Зашто патке извлаче перје из крви других Дуцкс

Оваква појава као што је канибализам је својствена многимврста домаћих птица.На пример, љубитељи пљувају перје су: ћурке, препелице, кокошке и патке.Таква наклоност живих бића може проузроковати непоправљиву штету економији.Укључујући и потпуно уништење.Зашто се овакво понашање јавља код животиња и како се носити с тим?

Конфликти и перје могу изазвати велику штету на фарми

Узроци патка канибализма

Стручњаци су увјерени да је главни и примарни узрокКанибализам у паткама је њихова исхрана.Често птице немају хранљивих састојака.Али десава се да чак и уз одличну исхрану због ушћа одређених околности, птице и даље пију једни другима.Понекад чак и одлично одржавање и нега не могу да уклоне овај проблем.Па у чему је ствар?

Разлог лежи у генетици.Неке пасмине имају високе податке о развоју и расту у смислу генетске предиспозиције. Да би се задовољиле ове потребе, потребно им је много више хранљивих материја и протеина, са којима граде мишиће. То јест, док птица треба ове елементе, храни се мекињама и разним поврћем.

ВеликаПоједини узгајивачи живине сматрају да у периоду интензивног раста живим бићима не треба дати пуно поврћа, јер дјелују као лаксатив. Со и многи хранљиви састојци и елементи се испиру из тијела заједно са изметом. Немогуће је увести такву исхрану током формирања пернатог покривача, иначе се проблеми неће избећи.

Злоупотреба поврћа може довести до чупања перја

Постоје и други разлози због којих патке једни од других извлаче перје:

 • Погрешна исхрана живих бића: недостатак или вишак протеина, недостатак елемената у траговима;
 • конзумирање пернатог покривача је такође могуће због недостатка таквог елемента као што је Арганин, ако његов индекс у исхрани живих бића падне са 6,9 на 3,9;
 • становање перади: агресија и канибализам су погођени сувим ваздухом у просторији, који садржи жива бића, када недостаје кисеоника, перо постаје крхко, тако да птица покушава да га се ослободи и почне кљуцати не само себе, већ и друге.

Могуће компликације због чупања перја

Када патке почну да извлаче перје, то је алармантан сигнал који се никада не смије занемарити, јер је то прилично опасна појава. Понекад се дешава да жива бића, када извлаче перо, такође оштете кожу, што резултира манифестацијом канибализма у њему.Мирис крви узбуђује птице и они почињу све више да кљуцају рану. Смрт патака може се појавити урезултат губитка крви, било због инфекције ране.

Пошто је почело да вуче перје, патка више не може да се заустави

Мале патке су најрањивије.Овај феномен се манифестује након три месеца од рођења.Током тог периода пачићи почињу да ходају.Одрасли постају агресивнији, почињу да нападају своје рођаке.Током борбе перје лете у различитим правцима.Они не могу бити једни поред других.Прво, захваћени су врат, реп и крила.

Ако се појави овај негативан став, предузмите хитну акцију.

Начини за решавање проблема

Као резултат појаве сличног проблема, потребно га је решити и идентификовати све могуће начине за његово решавање.У идеалном случају, проблем је боље спријечити него наставити с њим.

Прво обратите посебну пажњу на крму.Мора бити уравнотежен и потпун.У случају проматрања интензивног раста мишићне масе у патки треба подузети мјере.Чак и уз одличну исхрану, ове птице ће требати додатни уравнотежени комплекс, који садржи велики број елемената неопходних за раст.

Појава крви на местима где је перје покривено је опасан посао.Да помогне у сузбијању додавања протеина у храни животињског порекла. Поред тога, храни треба додати мљевено месо, клаонички отпад и масти.Цена по одраслој особи је 50 г дневно.Редовност ове дијете - једном недељно.У храни обавезноТреба додати суво млеко и брашно (рибу и месо и кост).

Суво млеко је есенцијална компонента оброка патке

Као превентивну меру, у прехрану живих животиња треба додатно увести следеће врсте исхране:

 • метионин;
 • агринин;
 • цистин;
 • препарати који садрже сумпор, манган и бром.

Такви адитиви доприносе брзој рестаурацији оштећеног перја.

Стандарди за држање патака

Ако ваш љубимац има потпуну исхрану, али постоје знаци канибализма, обратите посебну пажњу на услове у којима се птица налази. Ако се испољавају знакови чупања:

 • повећати број гнезда у просторији;
 • услови становања не би требало драматично да се мењају, као и места за ходање птица;
 • узети у обзир капацитет просторије;
 • нанети црвено светло и смањити осветљење осветљења, што ублажава иритацију;
 • побољшана вентилација.

Канибална патка мора бити изолована

Ако се пронађе само један појединац који пати од канибализма, одмах га изоловати од главног стада и примијенити низ мјера усмјерених на лијечење. Такодје се ради са клонираним индо-свееповима, који са двоструком агресивношћу истргавају перје једни од других.

По мишљењу искусних узгајивача, малим паткама се даје мало сирове рибе ради спречавања и спречавања развоја канибализма.

Одличноопција ће бити папалина или капелин. Ако је могуће, ослободите их у рибњак, посебно ако је у близини језерце где патке могу ухватити водене леће или шкољке. Управо у тим супстанцама постоји велика количина протеина, тако неопходна за раст живине.

Дакле, паткама, као и свим другим врстама живине, потребна је нега и правилна нега. Због тога њиховом садржају и исхрани треба посветити посебну пажњу, тако да се птице не упуштају у међусобни поклев. Само уз прави приступ послу можете успјети.