Значајке узгоја руског коња

Послушна санкарска пасмина узгајана на територији Совјетског Савеза средином КСКС вијека спаривањем орловских и америчких коња, све је то руска касачка пасмина. Одобрено почетком 50-их. Подједнако је погодан за пољопривредне радове и спортске догађаје. Надмашује у агилности орловских касача.

Руски касач успева на спортским такмичењима

\ т

Главне карактеристике ове пасмине коња укључују:

  • тело је пропорционално, право додавање;
  • мишићи су суви, добро затегнути;
  • боја боја доминира заливом, црном, црвеном и смеђом. Повремено се види сива боја длаке.
  • код гребена почиње раст од 150 цм и достиже до 165-168 центиметара.
  • коњски просек: висина - 164 цм, коса дужина тела - 163 цм, обим грудног коша - 185-186 центиметара, мелее у обиму досеже 21 цм.
  • одрастају у четири године, разиграност се развија до шесте године.

Руски касачи су затегнули мишиће

Спољашње карактеристике

Руски касач - јака и послушна врста коња. Лобања је добро грађена, јасног профила и широког чела. Тамне очи, издужене уши. Врат је раван, снажан, не дугачак. Линија леђа и струка је чиста, равна, са прелепом избоченом гребеном.Сапи су дугачке и широке.Трбух је мали и затегнут, груди су конвексне.Мишићи ногу су јаки, али постоји благи дефект: предњи су благо окренути према унутра, а стражњи углови.Али управо због такве структуре удова, неће им бити тешко да на великој брзини савладају високу препреку.Захваљујући чврстим копитима заобљеног облика, способни да издрже снажан ударац.

Руски касач карактерише мирна диспозиција, пуна енергије, храбра и трајна.

Коњаници су јаки и издржљиви

Историја стварања

Руска пасмина касача има дугу историју.Потицај за његово повлачење био је увоз почетком КСКС вијека.на територији царске Русије коњи америчке пасмине. Пошто су страни тркачи преузимали све локалне пасмине на тркалиштима и доносили добар новац својим улозима својим власницима, земља је почела масовну куповину америчког коња. Почели су да се крижају са орловским кобилама, да би добили нову брзу и издржљиву расу.Американци нису увек правили посао поштено и врло често су продавали коње који су били ван раса, за огроман новац.Познато је да је Санкт Петербуршко друштво дало стотину хиљада рубаља, огромну количину новца у то време, за коња, Билли Буркеа.Када је гледала животињу, било је јасно да очигледно није педигре и да се чак није могла похвалити пристојном величином.Због чињенице да нису сви власници имали идеју о чистокрвним коњима, још увијек су прелазили добре орловске кобиле, кварећи њихову чистоћу.Настали потомак (местизо), ипаксе разликовала више агилност, али на хиподрому су Американци још увијек били инфериорни.

В тридесетих година КСКС векаОдлучено је да се створи фарма за узгој кокоши у којој ће се узгајати нова врста.

Пошто више нису куповали чамце из Америке, одлучено је да се мезези пређу један са другим, наглашавајући њихову разиграност и спољашње перформансе.Узгајивачи су жељели да нови руски касач ради на селу и служи у војсци.У наредне две деценије совјетске фарме су извршиле огроман рад на избору коња правог типа, њиховој обуци на тркалишту.Резултат је био руски касач.

Руски касач може служити иу војсци иу пољопривреди

Новородни руски касач је чистокрвна пасмина.Он је био лошији од орелских коња у изгледу, али је победио у позадини Американца.У брзини је премашио местизос.На изложбу су у више наврата узимали пастухе у којима су заузимали награде.

На почетку шездесетих коњаници су одлучили да повећају агилност руског каска. Због тога је америчка врста коња поново почела да се увози.У почетку је овај пројекат имао строгу систематизацију.Страни коњи су прегледани од стране висококвалификованих стручњака, парење је обављено под потпуном контролом.Руски касач почео је да показује високе резултате у агилности и није изгубио своју визуелну привлачност.

Нажалост, ово није дуго трајало.После неколико година, испорука америчких коња оштроинтензивирао, што је негативно утицало на укрштање, а пасмина "руски касач" је заувек изгубљена.

Амерички коњ је увелико утицао на генетски фонд руског касача

Сорте расе

Постоји неколико варијанти руског касача, наиме:

  • Гуилдска пасмина. Ови коњи се одликују високим гребеном, сувим предњим ногама, спуштеним стрмим, вучношћу, окретношћу на свим даљинама. Најпознатији потомци били су коњи Луцифер и Хилас.
  • Оверсеас Мирацле. Потомци се одликују величином, сувоћом тела и екстремном агилношћу. Ову линију су прославили Скуп и скуп.
  • Антони. За коње ове линије, они су познати по својој снази, веома јаким ногама, и погодни су за јахање. Разгулај и прогоњени су достојни носиоци рода.
  • Тхрилл. Ова раса се одликује малом величином, има јаке ноге. Носиоци рекордних линија - Цоцк анд Евенинг.

Данас се руски касач узгаја на дубровачким, еланским, лавровским и другим ергелама.Од државних структура остали су Уљановск и Пириатин. Наведене структуре су успјеле да некадашње спортске коње претворе у послушну радну животињу која је посвећена власнику, а не избирљива у процесу рада.

Ове животиње се активно користе за јахање, јахање. Због њиховог смиреног темперамента, користе се за рад са дјецом која се подвргавају психолошкој рехабилитацији или трпе тешку физичку идушевне болести.