Значајке Руслан

Постоји више од 10 хиљада различитих сорти грожђа: Аелита, Башкир, Лоп-еаред, Златна, Делавар, итд. Можете да набројите све ове дивне сорте бобица дуго времена, али ћемо се зауставити на Руслан грожђу. Ова сорта је омиљена за многе људе, посебно оне који живе у Кубану и Запоризхији. Нажалост, ови градови су издвојени, пошто је Русланово грожђе подврста која је израсла из усева кубанског и запорозхског поклона.

Грожђе Руслан добро расте у умјерено топлим климама

Карактеристике сорте

Сорта не доноси потешкоће у садњи и њези, па чак и почетник вртлар може лако да се носи са овом биљком. Аутор грожђа Руслан - В.В. Загорулко. Ово је сорта стола, са раним зрењем, снажна. Јагоде су тамно плаве, тежине 20 г. Укус је сладак, богат, има нота шљиве.

Гомила грожђа Руслан је пријатна за очи: велике бобице, средње густине, тежине 800 г. Отпорност на мраз до - 24 степени Целзијуса, а то је добро за узгој културе у Украјини (у западним и централним регионима земље, гдје су тешки временски услови ), јер зими, у просеку, мраз досеже управо ову температуру (20 - 25 степени). Можемо са сигурношћу рећи да ће грм мирно издржати сурову зиму за нас, а почетком августа моћи ће да нас задовољи слатким и сочним бобицама. Опис ове сорте помажеМноги вртлари држе се упутстава за садњу грожђа што је точније могуће.

Руслан воли влагу, али умјерено. Наводњавање треба вршити строго према обрасцу наводњавања за сорте ове сорте. Јер са прекомјерном количином влаге бобице пукну, али не труну. Али, зашто ризиковати, одједном у једном тренутку нема среће, и на крају ће жетва патити. Карактерише овај тип и чињеницу да је савршено очуван током транспорта.Где год да идете и колико дуго нећете бити на путу, ова сорта ће бити савршено очувана за потрошњу, припрему пића и додатке храни. Купци су задовољни лепим погледом, обликом и укусом и брзо се разликују од продаваца. Шта се још може рећи из описа? Биљка се лако седи, не воли прекомерну влагу, отпорна је на мраз, вино савршено сазрева, скоро целом дужином. Садржај шећера ове сорте је око 18 Брик, ниво киселости је 6,5 г /дм3. Може се тврдити да се ниво шећера и киселине у воћу савршено комбинира. Али свако има свој укус и мишљење о томе.

У опис културе додајемо и Руслан третира храну као додатну његу. Таква брига за биљку неће бити сувишна, и сигурно не боли, само ће је учинити бољом, а онда ће вам ова сорта само тако захвалити за њу.

Русланове сорте грожђа дају гроздове масе до 800 грама

Болести и опасности од винове лозе

Он се не боји оса, трулежи или бактерија, он стоји за "тестове" за себе. Али од птица не може да побегне. Не само људи желеједите тако слатку сорту. Али то не значи да се птице не могу спасити. Спасење ће бити нефлексибилно, али трајно, са малим ћелијама. Али птице су пола невоље. Најгори непријатељ грожђа је филоксера.

Пхиллокера

Вртлари се плаше ове несреће, јер је тешко борити се против њега, а узрокује велику штету грожђу, губитак вртлара. Нажалост, филоксера, не само најгори непријатељ грожђа, лако се доноси на различите начине. Може се ширити активно и пасивно. Активна метода је метода кроз крилати облик женке, која, прелазећи из једне биљке у другу, полаже јаја, због чега се формирају и листне и коренске лисне уши. Што се тиче пасивне методе, филоксера улази током садње и може бити главни начин њене дистрибуције. Вјетар, киша, вода за вријеме наводњавања, вртни алат су такођер извори дистрибуције филоксере.

Као што можете видјети, може лако заразити сорту грожђа, али је тешко извадити. Овај проблем је увијек био и остат ће релевантан у области виноградарства.

Основна метода за третирање филоксере је хлапљив угљиков дисулфид. Сада ћемо дати опис како примијенити угљични дисулфид на грожђе. Жбуње посипају око 400 кубних центиметара по квадратном метру. Ова процедура штети виновој лози, али нема другог излаза из филоксере. Спречавање филоксере је прилично једноставно:

прерадом вртног алата пре садње;

  • обрадафунгицид 2 - 4 листа винограда;
  • чупање заражених изданака и листова;
  • контрола влаге;
  • контрола заливања;
  • контрола засићења земљишта ђубривом;
  • копање грмља.

Да би се постигао максимални ефекат приликом садње грожђа, боље је користити истовремено горе описане две методе.

Лист грожда, оболел от филоксера

Рак бактериј

Бактеријскиј рак се појавава в ошибки части къса.Сломљена грана, оштећена лоза, оштећење кореновог система - узрок развоја рака.Брзо напредује, шири се на оближње грмље, зарази виноград 4 месеца, уништавајући грмље.Да бисте избегли ову ужасну болест за грожђе, пре него што пажљиво купите, морате прегледати младицу грожђа, без обзира на то да ли има неке ране или огреботине.Ако видите нешто сумњиво на грожђу - не купујте га да бисте избегли све врсте проблема. Па, ако се грм оштети и разболи од рака, онда га треба пажљиво ископати да не би наудили другим грмовима и спалити га. То не помаже увијек, јер је рак бактерија најозбиљнија болест грожђа, а ако је већ ухватила ову болест, неће се излијечити, можете смањити симптоме кемикалијама, али они неће потпуно ослободити грожђе рака.Као превентивну меру против ове болести, треба урадити следеће:

  • грмље грожђа за распршивање;
  • након подрезивања чахуре да дезинфикује шкаре;
  • никакобиљно грожђе на месту где је ископан заражени грм, јер бактерија живи у земљишту од 3 до 5 година.

Овај опис поступка помоћи ће вам да спријечите ову страшну болест грожђа.Али будите опрезни, Руслан грожђе је отпорно на болести изнад просјека.Ово није изврсно, чак ни добро, али изнад просјека.Због тога је важно да се поштују горе наведене процедуре за превенцију филоксере и рака бактерија.

​​

Треба напоменути да виноградарство није једноставна процедура, као што је у принципу, а остатак пољопривредног сектора, сваки захтијева искуство, пажњу и приступ.Али постоји жеља, тежња, време, и све ће испасти.То се односи и на виноградарство.Да бисте добили лепе плодове грожђа за које треба да се бринете, уложите време и енергију у грожђе.

Чак и амбициозни вртлар може да се носи са русланским грожђем - аматером који нема довољно времена да се брине о грожђу.

То не значи да га можете потпуно покренути и да га не гледате.Не, једноставно Руслан грожђе не захтијева много пажње на себе.Као што је горе поменуто, он се не боји никаквих паразита или осе.Дакле, ова сорта грожђа је божји дар за запослене људе.Садите грожђе, растите и једите на здравље!Зато што је грожђе најбоља слаткоћа, и што је најважније, природно, без конзерванса и боја, и никада неће нашкодити вашем здрављу.