Значајке Кијев рано разреда марелица марелица

У последњих неколико година, кајсија, која показује одличне приносе у топлим климама, почела је да добија популарност у северним регионима земље. Раније, нико у Сибиру или на Уралу није размишљао о расту раних сорти. Током узгоја узгојено је више од 50 термофилних сорти. Једна од најпопуларнијих варијанти топлине је рана кијевска кајсија. Почео је да доноси плодове већ почетком јула.

Априцот Кијев рано - топлотно волно сорте

Поријекло разноликости

Мицхурин је почео да развија и унапређује врсте које воле топлоту. Почевши од 1914. године, ране сорте кајсије узгајали су специјалисти у области узгоја Кашченко. Стручњаци су побољшали старе сорте и добили су га.Рана сорта Кијев је погодна за узгој у топлим подручјима, уз одређену бригу, узгој је могућ у сјеверним дијеловима земље.

Изглед

Карактеристике изгледа дрвета указују да она достиже висину од 3 м. Круну карактерише сферни облик. Активни раст је примећен само код младих стабала. Чим марелица почне да доноси плодове, раст стабла се зауставља.

Лишће је у облику срца. Индивидуална дужиналист досеже 10 цм, а на рубу је присутност малих зуба. Ту је тамноцрвена петељка дуга 5 цм, цветање почиње пре цветања лишћа. Почетком априла можете посматрати формирање ружичастих пупољака. Цветови имају пречник од 4 цм, имају пријатну арому.

Априцот форм рожнатих пуполков

Опис воћа

Рана кијевска кајсија се карактерише следећим особинама плода:

 • величина је средња;
 • округли облик, постоје неке врсте које имају издужени издужени облик;
 • тежина плода је 100 г;
 • пригушена боја, наранџаста: на сваком плоду налази се мала пригушена црвена мрља, што чини да је сама марелица још атрактивнија.

Кора је мека, упркос густоћи, баршунаста на додир, са малим рубом на површини. Боја пулпе је жута. Унутрашња кост је издужена, са малим, оштрим носом у бази. Камен је добро одвојен од пулпе.

Пулп је сладак, пријатан и сочан. У укусу је мала количина киселине. Погодан за свјежу потрошњу или очување.

Предности

 1. Забиљежен је висок принос (око 50 кг воћа се може покупити из једног стабла).
 2. Дозријевање се одвија крајем јуна и почетком јула.
 3. Угодан укус.
 4. Одлични показатељи презентације.
 5. Отпоран на ниске температуре.
 6. Отпорност на клаоспориозу, паразите и пепелницу.

Кладоспориоз ретко утиче на рану кијевску кајсију

Садња

Када се сади, обратите пажњу на рељеф.

 1. Подземне воде не би требало да продиру у коренски систем дрвета, већ је изабрано место где је дубина подземне воде већа од 3 м.
 2. Висок ниво осветљености.
 3. Биланс на базата на кислина треба да бъде по-малка от 6%.

У јужним регионима земље, садња се одвија крајем јесени пре појаве мраза.На хладним подручјима важно је садити саднице у рано прољеће, када пупољци на стаблима још нису процвали, а тло је већ загријано до дубине од 15 цм. Избор садница је веома важна точка.

Предност треба дати оним садницама које су старе 2 године.Њихова висина треба да буде најмање 60 цм, а на кори не сме бити пукотина или мрља.Коренски систем мора бити развијен и имати дужину од 30 цм

Рупе величине 70к70к70 цм су ископане., онда је стављен у рупу и прекривен земљом.Коријен врата би требао бити видљив.

Царе

Обратите пажњу на природу наводњавања.Требало би да буде ретко и не обилато, јер ће велика количина влаге почети да пева.Заливање треба обавити 1 пут у 7 дана са малом количином воде (око 15 литара по грму).Препоручује се употреба кап по кап.

Како се земљиште осуши, важно је да се попусти.Дубина корова мора бити најмање 10 цмоко саднице треба ставити мали слој малча који се састоји од сламе и хумуса.То је неопходно, тако да корови не расту, а влага не испарава.

Препоруча се да се младе биљке оплођују минералима. Идеалан је азот у количини од 40 г по 1 м2.Такође можете користити органску материју у облику птичјег измета или хумуса у количини од 300 г по 1 м2.Након завршетка плодоносног периода за зимски период, препоручује се додавање фосфора и калијума, чиме се добија решење.У 10 л воде разриједите 20 г фосфора и калија.

Дрво треба орезати.Сваке године, горњи делови стабла треба да се секу до 30 цм, што се ради како би се повећали приноси и спречили болести.

Паразити и болести

Ако се појави смеђа мрља, потребно је уклонити сва отпала лишћа и третирати биљку Хомом.Раствор се припрема у односу 50 г на 10 л воде.У случају сиве трулежи третман треба обавити са препаратом "Цхорус" (5 г препарата се наноси на 10 литара воде).

Од цитоспорозе, 2% бакар сулфат се може користити за распршивање сваке биљке.Такођер можете користити лијек "Хом", али тек након формирања свих пупова.

Бензофосфан или Матцх 50 помоћ од мољца.На дрво се могу поставити специјалне лепљиве замке.У борби против лисних уши, препоручљиво је користити "Кинмикс" или "Агровертин".

Закључак

Дрвеће кајсија није популарносамо због лепоте током периода цветања, али и због одличног укуса воћа.Ако задовољите све захтјеве садње и његе, можете добити квалитетан усјев.