Значајке крушке Цхизховскаиа, узгој и њега Крушка

14) Усред сезоне зрења крушака свако жели да их поједе, захваљујући атрактивном изгледу и одличним укусним својствима.Сада велики избор различитих сорти крушака.Али Цхизховскаиа ужива посебну популарност.Због чега ћете научити из овог чланка.

Крушка Чижовскаа в зрелего услова

Порекло и особености Цхизховскаиа крушке

Сорта Цхизховскаиа хрушка је званично у Државном регистру од 1993. године.у региону Москве, Самаре и Владимира.Ако сте купили Цхизховскаиа крушка - ово је исправна одлука.Можете уживати у веома укусним плодовима сваке године.Осим тога, захваљујући ширењу круне и густо лишће, Цхизховскаиа ће украсити ваш врт.У њеном опису мора се указати на висок принос и једноставност у бризи.Плодови Чижевског сазревају на крају лета.

Руски одгајивач Сергеј Тихонович Чижов узгојио је крушку, па јој је дато име Чижовскаја.

Одустала је од преласка белгијске врсте са "Олга".Из белгијске сорте "Шумска лепота" описана је крушка која је имала непретенциозност према временским условима и одличном укусу.Сорта „Олга“ је Цхизховској отпорности на крушке дала крастама, мразу и високим приносима.

Принос Цхизховскаиа је веома висок.Стабло је старо 5 година

Опис сорте

Крушка Цхизховскаиа спада у средње сезонске врсте.Дварф трее, достигне висину од 250 цм.

Младо стабло има уску крунасту структуру.Пре првог плодоношења, круна се постепено претвара у конусни или пирамидални облик.Али то ће се десити ако се правилно брине о дрвету.У опису Цхизховскаиа означена густа лишће.Дебло дрвета је тамносиво, а гранчице су светлије у тону.Формирање фетуса се дешава на колчатки.Избоји црвено-смеђе боје, на којима каотично расте лећа.Средње су дужине и дебљине са благим савијањем.

Побег од Цхизховскаиа с листови и плодове

Боја листов је засићена зелена, издуженог облика без длакавости, кривина дуж вене путање.Цветови Цхизховскаиа повезани су у цвату са 5–7 белих цветова.

При описивању плодова Чизовске уочене су следеће особине:

 • крушке средње величине (до 130 грама);
 • кожа је непрозирна, глатка, глатка;
 • пулпа крем боје, која се топи у устима, пола масна, сочна;
 • у окусу воћа осећа се пријатна свежина.

Цхизховскаиа крушка се одликује прелепим плодовима.Стога ће украсити било који врт или личну парцелу.

Плод Цхизховскаиа в контексту

Његови плодови су савршени за посао, јер атрактиван изглед и одличан укус привлаче купце.

Предности и недостаци Чизовске

У опису сорте, важно је указати нањегове предности, због којих је овај тип крушке популаран:

 1. Први пут сорта носи воће 3-4 године након садње на сталном месту.Плод се систематски јавља крајем августа.Треба напоменути да сорта обилато плоди (55-60 кг. Од воћа са једног стабла).
 2. Плодови се не распадају, али ако је крушка пала, може дуго да лежи на земљи, задржавајући свој изглед и укус.
 3. Ове крушке су често засађене како би продале воће и младице, јер су их вољели потрошачи.
 4. Ако се крушке држе на температури од +1 или +2 степени, можете уживати у укусном воћу четири месеца.
 5. Цхизховскаиа је обдарена повећаном отпорношћу на мраз.У средњој стази није било замрзавања дрвета.
 6. Крушка се савршено прилагођава врућини и може дуго без воде.

Чизховскаа крушка в цветке - древо 10 лет

Но, като много предности, чизховскаа крушка има и неке недостатке.Дакле, како стабло стари, плодови постају мањи по величини.Да би се то избегло, неопходно је систематски подрезати круну.То се обично ради у рано прољеће прије почетка протока сока.

Садња саднице

Да бисте уживали у доброј жетви Цхизховскаиа, потребно је да посадите расад правилно.Да бисте то учинили, важно је да припремите земљу, што се ради неколико месеци пре садње.Дакле, ако је земља са високом киселошћу, она је вапно и обогаћена минералима.Када постоји повећана алкална реакција у земљишту, додаје се суперфосфат икалијумова со.Такво једињење може благо оксидирати земљиште и заситити га минералима.

Садња садница је најбоље урадити у априлу или октобру.Како кажу вртлари са искуством, дрвеће које је посађено у јесен ће се брже прилагодити зими.

Сађење крушке - корак по корак

За правилну садњу саднице потребно је:

 1. најкасније 30 дана прије слијетања.
 2. Његова дубина је 50 цм, ширина - 100 цм.
 3. Прије садње саднице, дебели и издржљиви колац се одводи у рупу.То је учињено како би се потом везало младице на њега.Препоручује се да се на јужној страни саднице вози носач који га додатно штити од сунчеве светлости.Биће погрешно ако возите клин након садње саднице, јер постоји опасност од оштећења корена дрвета.
 4. Млада чизовскаја треба поставити у јаму у усправном положају без изобличења.Његови корени треба да стану слободно и равно.
 5. Након што је садница успостављена, земља се збија око ње и залива.
 6. Вода треба око 15 литара по стаблу.

Нега

После садње, важно је да се води одговарајућа нега.Главна ствар у бризи - редовно обрезивање.Ако то не урадите, онда ће велики број грана негативно утицати на квалитет жетве и величину плода.За правилно формирање круне, потребно је уклонити готово све гране, остављајући 3-4 ствари.Леве гране треба да буду лоциране на истој удаљености између њих и равномерно распоређене дуж дебла.АлиСледеће обрезивање се врши у марту, како би се уклониле старе гране.Да би се дошло до стабла неопходних супстанци, важно је одвојити место близу њега.За време суше заливајте биљку док се земља суши.

Боја Цхизховскаиа захтева опрашиваче

Добро је да је Чижовскаја заштићена од гљивичних и бактеријских болести имунитетом, тако да нема потребе да се биљка третира пестицидима.

Да би се избољшало плодност описане крушке, треба користити опрашиваче.Уходани опрашивачи Северианка, Рогнеда, Лада.

У овом тренутку, Цхизховскаиа крушка се дистрибуира не само у Русији, већ иу Украјини, Белорусији.То је због чињенице да сорта добро подноси мраз.