Због онога што пуца драгун драгун

Многи вртлари су увјерени да је драгоцјен уз добру бригу дужан произвести солидну бербу сваке сезоне. Заборављају да је дрво живи организам, у којем се константно дешавају одређени процеси, понекад непримјетни оку. Анксиозност не оставља вртларе да покушају да схвате зашто се драгун истушира. Неопходно је утврдити у којим случајевима је могуће предузети акцију, не допуштајући пролијевање, иу којој је све бескорисно, и остаје само да се с њом суочи.

Врсте узрока

Међу узроцима пролијевања драгун се може идентификовати као природно и природно и изненадно. Проблем се може изразити не само у паду плодова на тлу, већ иу одсуству плодоносности, а разлози могу бити исти. Могући узроци: грешке у неги, недостатак опрашивања, изненадне флуктуације температуре, болести, штеточине.

Грешке у збрињавању

Стање драга је зрцална слика бриге за њу: ако постоје грешке, оне показују симптоме. Редовно и довољно залијевање, ђубрење - најважнији услови за нормалан развој стабла, осигуравајући нормално формирање јајника. Међу неорганским ђубривима, боље је дати предност поташи-фосфору. Храњење и обилно заливање треба обављати неколико пута годишње:

 • пре почетка протока сока;
 • у то времеформације цвјетних пупољака;
 • после цветања;
 • током формирања јајника;
 • око месец дана пре доласка мраза.

Вишак влаге може такође бити штетан:

 • када се прекомјерно наводњава, плодови који још нису сазрели су отпали;
 • када се подземна вода затвори, коријени почињу трунути, а незрели драгун се распада.

Недостатак опрашивања

Опрашивање је примарни услов за репродукцију.Драгун је дводомна биљка: она доноси плодове ако је женска биљка опрашена од мужјака, иначе јајници нису формирани.

Поред недостатка жетве, још једна последица је испуштање незрелих плодова.Изван ситуације: садња на месту неколико женских стабала и један мужјак.Визуално се мушко дрво од женке може разликовати већим групирањем стабљика и тањим гранама.

Ако дрво не доноси плодове, препоручује се да се ограничи раст стабала млађих од 3 године.Да бисте то урадили, потребно је да стегнете гране, захваљујући томе, плодност ће доћи раније, а након 3 године стабло ће већ произвести обилну жетву без штипања.

Оштре температурне флуктуације

Ако драгун расте у подручју које карактеришу сталне временске промјене током сезоне, што доводи до пораста, затим пада температуре, дрво реагира на њих.Ово се може изразити у немогућности да се формира јајник или у испуштању плода.Излазак из ситуације - слијетање на право мјесто без пропуха и са добрим приступом соларној енергијисветлости.

Болести

Болести могу бити један од очигледних узрока расипања љубичице. Једна од најчешћих несрећа је смеђа мрља, чија узрочник је гљивица.

Очигледан симптом су беле мрље на листовима, које се брзо трансформишу у велике тачке. Штеточина стиже не само до лишћа, већ и до стабљике, због чега се драгун руши много прије пуне зрелости.

Међу осталим узрочницима болести су вируси и микроби. Да би се спречио њихов изглед, можете користити профилактичке третмане са саставом сумпора и цупроксата.

Штеточине

Драгун је често погођен разним штеточинама:

 • мољци;
 • веевилс;
 • тињајуће;
 • штит.

Они углавном нападају лишће, али често допиру до других дијелова дрвета. Хранљиве материје престају да тече у гране, што доводи до расипања и смрти усева, који још није сазрео.

Још једна карактеристична карактеристика штеточина које су се населиле на дрвету је то што се листови преклапају на пола, суше се и падају. Лакше је урадити превенцију него се борити са штеточинама: прије почетка цвјетања, дрво третирајте с Конфидором, а љети на њему носите појас за хватање.