Здравствено стање птице је последица чињенице да ваши голубови једу Голубови

Узгој голубова свјесно подразумијева посједовање информација које једу голубови. Храњење голубова је примарно питање држања птица. Перформансе утичу на развој тела голуба и виталну активност.

Правилно храњење је основа успешног узгоја голубова

Дијета

Животни век голуба достиже двадесет година. Ако је храњење голубова пажљиво организовано и храна за голубове је уравнотежена са витаминима и минералима, они живе деценијама. Састав исхране обухвата неопходан развој и формирање елемената имунитета.

Градски голубови на улици се хране импровизованом храном, па очекивани животни вијек не прелази пет година.Природни састав прехране дивљих голубова испуњен је биљем и житарицама.Број и састав исхране зависи од тежинске категорије птица и карактеристика пасмине. Приближно једном појединцу се може дати просјечно тридесет грама хране, која се састоји од зрна и траве. Житарице се бирају на основу овладавања и структуре зрна.

Храну можете купити у специјализованој продавници већ у готовој амбалажи, или можете самостално да купите просо, јечам и бисер јечам на тржишту. Голубови на улици се хране углавном производима од брашна, јер су компоненте неопходне за развој организма недостижне.

Просо је добра храна за голубове

Шетња улицом или парком можеобратите пажњу као јато голубова храњених хлебом. Иако је штетно хранити их хлебом, то им омогућава да не умру од глади. Ни у ком случају не треба да храните домаће чистокрвне голубове хлебом.

Храна може укључивати махунарке, житарице - пшеницу и зоб. Свјежа трава се бере на ливадама или се узгаја код куће. Одржавање голубова подразумева улазак птица на улицу, тако да ће присуство оближњих ливада са корисним биљем бити предност.

Судбина уличних голубова није тако ружичаста, тако да су склони болестима и живе кратак живот, то је разлог стања перја и општег изгледа.

Из тог разлога, храна голубова код куће треба да буде различита од исхране уличних птица. Сматрати да је храна хране уличних птица, као што су голубови у дивљини, погрешна.

Природно станиште голубова није повезано са животном средином уличних птица, а састав прехране указује на равнотежу и витаминизацију. Код куће, птице добијају свеобухватни нутритивни састав и одвојено витаминске додатке.

Састав зависи од сврхе узгоја голубова:

  • смер меса;
  • декоративни;
  • летење птица.

У коначној анализи, састав утиче на развој организма и птице и њено формирање. ако је потребно да се маса повећа за кратко време, онда ће састав бити један. Када се узгаја за изложбе, другачији састав. Главна ствар коју треба размотрити је да је економска опција храњења хлебом неприхватљива у било којем од ових случајева.

Дивљи голуб бира своју исхрану

\ т

Угоститељске услуге

Строго придржавање режима је кључна у организовању храњења птица у домаћим условима птица. Прво, изградите строги план исхране и вршите га у исто време свакодневно. Птице можете нахранити два или три пута дневно, у зависности од пасмине и климатских услова.

Прехрана мора да укључује дробљене шкољке, шљунак и сол растворене у води. Ово је важно за правилно функционисање пробавног система голубова.

Зими се птице хране двапут дневно, што повећава утврђивање састава. Свежа трава је одсутна зими, на основу тога, замењујући недостајућу везу. Поред тога што се зимски састав хране мијења, он се прилагођава тијеком промјене перја и почетка сезоне парења.

Основа је вјеверица, фокусирана је на њу у периоду промјене перја. Према томе, доминантни дио су махунарке.

Бобици промовишу раст перја

Храњење пилића је другачије у томе што након гушавости додају влажну пшеницу, постепено прелазећи на исхрану одраслих која укључује махунарке. У првим данима живота, оба родитеља хране пилић са гушавим млеком.Ако голубињак има слободан приступ ливадама, родитељи ће самостално пребацити пилиће у исхрану одраслих.Пружање пилића са прекуваним житарицама и зеленим биљем заједно са гушавим млеком.

Да бирепродуктивни процес је био ефективан, а пилић је рођен, а потребно је да родитељи током периода парења обезбеде храну богату витаминима. Посебна пажња се посвећује:

  • Садржај фосфора.
  • Присуство калцијума.
  • Витамини групе А и Б.

Недостатак одређених витамина и немар у збрињавању будућих родитеља ће довести до неефикасног полагања јаја. Оброци треба да буду уравнотежени са протеинима. Направите дијету на такав начин да буде уравнотежена и витамизована.

Недостатак калцијума може негативно утицати на полагање јаја

Размислите о исхрани на примјеру Николајевих голубова и летећих птица.

Диет
Бреед
Николаев голуби Основа Николајевог односа је лан и силовање. Може се јести да би се побољшало стање перја. Овај састав је погодан за украсне птице. Осим житарица и махунарки, Николаев може да једе кувани кромпир у комбинацији са махунаркама или житарицама. Нахраните хлеб само заједно са зрном.
Хигх-Бреедс Шећер и скроб се додају у исхрану голубова високог нивоа који им помажу да се опораве од дугог лета. Нахрањују се углавном након лета, али не прије његовог извршења.

Позорност се посвећује исхрани зими због сезонског недостатка зелене хране. Хлеб се не препоручује храњењу појединаца. Међутим, узгајивачи пружајуголубови су мешавина жита и хлеба.Храњење хлеба ремети процес варења.

Боље је заменити хлеб житарицама погодним за тело голубова.

Пилићи углавном једу млеко, тако да организација исхране пилића неће захтијевати да трошите.Голубови су обдарени родитељским квалитетима, дозвољавају птицама да се брину о храњењу самих младунаца у првим мјесецима живота.Тада дијета зависи од одгајивача.