Значајке бриге за драгун Виргин Персиммон

Међу вртларима има много оних који, ради експеримента и украшавања територије, узгајају егзотичне биљке на својој земљи. У ову категорију спада и дракиња Виргинскаиа, која се добро подноси не само у јужном дијелу земље, већ иу другим дијеловима свијета, ако се тијеком садње испуњава низ услова. Али да би добили укусне плодове, мораћете да радите сваке године, у потпуности бринући се за дрво.

Сортне карактеристике

Вирџинијски драгун припада породици ебановине. Често се друго име, Виргиниа, користи у односу на ову сорту. Расте у одређеним подручјима Сјеверне Америке, а налази се и на Медитерану.

У Русији се узгаја углавном на Кавказу, због својих карактеристика је типично јужно дрво. Међутим, многи вртлари из других региона покушавају да засаде ову сорту на свом подручју. Ово се не завршава увек добро, а Девишки драгун доноси жетву. Ако имате потребне информације и стрпљење, можете одрасти дивно дрво у умјереној зони земље.

Према опису, стабла девица Виргинскаиа има просјечну висину. Раст појединачних узорака прелази 20 м - то зависи од плодности земљишта. Животни вијек неких стабала достиже 100 година и више.

Култура има тамну кору. Неки од великих листова имају шиљате крајеве, плодови наликују бобицама, пулпибледе нијансе врло сочне. Опрашивање се дешава од инсеката или чак и од ветра. Постоје и једнодомне и дводомне биљке, цветање се јавља током лета. У плодовима сорте Виргинскаиа многе корисне супстанце:

 • шећер до 40%;
 • пектин;
 • танини;
 • киселине;
 • витамини А, Б, Ц;
 • гвожђе;
 • фосфор;
 • калцијум.

Оба мала плода и крупни примерци који теже до 500 г. Средњи пречник плодова је 5-6 цм, а њихов облик и број семена се разликују. Неки плодови немају семена. Драгун се прерађује за различита јела, често се користи као пуњење за кондиторске производе.

Узгој

Многи су увјерени: могуће је узгојити ову сорту из камена, али искусни вртлари знају да је могуће добити бербу само од квалитетних садница. Пожељно их је купити у специјализованим расадницима. Потребно је проучити изглед биљке, обраћајући пажњу на коренски систем. Потребна је и потпуна усклађеност сорте с климом у регији.

Непосредно пред садњу сорте Виргинскаиа, треба да изаберете добро место. Мора испунити неколико услова:

 • несметан приступ сунчевој светлости;
 • заштита од јаких ветрова, најпогоднијег места - код ограде или било које ограде;
 • најбоље тло је иловача са неутралном киселином, која је добро пропусна за влагу, али је повољан раст могућ и на тешким тлима.

Посадити драгун сорте Виргинскаиа требало би да буде тако у будућностиизбегавати трансплантацију због слабог корена корена корена. Садња је најбоља усред пролећа, када је вероватноћа изненадних мраза већ искључена. Једна од најчешћих технологија садње је у посуди без дна или ивица, из које се биљка може лако извући. Јама би требала бити 2 пута већа од капацитета. Садница треба обилно залијевати и посути земљом, ако је потребно, може се малчирати травом.

Често се драгун сорте Виргинскаиа стиче као залиха за сродне сорте, међу њима и источни драгун. Резултат су јединствени хибриди. Једна од њих је Россиианка, која се одликује високом отпорношћу на мраз. Такође позната сорта - Персемон. Треба имати на уму да настали хибриди захтијевају пуну његу, посебно морате водити бригу о залијевању.

Ова сорта се размножава на 3 начина:

 • семена - први плодови сазревају не раније од 6 година;
 • резнице;
 • по пупјењу.

Боље је комбиновати 2 начина репродукције. Сорте жетвених девица нису увек богате, исто важи и за хибриде. Прва жетва може се покупити када се појаве изданци четвртог реда, што се обично дешава на почетку јесени. Често се сазревање свих плодова не дешава истовремено, тако да до новембра можете убити драгун. Да би се убрзало плодност и повећао принос, препоручује се да се створе најудобнији услови за влажност и да се прати начин облачења.

Царе

Заливање је једна од најважнијих компоненти за негу драга. Она може да преживи привременосуша, али не у врућини.

Тврди мраз није страшан за ову сорту, али добро склониште неће бити сувишно.Различити дијелови стабла преживљавају хладноћу на различите начине: коријени нису толико отпорни на хладноћу.Персиммон Виргинскаиа толерише отапање.Такође, дрво често штеди од замрзавања чињенице да долази у живот када је прољеће у потпуности дошло у своје.Склоништа су потребна не само од хладног времена, већ и од глодаваца и зечева.

За дрво је важно правилно формирати круну.У првој години гране треба одрезати на висини од 70 цм од тла.У другој години треба скратити неколико скелетних грана.У трећој години - урадите следећи ниво.Ова пракса орезивања се назива ријетко везана.Исто тако, не чинити се без санитарног обрезивања болесних и старих грана и квалитетног отпуштања земље.Редовно ђубрење је неопходно са почетком плодоношења, препоручљиво је да се изабере поташа од неорганских.

Опасност од девишке девишке дивљине представљена је јапанским лажним штитом и сивом трулежом, који потпуно напада целу биљку.Можете га успјешно ријешити уз помоћ Бордо течног прскања три пута по сезони.Могуће је уништити лажни штит који се појављује током љета, помоћу алата "Припрема 30".