Значајке сорте кајсије Россиианин Априцот

Сорта узгајивача за узгој у средњој стази је марелица руска. Због својих карактеристика отпоран је на мраз.

Руска резина марелица

Изглед

Опис сорте:

 1. Дрво досеже висину од 4 м.
 2. Кроне среднерослаиа, што поједностављује процес жетве.
 3. Округле и благо спљоштене плодове тежине 60 г.
 4. Жута кожа са црвенкастим руменилом.
 5. Мирис јаког воћа.
 6. Прве кајсије се појављују средином јула, не раније од 5 година након садње.
 7. Висок принос: до 75 кг воћа се може сакупити са једног стабла.

Плодове руске сорте препоручује се да се користе само свеже, јер губе свој укус када се конзервирају или суше.

Снаге

Популарност руске кајсије је због присутности следећих предности:

 • високи приноси;
 • отпорност на мраз: биљка може расти чак и на температурама до -30 ° Ц;
 • укусни и мирисни плодови;
 • Биљка је отпорна на штеточине и разне болести.

Русскиј авлаетса плодним разрешением

Технологија култивације

Идеалан период за садњу садница марелице је крај априла или поцетак маја. Током овог периодавероватноћа враћања мраза је минимална.

Потребно је одабрати такав материјал за искрцавање на којем су натечени пупољци, али није формиран нити један лист.Препоручује се куповина садница у контејнерима: њихов коренски систем се чува од ефеката штеточина и мраза.

Приликом слијетања у средњу траку, пожељно је одабрати добро освијетљено подручје, заштићено од вјетрова и пропуха.

Боље је припремити јаму за садњу саднице неколико недеља пре садње.Јама мора бити напуњена мешавином хумуса, калијум сулфида (500 г), штала (2 л), дрвеног пепела (400 мг) и суперфосфата (600 г).На дну јаме налази се слој дренаже, идеално - експандирана глина.

Точка раста саднице треба да буде на нивоу тла, а сама биљка на малом брду формираног тла.После тога, попуните корење биљака земљом.

Одлазак

 1. Припрема за зиму.Приштволни круг је изолован малчаром, а дуж периметра раста дрвећа се увлаче дрвене квачице, на које је фиксиран полиетиленски филм, испод њега је покривена земља.У јесен, дебло се може загријати врећама, а након појаве првог снијега, користи се за нагомилавање стабла.
 2. Формирање круне.Мора бити слабо везан, за његово формирање потребно је оставити 6-8 скелетних грана.Будите сигурни да контролишете да раст грана није настао из исте области трупа.
 3. Свако прољеће, све гране стабла морају бити орезане: максимални број плодова може се добити из годишњих грана,јер резидба побољшава развој бубрега.
 4. Осигурање квалитетног наводњавања.Упркос чињеници да биљка толерише суву средину, она може само да обезбеди принос ако је оптимално наводњавана.Није вредно много влажити земљиште у којем ће се марелица истопити, јер корени могу да труну.Најбоље вријеме за залијевање је јутро или период након заласка сунца.
 5. Иако је ова врста кајсије отпорна на штеточине и разне болести, препоручује се да се третирају посебним отопинама против паразита и болести.

Обрезивање кајсија се обавља сваког пролећа

Трансплантација

Трансплантација је дозвољена само ако је биљка млађа од 5 година, иникада није дала плодове.

3 сата пре пресађивања биљке, његов коренски систем треба да се навлажи, што ће олакшати процес копања дрвета и смањити вероватноћу повреде кореновог система саднице током копања.

Јама треба припремити унапријед.Ако се марелица пресади у прољеће, јама се припрема у јесен.Ако се трансплантација врши у јесен, онда се јама ископа 3 недеље пре дана трансплантације.

Јама би требала одговарати величини кореновог система стабла, а земљиште које остаје након његовог ископавања треба оставити по страни.

Ова сорта кајсије преферира да расте у иловачини, ако се садња врши на другом тлу, онда се мора претходно обрадити. Потребно је припремити одвод од шљунка и сувих грана.На спрату је налио хумус.

Земљиште треба допунити са 500 г суперфосфата.Ако је кисела, онда је довољно да се помеша са 1 кг креча.Треба додати мало минерално ђубриво.

Млада је постављена вертикално, сви отворени коријени морају бити благо распрострањени по цијелој дужини.Није потребно набијати тло, довољно да се земљиште прља, тако да се сјеменке фиксирају.

Око стабла кајсије треба створити мали јастучић земље, који је неопходан за задржавање воде током наводњавања.