лозе за ваздушне летве

Избор времена за слајдове за ваздух је важан поступак, ако је задатак да се постигне добро развијен и одржив раст, прије садње на сталном мјесту, младице. Најбоље вријеме за надзор лозе испод слоја зрака је вријеме најинтензивнијег тока сока, који се у различитим подручјима одвија у различито вријеме. Од краја марта на југу до прве деценије јуна у оним сјеверним географским ширинама, локација локација на којима се може узгајати грожђе.

Проналажење десне лозе

Важна тачка у узгоју ваздушних слојева је тражење одговарајућих грана на главном грожђу грожђа. Најбоље је изабрати једнобено вино, на мјесту гдје га можете донирати, не жалећи се за његов губитак. Таква винова лоза може бити грана грожђа која се налази у близини других грана, а која потенцијално ризикује да падне у црну листу јесење резидбе.

Подружница мора бити хоризонтална или јој је потребно дати такав договор.

За једну годину, препоручује се одвајање највише три гране за резнице од главног стабла грожђа. Већи број одвојивих грана угрожава развој главног стабла грожђа и може негативно утицати на његов принос.

За сечење ваздуха, изаберите вино које је планирано да се реже у јесен

Припремаконтејнери за укорјењивање

Да би се наношење слојева почело укоријенити, место будућег укорјењивања на виновој лози - а то је 7–8 цм лонгитудиналног простора - мора бити замотано у хранљиву смешу.Капацитет за ову смјесу може бити доњи дио пластичне боце од пола литре, одрезана 6–7 цм од доње ивице, или нешто слично по величини. У припремљену посуду за мјешавину, направимо двије пробушене рупе, два или три пута веће у промјеру од гране винове лозе која је погодна за резање. Након постављања одговарајућег предмета испод поклопца за овај контејнер и причвршћивача за њега, поступак припреме контејнера може се сматрати комплетним.

Обична пластична боца се узима као контејнер за укорјењивање

Обрада винове лозе за зрачне комаде

Након тражења одговарајућих грана винове лозе,на којој ће се узгајати комадићи ваздуха, крунисани успехом, на хоризонталној грани бирамо одговарајуће подручје за укорјењивање.Требало би да буде дужине 7–8 цм, налази се 20–25 цм од краја лозе.Место које се налази недалеко од места будућег раздвајања повлачи бакарна жица пречника 1 мм, а горе поменута зона од 7–8 центиметара је очишћена од лишћа и прекривена вишеструким деловима коре до дужине 1 цм, уздужно уздуж дуж дебла.

Пре наношења припремљене хранљиве посуде у винову лозу, цела лоза, осим најгорих изданака, мора бити очишћена од листова.После тогакроз рупе избушене кроз посуду на виновој линији до места предвиђеног за укорјењивање, и напунити посуду хранљивом масом. Таква маса може бити универзално расположиво на тржишту.

Хранљива маса треба да остане у константној влази и посуда треба да буде сакривена од сунчеве светлости.

Процес укорењивања траје неколико месеци, за које можете визуелно посматрати кроз зидове посуде за хранљиву масу. Након довољно развијеног, као и за садницу, формира се коренски систем, слојевитост, заједно са капацитетом за мешавину, одваја се од матичног стабла. Садница се сади у земљу са хранљивом масом, претходно одвојеном од саднице и капацитетом мешавине за хранљиву смешу, сечењем са зидовима маказама.