Зебу - разне обичне краве.

Да ли сте већ размишљали о томе одакле потиче ваш рог?стока?Заправо, њихово порекло је од дивљих бикова.Знанствено, име се тумачи као обилазак.Пре више од шест хиљада година, прве врсте домаћих крава и бикова постале су познате човечанству. Они нису били исти као и обичне животиње и имали су једну веома карактеристичну особину - грбу. Грба се налази у горњем врату.Такву структуру тела треба посматрати као дебели слој и одвојени мишић.Тешко је одредити коју функцију има грба, а ипак, захваљујући овој особини, групи таквих животиња је дато име зебу.Примени такво име као грбави бик.

Зебу - грбав бик из Африке

  1. Добра структура тела;
  2. Растегнуте ноге;
  3. Уши велике, спуштене на дно;
  4. Сагги кожа на грудима;
  5. Месо савијено испод врата;
  6. рогови разликовног облика;
  7. Боја: бела, браон, сива, црна, браон.

Индивидуалност ове врсте крава је њихова улога у људском животу.Упркос чињеници да су много мање од обичне краве, ова створења имају добре физичке податке.

Народи их користе каоили да возе одозго.

Једна од карактеристичних одлика зебу-а је преклоп испод врата

Временски оквири и еволуција

За појаву првих типова таквих хибрида, научницијош увек се свађају.Такође их је тешко приписати неком типу.Нагласак је на археолошким ископавањима.Први су одржани у Централној Азији.

Један од познатих археолога четрдесетих година 20. века, В.И.ниједан од копитара, осим зебу-а, таква подела се не дешава. "

Дакле, порекло ове подврсте може се приписати још 3000 година пре нове ере.

Неки научници вјерују да су зебу постигли своју универзалност због еволуције.Другим ријечима, не би се могли аклиматизирати у тропској или суптропској клими.

Модерни зебу се осећа одлично у сушној клими

Перцепција зебуа од стране различитих нација

Свака нација која се разводи од ове врсте хибрида,различите ставове и перцепције ове животиње.У свим деловима Африке често се могу наћи колица са необичним типом краве.Користе се као облик кретања.

У Азербејџану постоји већа експлоатација у домаћој употреби и домаћинству. Као рад: оре земљу.Потрошња млијека је уобичајена. Количина млијека је мања од обичне стоке.

Зебу - отлични работни животни

Сакрални култ

Позитивна перцепција ове животиње на Мадагаскару.Тамо је ова хибридна стока света животиња.Становници острва обављају разне врсте ритуала и нуде жртве.

Најинтересантније је да се на Мадагаскару, упркос култу хибрида, дозвољава да се поједе.

Статистике показују да на отоку има више хибридне стоке него популације.Ако племе поседује такву животињу, онда има везу са Богом.

У Индији такво биће држе до старости.Када је зебу посебан, не убија.И шаљу да живе добро на улици, где умире природном смрћу.Стално у средишту града или на главној индијској улици можете упознати хибридну животињу.Употреба је забрањена.