Значајке узгоја трешње Фаири Цхерри

Захваљујући великом броју сорти на тржишту, сваки баштован ће моћи да изабере ону која му највише одговара.Ако желите да на вашу локацију посадите изглед отпоран на мраз који ће дати доследно висок принос, онда ће Цхерри Фаири бити најбољи.

Главне карактеристике сорте

За вријеме узгоја сорте вила чешља, узгајивачи су морали да прелазе између ових типова: Премиере и Цорал.Крајем 1967. године одлучено је да се ова врста укључи у Државни регистар земље.На основу описа, ова култура је идеална за узгој у сјеверном и централном дијелу земље.

Сорте Цхерри Фаири карактерише висока отпорност на мраз.Може да издржи температуре до -25 ° Ц.Карактерише га само-плодност, па јој нису потребни додатни опрашивачи. Ова сорта вишње има рани период сазревања.Почиње да доноси плодове 3 године након садње, а жетва долази крајем јуна.

Посебности дрвета

Дрво ове сорте није високо: максимална висина му је 2 м. Опис указује на то да круна није дебела, широког овалног облика.То омогућава да сунчеве зраке боље продру.између грана и доприносе брзом сазријевању плода. Међу осталим карактеристикама стабла се наводи:

  • лисна плоча средње величине, издужена;
  • светло зелени лист, сјајни, прекривен воскастим премазом;
  • цвасти розе нијансе и састоје се од 5 цветова;
  • кора сиво-браон;
  • изданак дужине 30 цм, тамноцрвена.

Јајници почињу да се формирају почетком априла. Плодови су везани на годишњим гранама. Кора не љушти из дебла, што ову културу чини отпорнијом на болести.

Изглед фетуса

Опис сорте вишње.Вила указује на присуство следећих карактеристика плода:

  • мала величина: максимални пречник бобица је 20 мм;
  • заобљеног облика, са израженим абдоминалним шавом;
  • кожа је густа, са средњим слојем воска, представљена је у свијетлој тамноцрвеној боји;
  • дуга стабљика, до 40 мм;
  • кост је средње величине, лако је одвојити од главног дела фетуса.

Укус је засићен, слатко-киселкаст. Због високе концентрације киселине у саставу пулпе, плод се добро освежава. Арома је пријатна. Месо је сочно, има велику количину влакана. Јагоде су погодне за универзалну употребу.

Правила за узгој и садњу

Потребно је узгојити ову културу у близини препрека како би се заштитили слаби грмови од вјетровитог времена. Мјесто слетања треба бити добро освијетљено сунцем, тако да плодови сазријевају много брже. Десцриптионуказује да је ова врста прилично отпорна на мраз, тако да није потребно засадити на узвисини. Дубина подземних вода не смије прелазити 2 м. То је довољно и за влажност тла и за заштиту коријенског система од могућег трулежи.

Почевши од јесени, припремају врт. Одаберите иловаче, јер их карактерише висока плодност. За почетак, ископавају парцелу, уклањајући све системе корена корова, стакла и камења. Убудуће је потребно ископати рупу за садњу 60 × 70 цм. Половина рупе је испуњена органском твари (хумус, тресет или компост).

Када одаберете младицу, купите једногодишње копије. Такви узорци су више заштићени од болести. Максимална висина младице је 1 м.

У пролеће, крајем марта, наставите са слетањем. Садни материјал се поставља унутар бунара, чији се корени равномерно распоређују по целом периметру. Затим се покривају земљом тако да се базални врат диже изнад тла на висини од 5 цм, а заливање се врши следећег дана, користећи 10 литара воде.

Карактеристике неге

Брига о сорти вишње Фаири није једноставна. Заливање захтева обилно и врши се у размаку од 10 дана. Сваки пут примените 15 литара воде на собној температури. Након заливања, биљка треба да отпусти горњи слој земље и уклони коров у близини. Изрежите суве или болесне гране које се узимају у пролеће, пре него што пупољци почну да цветају.

Храњење се примењује неколико пута.За најбоље јајнике храните корење грмља калијум нитратом (40 г на 10 литара воде). Испод сваког дрвета улијте 10 л раствора. Да би се припремио за зиму, базални део се мулкује са хумусом и сламом, а затим залити раствором суперфосфата (50 г на 10 л воде).

Контрола штеточина и болести

Ова сорта има добар имунитет, али са неправедном бригом је погођена пепелница и мрља маслине. Недељно прскање раствором колоидне соли (20 г на 10 л воде) помаже да се ослободите пепелнице. Од маслиновог места уштедиће се раствор Бордеаук мешавине (40 г на 1 л воде).

Парадајз помаже у заштити биљке од лисних уши и буха. 10 литара воде сипати 3 кг врхова и нанијети 2 дана.

Покривне решетке које се причвршћују на круну ће заштитити плод од птица. Превенција се састоји од прскања бакар сулфатом (30 г на 10 литара воде). Сви третмани се морају обављати у интервалима од 10 дана.