Значајке оцјене љетне куће Рајчица

Парадајз је популарно поврће које је чест гост на дневном столу. тако за свечану гозбу. Квалитет парадајза, који су проузроковали његову популарност, везан је за добробит и укус биљке.

Томато Суммер Ресидент

Својства парадајза

Парадајз је и даље популаран међу пољопривредницима, упркос сложености узгоја ове културе. Узгој парадајза се одвија на два начина:

  • рассадним;
  • сетву на отвореном терену.

Узгој различитих врста парадајза може бити чак иу затвореним просторима, јер су то детерминантне сорте које ће се уклопити чак иу прозорску даску. Плодови биљке имају облик овала или круга. Карактеристике боја парадајза:

  • жута;
  • браон;
  • црвена;
  • наранџаста.

Карактеристике укуса биљке имају различита својства. Ове биљке се разликују по својој предиспозицији за раст у топлим климатским условима. Допуштени пад температуре за парадајз је показатељ дванаест степени. Хранљиве материје и витамини садржани у парадајзу чине биљку незамењивим производом за исхрану.

Како расте летњи парадајз?

Поврће је различито засићење:

  • магнезијум и калијум;
  • цинка и гвожђа;
  • фосфор и калцијум.

Минерали који садрже парадајз смањују ризик од болести срца.болести. Због ширине и разноврсности врста парадајза, можете изабрати ону која је најпогоднија за узгој у овој климатској зони.

Парадајз се узгаја искључиво након одређених усева, чије суседство има позитиван утицај на развој биљке.

Томато цоттагер - опис сорте

Дачу парадајза, коју су одабрали многи пољопривредници међу различитим сортама, све је већа популарност. Опис сорте је окарактерисан као рани парадајз, добијен селективним радом научника.

Парадајз се може узгајати у различитим условима: у стакленику, на отвореном пољу иу собним условима.Грмић рајчице је низак , тако да нема потребе да га вежете и не штипате. Стабилност сорте парадајза се одржава упркос климатским променама. Биљка припада одређеним сортама парадајза. Грм расте на шест стотина милиметара. Стопа сазревања усева је деведесет пет дана.

Луди домаси парадајз, город на отвореном пољу

Карактеристике боје сорте су црвене, а добијена тежина је једнака сто педесет грама. Позитивне карактеристике сорте су његова отпорност на прехладу и болести. Својства сорте омогућавају да се постигне жетва, упркос болестима и пре развоја опасног каснопаљења.

Парадајз се користи за свјежу потрошњу и за прераду сока или конзервацију.

Расте сортау различитим климатским условима и захваљујући свим карактеристикама сорте, карактерише их стабилан принос воћа са одличним укусом и широком применом.

Узгој парадајза се одвија у подручју гдје су претходно узгајани краставци, махунарке или корјенасто поврће. Можете да посадите парадајз после зелења или купуса. Усклађеност са правилима плодореда је важан услов за добијање високих приноса.