Значајке узгоја пауна Пеацоцкс

Већина људи код куће узгаја своје уобичајена жива бића: кокоши, патке, свиње, овце, зечеви, гуске.Али има и оних љубавника који су заинтересовани за узгој препелица, бисерки, фазана и паунова.Пауне су блиски рођаци фазана, јерприпадају подфамилији фазана.

Одржавање пауна може постати профитабилно пословање

Зашто се све чешће код куће сада узгаја егзотична живина, укључујући паунове?Вјероватно ће на првом мјесту бити љепота, величина ових птица, а затим стварање профита, посао.Уосталом, могуће је, уз вјешто поштовање правила држања код куће, организовати посао на њиховом узгоју. Брига за ове птице није тешка, иако је у почетку потребно провести ноћ у близини куће, посебно када се пилићи излегу. Прво, морате потрошити новац на куповину матичног јата, прављење кокошињаца.Али не можете изградити посао од почетка.Увек уложите инвестицију и тек тада ће бизнис почети да генерише приходе.

Мало историје

У пауне, они су једноставно привучени невероватном лепотом.Није ни чудо што се зове краљевска птица.Раније је узгајана у палачама Кине, Индије, у којој су билибогата Европа. Присуство ових шик птица у врту даје посебан статус власнику, говори о његовом угледу, богатству. Штавише, узгајање код куће није тако тешко као што се на први поглед чини. Брига о њима није посебно различита од остале живине, иако постоје, као у сваком случају, њихове карактеристике. Паун садржај је узбудљива активност која се може користити и као профитабилан посао.

Паун не захтева тешки услови за задржавање

Одакле си, рајска птица

Ова егзотична птица потиче из далеке Индије. За успешно гајење у башти у средњим географским ширинама морат ће се створити посебни увјети. Зими ове птице требају топлу шталу или посебно опремљену кућу.Ако киша, вјетар одрасле птице није посебно страшан, онда је хладноћа за њих деструктивна.Одржавање пауна захтијева одређено знање, искуство, вјештине. Ове птице се лако укроте, не плаше се људи током времена. У односу на особу, они су пријатељски настројени.

Пауни се навикну на особу и комуницирају с њим без страха

Брига за пилиће

Чим се пилићи појаве, треба да се осуше и затим хране. Шта дати? Скоро исто као и пилићи. Тврдо кувано јаје, помијешано са сјецканом травом, зеленим луком, имат ће свој укус.

Такође можете дати:

  • свјежи сир;
  • каша од риже или проса;
  • додајте брашно црве.

Бебе се убризгавају витаминима у исхрану,минерални додаци.У овом случају ће се користити они који се препоручују за пилиће.У кући за децу не би требало да буде ниједног угла, уских места.У супротном, пилићи могу стићи тамо, озлиједити се или се чак и угушити.Сви углови су чврсто положени са сламом, сијеном.Када су пилићи стара 2 месеца, могу се пренијети на уобичајену исхрану одрасле птице.

За пилиће је најбоље да саграде топлу колибу у којој ће се температура одржавати на 36 степени по први пут.

Тада можете постепено да га смањите за 2-3 степена недељно, и за неколико месеци је не би требало уопште загрејати.Птице паунова расту прилично брзо, стога им је потребна велика количина хране.Храна, као чиста питка вода, мора бити стално доступна.Одвежите хранилице до зидова, и прављењем рупа, могу се допунити без уласка у просторију, како не би још једном узнемирили птицу.

Паун пилићи су веома крхка створења, потребна им је стални надзор

Карактеристике уређаја за узгој живине

Најважнији услов за кућу за живинарство је отворени простор,заштиту од предатора.Први је оправдан, јерОдрасла птица има величанствени реп чија је дужина већа од метра.Код куће, кућа је лако урадити ако имате грађевински материјал.Производ можете наручити у радионици. Висина шупе је до 2 метра, а ширина је најмање 3-4.И што више птица имаш, пространија је соба. Поред њега, постоји велики кавез за птице где те лепотице могу слободно да ходају.У кући требабудите сигурни да се гнијезде, иначе ће женке полагати јаја на различитим мјестима.

Обавезно организујте коктел у кући.За разлику од оних који су направљени за кокошке, кокоши паунова су направљени од равних плоча или шипки, тако да птица у зимском периоду може покрити своје ноге перјем.Тада се не боји хладноће, а ноге се неће смрзнути.Изнад нивоа пода, ове шипке се налазе на удаљености од 1,5 метара.

В перадниство нужно је опремити кавез за птице за ходање

Пауни воле да седе на дрвећу.Заиста, у природи тамо проводе ноћ.Зато је боље да постоје стабла у кавезу.Ако то није могуће, направите специјалне клупе.А у ограђеним просторима добро је посијати траву за додатно храњење.Такође, побрините се да пепео буде доступан птицама, у којима воле пливати и чистити своје величанствено перје.Авиари добро подижу, најмање три метра.

Робусна перадарска кућа штити кућне љубимце од паса и мачака које нису несклони регале, посебно пилића.

Стога треба све предвидјети како би се спријечиле дивље животиње: ласице, ласице, ракуни, који воле ловити птице.Под у кући увек треба да буде сув.Најпогоднија пиљевина од бора, сламе.Можете попрскати под са кукавицом, сувим печеним песком, шљунком.59пиринач, кукуруз, разне ларве инсеката,трава Воле рибу, воће, поврће. Посебна пажња овдје ће захтијевати пилиће, које су најбоље, како мало расту, да дају храну, купљену у специјалним радњама за фазане, бројлери. Када се грашак жури, препоручљиво је да се додају минерални додаци и витамини храни како би се добило јаје високог квалитета. Пожурите шапе од прољећа и цијелог љета. Све зависи од временских услова.Постоји једна опомена тако да је узгој пауна успјешан, морамо се побринути да немају хелминте или друге паразите.Уосталом, ова птица је свеједа, радо ће јести и комад меса и кобасице из ваших руку. Повремено им дајте лекове који су погодни за свиње и говеда, али уз очекивање телесне тежине.

Пауни су сретни да једу воће

Профитабилно кућно пословање

Узгој пауна у неким земљама постоји као бизнис. Месо пауна, као и други фазани рода, се једе. Скупа јаја паунова, млада. Ко ће узгајати пауне, може добро зарадити. Приликом збрињавања ових дивних птица потребно је поштовати однос појединаца различитих полова. На једном одраслом мушкарцу не смије бити више од 5 пав. Дозвољен је и следећи однос: два мужјака на 5-6 пав. Женка носи до 20 јаја, али кокош није јако вјешт. Али ако храни пилиће, он ће бити пажљива и брижна мајка: загрејат ће га, наћи храну, пружит ће добру бригу!

Боље је полагати јаја, ако је могуће, испод пилетине или пурана. Можете користити инкубатор. Пилићи су рођени 28-29дан

Не сме бити више од 6 женки по мушкарцу

Шта се узима у обзир приликом узгоја пауна

Често љубавници који тек почињу узгајати ову птицу имају питања, зашто мушкарци праве оштре, продорне звукове? Паунски глас се чује тако далеко да је због тога најбоље држати птицу на селу или у сеоској кући, тако да се комшије не жале. Многи власници се чак плаше ако су њихови љубимци болесни? Нема разлога за забринутост: будући да паун позива женку у периоду „вјенчања“. Шири реп, трчи око женки, тресе перје. У хладном времену најбоље је гледати такве плесове.

Мушкарац је агресиван према другим птицама, може их убити до смрти.

Да би ово пословање било профитабилно, потребно је проучити тржиште. Нема много фанова који купују ове птице. Ово није пилетина или ћурка! Конкуренција игра важну улогу у вођењу успешног пословања. Овде нећете имати много такмичара. Ово је такође плус.