Значајке сорте паприке Златно чудо Паприка

Радови на избору повећавају број различитих сорти и врста воћа /поврћа које једемо свјеже или додамо суду. Са разноврсним производима, наша дијета се шири.

Пепер Златно чудо - нови производ узгајивача

Карактеристична паприка Златно чудо

Златно чудо бибера одликује се отпорношћу на климу и издржљивошћу испред болести Фусариум. Отпоран је на оштар пад температуре и погодан је за узгој у умјереним климатским увјетима. Главне позитивне особине сорте је његов изглед, прилагодљивост дугорочном складиштењу и транспорту, дуго плодоносно време.

Сорта је средње рана, засађена је у пластеницима и на отвореном тлу.Плод даје на сто и десети дан после сетве.Пеперасти грм расте до висине од седамдесет центиметара. Боја папра одговара називу - жутом. Тежина једне паприке достиже сто педесет грама, али можда и више.

Опис ове врсте паприке карактерише његове позитивне аспекте. Као и са било којим другим производом, златно чудо захтева бригу и контролу раста.

Златна чуда је отпорна на болести

.

Брига о сорти

Посебност бриге о паприку је да се она увек узгаја из садница. За сетву семена у отвореном земљишту потребно је покрити подручје филмом док се не појаве проклијали клице. Култура је ћудљивау раној фази узгоја није отпорна на климу.

Садња и одржавање се обавља у неколико фаза:

  • Избор садног материјала.
  • Обрада семена, дезинфекција.
  • Припрема земљишта за сјетву.
  • Садња семена: рашири.
  • Постављање клинова у близини сваког грма за подршку.
  • Ђубриво, отапање тла, заливање.

Са спровођењем наводњавања треба посебно пазити да се не претјерује, али не и додат. Количина влаге која се троши на негу садног материјала треба да буде умерена. Вода која се користи у наводњавању је топла и насељена.

Употреба органског порекла за ђубрење. Гнојива се ријетко шире. Потребно је редовно прскати земљу да би се земљиште одржавало у лабавом стању и заситило га кисеоником.

Папар воли плодно тло, стога је потребно додатно оплодити земљиште прије сјетве. Ако не испуњава тражене услове. Папар је захтјеван за његу, а најмања погрешка у фази узгоја садница, може довести до смрти свих садних материјала. Пажљива и правовремена брига пружиће великодушну жетву лепог и укусног поврћа.