Значајке грожђа Благовест

Благовест је сорта коју је узгајао виноградар из Русије, ВН Краинов, у Ростовској области, 1995.Овај човек је у овом подручју открио да је прешао 2 врсте грожђа - Кишмишки радијант и Талисман.Прва плодна жетва забележена је након 2 године.Производ ове комбинације показао се необично укусним и лепим.Име је добио 1999. године.

Благовест је одличан избор за раст у европским регионима са умерено континенталном климом и хладним зимама

Описујући то може донети само пријатне емоције и лак апетит.Групе су велике, од којих свака има облик слике.То привлачи евангелизацију свих љубитеља грожђа.Укрштени поглед даје добру жетву уз правилну негу, тако да популарност нове сорте стално расте.Благовест грожђе се већ може видјети на тржиштима земље.

Описание на новата сорта

Благовест има светлој боје.Могу се звати средњи, између светло зелене и жуте.Бобице су велике, као и многа хибридна грожђа.Тежина сваке бобице досеже 15 грама.Укус Благовеста је пун занимљивих нота.Меснатост плодова је велика и има ноте војвоткиње и мушкатног орашчића.Осе воле да се окрећу око ове четке.грожђе, јер је веома слатко. Проценат компоненти шећера износи 24% са киселином у 6-8%. Сазревање ове нове врсте може се десити у зависности од климатских услова.

Опис у многим изворима потврђује чињеницу да је достигао зрело стање у року од 120-130 дана од тренутка када биљка раствори пупољке. У нашој клими Благовест постаје зрели у периоду од средине јула до средине августа. Интересантна предност ове сорте је подарила природу. Тих дана када је грожђе већ зрело и виси на грмљу, свака четкица се може разликовати у нијансама мириса и укуса. У неким ће преовладати нијансе мушкатног орашчића, у другим - дуцхессни. Балансиране четке се сматрају најукуснијим и најсјајнијим.

Грожђе Благовест може дуго бити на грмљу без губитка укуса

Детаљне чињенице о вегетацији Благовеста

Ова укрштена врста има следеће спољне карактеристике:

  1. Јагода је овална. Величине су веома велике. Боја је зеленкасто жута. Има густо месо.
  2. Гроздови су веома лепи и велики. Једна гомила може досећи тежину од три килограма. По облику, може наликовати на цилиндар или издужени конус.
  3. Цвет јеванђеља има оба пола. На једном потезу 3-4 цвасти. Има способност активног самооплодње.
  4. Лоза је висока. Сазрева до половине његове дужине. Требало би је обрезати на осмом оку. Користи се и кратка облога.
  5. Грм са великим бројем изданака који су плодни. Сапуна зрелост, грм је често преплављен великом тежином кластера. Потребно је стално формирати број изданака.
  6. Благовест, према виноградарима, преноси температуру на 20. Индикатори од -23 степени Целзијуса су забележени, када је грожђе преживјело. Захваљујући правим мерама за бригу за Благовест, ова сорта ће дати 7 кг бобица из једног грма.

Брига за сорту Благовест

Ова врста има висок раст корена и плодност коју дају бубрези. Достојанство овог грожђа је жетва на пасторцима. Разноврсна биљка је способна да пренесе орезивање на различит број очију. Младо грожђе издваја 4 цвасти. Ово показује да ће жетва бити велика, чак ће и грм бити преоптерећен. Овакав број цвасти и сам раст грмова захтева велику снагу вртлара да се брине за ову сорту грожђа.

Обрезивање грожђа је обавезна фаза у врту

За правилну бригу о овом постројењу неопходно је спровести велики број мера усмерених на интензитет пољопривредног инжењеринга, рационирање жетве, итд. Ако брига за Благовест није одговарајућа, резултат ће бити приметан голим оком. Четкице грожђа могу значајно да се смање у величини, као што су бобице, а број убраних плодова након његовог сазревања се смањује 3 пута. Укус евангелизације ће се такође променити. Постоји ризик да једна од две белешке нестане. Да би се спречили такви проблеми, уобичајено је да се предузму обавезне мере, као што су:

  • комад вишка изданака;
  • сакупљање вишка пупова;
  • уклањање неких бобица, како би се осигурао раст четкица.

Посљедња ставка није обавезна. Чешће ће бити интересантно оним вртларима који имају проблема са величином узгајаних четкица, опис таквог примјера најчешће раде вртлари са таквим проблемима.

Репродукција грожђа Благовест

Када садимо резнице, грожђе се брзо укорени, а ријетко се јављају проблеми који би изазвали неку врсту догађаја. Опис репродукције у званичним изворима сугерише да је ова сорта без икаквих проблема пресађена. Према опису, снажне врсте су најпогодније за употребу залиха.

Карактеристика хибридних врста је плодност . Његов почетак почиње 3 године након слијетања. Да би се осигурала добра жетва у будућности, препоруча се да се не преоптерети млади Благовест. На снимку не остављајте више од једне четке. Да бисте то урадили пожељно је пре пет година. Овај приказ захтева простор.

Приликом садње Благовеста, држите удаљеност између грмља, од два и по метра. Потребно је инсталирати одводну цијев и цијев за наводњавање коријена. Биљку ову врсту боље посадите мешањем земљишта са ђубривом. Садница је постављена тако да тло покрива пупољак.

Склоност ка болести

Овај тип грожђа није склон честим болестима. И не тако често пропада. Постоје две врсте болести које су чешће од других.виђени су у Благовесту.Ово је Милдев и Оидиум.Болести су озбиљне и захтевају хитно лечење.

Плоса отстранава зелениа объект на фабрика .На грму се формирао уљни испус бијели.Тако биљка умире и скупља се.Да би се спријечила појава такве болести, грожђе треба засадити на мјестима гдје је циркулација зрака релативно константна.

Требало би да стално пратите изданке и лишће винове лозе, избегавајући велике угрушке.Ако болест већ напредује, вероватно ћете морати да користите хемикалије да бисте елиминисали ову страшну болест.Ово се може урадити прскањем Бордеаук текућине.Поступак треба да се спроводи често коришћењем једног и два процента раствора.

Оидиум је болест која такође утиче на зеленило грожђа .Људи га зову пепељара.У присуству ове болести захваћена су гроздови грожђа, сами плодови.Постепено се скупљају и пуцају.Борба против ове болести није проблем.Потребно је очистити територију грмља корова и остатака винове лозе.Требало би направити вентилирани облик грмља.Користите хемијске препарате.Да би се спречио оидијум, грмови се третирају раствором земног или колоидног сумпора.