Значајке сорте кајсије Ред-цхеекед Априцот

Неке сорте кајсије су познате по великим, лепим плодовима који су погодни и за трговину и за кућну употребу. Једна од њих је кајсија црвене образе Одгајивао га је одгајивач Крим у првим годинама након Другог светског рата.

Кајсија црвених образа производи веома атрактивне плодове

Разлози за популарност

Црвено-образна биљка марелица - снажна. Уз правилну негу, стабло досеже висину од 4 м. Стручњаци савјетују да се одржи годишње обликовање, остављајући само 3 м круну, јер ће омогућити бољу и богатију културу. Поступак ће ублажити тешкоће у убирању у будућности. Квалитет плодова кајсије из Красношека је оцењен од стране многих вртлара и узгајивача, а ова марелица постала је родитељ за стотине других сорти.Велике плодове у облику срца тежине до 80 г дијеле се на пола цртицом.Црвене мрље на њиховим странама излучују плодове ове сорте од других.

Укусне особине плодова кајсије Црвене жућкасте: пулпа зрелог воћа је врло њежна и слатка, са израженим киселинама у ретроокусу. Принос црвене кајсије је висок: често можете скупити до 10 канте воћа са једног дрвета. Уз одговарајућу негу, биљка може донети плодове до 40 сезона.

Црвена образа марелица може тежити до 80 грама

Предности и недостаци сорте

Главна предност сорте кајсије црвених образа је зимска отпорност.Дрво је способно да преживи мраз до 25 ° Ц, хладноћа ретко утиче на жетву.Црвено-образна кајсија касни, па цвета у мају, када је ризик од мраза минималан чак иу централној Русији.Стручњаци истичу и друге предности:

 1. Брз раст садница и његова отпорност на сушу.
 2. Богат и конзистентан принос (прво активно плодоносење је већ 3 године након садње).
 3. Самопрашњава, што га чини потпуно независним од суседних биљака и инсеката.
 4. Погодна за слетање готово свих врста тла.
 5. Незахтјевна брига.

Главни недостатак је зависност од мјеста слијетања.Дрво слабо расте и има плодове у тамним областима, у низинама.Најбоље за садњу бирају сунчана места на равници или брдима.

Поред тога, кајсија је подложна вирусним болестима и штеточинама: чак и превентивни спрејеви не гарантују здравље саднице.

Карактеристике садње

Раст биљака и његов развој и принос зависе од садње и усаглашености са свим препорукама.Како изабрати најбољи садни материјал:

 1. Зрели здрав коренски систем.Присуство слабих малих процеса често доводи до лоше зависности биљака од новог места узгоја, његовог спорог раста.
 2. Не би требало да буде мрље или спољашњих оштећења на кори дебла.Њихово присуство указује на болест.
 3. Пупољци на гранама саднице не би требало да буду велики (важни за садњудрво и његово даље укорјењивање на новом месту).

Дрвеће воли топлоту и светлост, тако да би требало да се налазе на отвореном простору. Не копајте рупу у долини: често се накупља влага из отпадних вода, што је штетно за биљку. Садња ове сорте кајсије је једноставна. Главна ствар је да се припреми рупа димензија 65к65 цм, како би се земља оплодила хумусом.

Дренажа се поставља на дно јаме (песак, шљунак, итд.) У коју се увлачи клин за стабилизацију дрвета. Садница се поставља у јаму до нивоа овратника корена. После садње биљку залијте 25-30 литара воде.

Саднице марелице морају бити јаке и неоштећене

Царе

 1. Малчирање. Тло треба да се стално навлажи. Сушење у љето сушења доводи до смрти кајсије. Али малчирањем тла можете смањити ризик од овог проблема. То је једини начин да се коренском систему стабла да здравље и снага.
 2. Заливање. Кајсија може без дуготрајног заливања трајати. Ако у региону има честих падавина, можете то заборавити. За време цветања најзначајнија је влажност дрвета: без ње, принос ће бити низак.
 3. Склониште у првој зими. Врста марелице црвене образе покривена је само при првом зимовању. Можете користити било коју тканину или врећицу. Довољно је омотати труп биљке са твари да је сачува од хладноће.
 4. Обрезивање. Изводи се само од друге године након слијетања. Потребно је пратити стање биљке, излагање њених изданака и слделете.
 5. Храњење.Дрво добија прво ђубриво када се сади.Даља оплодња се врши само у години дана, када биљка напусти стање мировања.Користити хумус и минерална ђубрива.Посебно треба кајсија у калијуму.Њен недостатак доводи до честих болести, смрти биљке.
 6. Жетва.Плодови црвене кајсије сазревају рано.Већ средином јула можете задржати прве оптужбе.Ова сорта је високоприносна, тако да се берба плодова одвија у неколико фаза, посебно ако се у врту посади неколико стабала.