Значајке узгоја зечева месних пасмина Раббитс

Која животиња је погодна за узгој на мини фармама и великим фармама? Пасмине зечева - ово је најбоља опција. Минимална потрошња хране уз максимални поврат. Модерна подручја сточарства успјела су у оплемењивању. Размотрите суптилности репродукције, бриге и храњења.

Пасмина меса зеца

Кое расси се тамо

Када погледате пасмине меса кунића, одмах обратите пажњу на физиолошке карактеристике.Велике животиње са јаким скелетом. Дуге уши се налазе на издуженој масивној глави. Очи овалне, широко постављене. Снажне шапе са канџама. Длака је кратка. Животиње се разликују по свом мирољубивом карактеру.

Одредимо које су то пасмине. Потпуно набрајање неће, фокусирати се на најпопуларније:

 • калифорнијски;
 • Нови Зеланд;
 • Немачки гигант;
 • Совјетски чинчила;
 • џин (сива, бела);
 • фландр.

Одредишта у Калифорнији и Новом Зеланду означавају зечеве средње величине. Њихов максимум је до 5-6 кг. Међутим, љубав наших сточара, он је добио због чињенице да брзо добија на тежини. Сходно томе, количина утрошене хране по појединцу је смањена. Кунићи ове пасмине су добро прилагођени да се чувају на мрежастим подовима у затвореним перајима зечева са вештачком микроклимом.

Друге врстеразличитог касног сазревања. Спремни су за парење не раније од 8 или 10 мјесеци. Потребно је много времена за тов да би се добило 6-8 кг. Пасмине су хировите за бригу. Њима су потребне посебне услове у ћелијама - не воле подове решетки.

Фландр Раббит

Храњење

Да би се добило квалитетно месо, потребна је дијета. Пасмине зечева не расту на једној трави. Водите рачуна о доброј храни, зрну. Боље обогатити мени ће помоћи:

 • кромпир;
 • купус;
 • шаргарепа;
 • репа.

Не заборавите на витаминске додатке. Они ће ојачати имунитет животиња. Додавањем меса и коштаног брашна, креда даје калцијум. Обавезно посолите производе. Сол је жељени минерал.

Вода је извор живота. Чистије је, више се здравља даје вашим кућним љубимцима.

Љети животиње нуде свјежу траву. За зиму, залихе сена. Они ће бити одличан извор витамина и влакана.

Желео бих да се посебно бавим пољопривредом бројлера. За брзи раст, потребно вам је млеко високе хранљиве вредности. Да би га добила, женка је трансплантирана у концентровану исхрану. То ће елиминисати могућност "прераног" трошења тела. Треба се сетити: одабиремо ране пасмине и зечеве са добром лактацијом.

Свежа трава - додатни витамини за зеца

Царе

Пре него што купите животињу, брините о њеном дому. Авионарија ова или ћелија, али свиЗец треба свој простор.Онда ће се осећати самопоуздано и смирено.Препоручени минимум: 0,5 - 0,7 м по глави.Немојте дозволити гомилање животиња - то је препуно борби и повреда.

​​

У топлом времену, ставите ћелије на свеж ваздух.Запамтите: зечеви не воле повећану влажност и топлоту.Зато избјегавајте рибњаке и отворено сунце у близини ограђених простора.Да не би опет ометали кућне љубимце, оградите их од аутсајдера зеленилом или решетком.

Зими заштитите своје уши од хладноће, промаје.Држите воду топлом.За облачних дана потребна је додатна расвета.У супротном, звер ће брзо увенути.

Хранилице, који пију пажљиво ојачавају.У супротном, животиње ће их растегнути по соби.

Животиње треба да мељу зубе.Кора, млади пужеви и сено ће вам помоћи у овом тешком послу.Канџе такође захтевају пажњу.Не заборавите да их исечете штипаљкама.Запамтите: "жива" канџа је увек ружичаста.Зато исеците само бели део.Ако је крв још нестала - обрадите водоник пероксид.

Зуби зеца стално расту

Брига за зечеве укључује чишћење кавеза и прање хранилица које су унутра.Редовна хигијенска процедура ће олакшати болести и паразите.

Ми стављамо храну само у хранилице.Пали комад се прља у гноју и урину.И ово ће бити добро плодно тло за бактерије и тровања.

Да би се избегли епидемии, вакцинирани се животни.Сада постоји много модерних вакцина.Консултације саВетеринар ће вам помоћи да изаберете супстанцу за вашу расу.У случају болести, ризикујете да изгубите сву стоку.

Прегледајте физичко стање кунића.Киселе очи, изгребана страна, одбијање хране.Све то може бити симптом болести.

Немогуће је све препустити случају.Иза смрти једне звери је непажња господара.Ако се не осјећате добро, контактирајте свог ветеринара.Само професионална помоћ ће вас спасити од смрти.

Размножавање

Чистог узгоја користи се за побољшање вриједних својстава у потомству.Изабрани су најбољи представници пасмине.Искусни сточари узимају у обзир компатибилност мушких и женских, као и породичних линија.Да би се добиле жељене особине, боље је прећи на следећи начин:

 • нећаци са нећакињама;
 • унуци са унуцама.

У овом случају, осигурани сте против минуса блиског узгоја - деформитета, смртности младих животиња, погоршања карактеристика производа.Животиње морају бити у доброј форми.Није дозвољена гојазност или мршавост.

Зајци дају потомство до шест пута годишње

Изабрани пар се депонује у засебној просторији.После једног или два парења, сви седе у својим домовима.Трудница гради гнездо.Запамтите: парење није увијек успјешно.Неки зечеви су толико сумњичави да се може појавити "имагинарна трудноћа".

Један зец има до шест окрола годишње.Порођај долази за 30 дана.Током трудноће и храњењапотребна посебна нега: појачана исхрана, богата витаминима и елементима у траговима. Не заборавите на месо и коштано брашно - тело мајке и младе особе. Препоручује се куповина професионалне хране за такав период. Имају све потребне супстанце.

Женка постиже максималну плодност у доби од три или четири године. Након шест година, боље је смањити број окрола.

Култивација меса зечева је занимљива и корисна активност. Добијате не само нежно месо, већ и лепу кожу. Боље је слиједити једноставна правила његе:

 • промишљен мени;
 • погодна ћелија;
 • чишћење;
 • правовремена медицинска помоћ.