Зашто лимун не воће код куће лимун

Дрво лимуна доноси не само пуно радости, него и бригу о свом власнику. Садња и садња цитруса је лака, али организовање праве бриге за њега је много теже. Разлози због којих лимун не доноси плодове на време су само неки - неповољни услови околине и болести које често утичу на стабло лимуна. Шта ако вољена биљка не почне да цвета?

Да бисте добили добар удео лимуна, пробајте јако

Шта утиче на јајник плода

Лимун може да произведе до педесет плодова годишње, у зависности од старости биљке и услова које је оплемењивач биља могао да пружи. Организација наводњавања, места на којима се налази посуда, влажност ваздуха и квалитет ђубрива одређују раст лимуна.Цватови се појављују само на здравом дрвету, које се на време обрезује и пресађује.Ако стабла лимуна не почну да дају плодове, онда:

  • у просторији у којој расту цитруси, повећана температура ваздуха;
  • онмалог стабла мноштва цвасти које нису обрезане;
  • заливање је абнормално (недостатак хране).

Главни разлози за недостатак воћа у младом дрвету

Раст биљака и његова плодност зависе од фактора околине и бриге коју особа пружа цитрусима.Воће лимуна је последица добре неге и неге цвећара.Разлог за било какве негативне промене треба тражити у каквој се води вода лимуна и када се трансплантира.Квалитативни показатељи тла и ђубрива одређују изглед стабла.

Вакцинације

Неисправне вакцинације могу бити још један разлог за недостатак цвасти на стабљикама.Лимун из камена не даје плодове ни у најповољнијим условима.Биљка пресађена резницама даје плодове од треће године. Није вредно чекати да лимун из кости произведе добру жетву.

Ова врста украсног дрвећа цвета, али не доноси плодове.Број воћа на дрвету зависи од тога како се цвећарица носила са најважнијим задатком одсецања додатних цвасти.Што се више цветова појави на стабљикама, мањи ће бити будући лимуни.Корисне супстанце и влага се равномерно распоређују по дрвету, па чим биљка цвета, она се мора одсећи.

Трансплантат мора бити коректан, иначе ће се принос смањити

Температура и влажност

Ако је лимун процветао, али онда су се сви цветови истуширали, потражите проблемПотребне су температуре и влажност у просторији.Како направити културуда донесе плодове или засади, чак и почетник треба да зна, који очекује да ће убирати добру жетву у блиској будућности.Лимун цвјета, али не доноси плодове, шта да ради?Морамо тражити разлоге код куће, док се постројењу и даље може помоћи.

Зашто стари лимун престаје да даје плод

Зашто стари лимун не доноси плод код куће?Искусни узгајивачи увјеравају да украсно дрво, плодоносно не прве године, може патити од врло тривијалног проблема.Ако се током јесењег цветања у просторији у којој се налази лонац са лимуном, превисока температура, цватови или падају или се уопште не појављују.Суви ваздух доводи до чињенице да се земљиште у лонцу претвара у чврсту грудвицу.Као резултат тога, биљци недостаје влаге, чак и са нормалним заливањем.Коренски систем није у стању да храни цвасти, и они једноставно падају.Оптимална температура у просторији не би требало да пређе 20 степени Целзијуса.

Зими, искусни узгајивачи цвијећа препоручују да се биљка одмори.Делимично или потпуно одсечите слабе стабљике или дрво које је болесно.

Мала бијела цвјета доносе много радости особи, поготово ако је лимун први пут процвјетао.Ни у ком случају не би требало да остављате сва цвећа која су се појавила.Ближе пролећу, лимун се изводи на отвореном, где се биљка повећава и на сопственој температури.Лимун оживљава, јер цветање прољећа карактеризира велики број бијелих пупољака.Да би се избегла смањена плодност усева у будућности, од првог цветањавишак цвећа је одсечен.

Дополнителни будс треба да се одстрана

Како хранити биљку током периода цветања

Да бисте одредили број цветова који се могу оставити на дрвету, извршите једноставне прорачуне. На 10 летака треба да остане само један бубрег. Ако цвећар не скрати додатне пупољке, биљка ће постати слаба и ускоро ће одбацити цео јајник, а не само његов део. Лимун треба више хранити током интензивног цветања. У пролеће се измјењују минерална и органска ђубрива. Храњење се врши свака три дана.

Недостатак исхране је један од најчешћих разлога због којих се јајник не формира на стабљикама. Ако су се цвасти појавиле, али одмах пале, требало би потражити проблем у квалитети и количини влаге.

Прекомерно заливање доводи до сличног обрасца - ризом не може апсорбовати воду због отицања тла. Коренски систем почиње трунути, а јајник пада. Са стабла сачекајте жетву, која не добија довољно влаге, не вреди. Ако јајник и даље траје неповољан период, плодови ће бити горки и мале величине.

Шта учинити ако се цвијеће не претвори у воће

Недостатак воћа на дрвету које изгледа потпуно здраво са стране може чак и загонетно искусити узгајивача. Лоша залиха може бити један од разлога. Избор сорте одређује колико ће воћа бити сакупљено након цветања биљке.

У патуљастим сортама, плодност је знатно виша него укултура пуне величине. Ако након пресађивања стабла не жели да донесе плод, требало би да сачекате још једну годину. У већини случајева лимуну је потребно више времена да се прилагоди новим условима.

Патуљасти лимун производи више плодова од обичних

Ако је узрок стар

Недовољно зреле биљке могу цветати само без плодова. То се дешава ако млада култура још није јака. Дрвеће од петогодишњег доба даје трајни усев, али млади лимуни не показују такве резултате.Недостатак воћног порекла узрокован је вишком воћа или ниском концентрацијом хранљивих материја.На хладноћи, биљка се осећа лоше и нема вакцинације која помаже код јајника.

Ако је узрок на месту искрцаја

Ако је могуће утврдити узрок слабости стабла лимуна, проблем треба одмах уклонити. Да би се ојачала плодност цитруса помоћи ће једноставне радње које не захтијевају додатне трошкове новца или труда од особе. Први корак је померање лонца на јужни део зграде или просторије у којој лимун расте.

Лимун се најбоље осећа у јужном делу собе

Ако је узрок у земљи

Током трансплантације, искусни узгајивачи препоручују коришћење посебне дрениране земље. Ближе љети, потребно је повећати количину ђубрива за коријенски систем стабла лимуна. Прекомерна концентрација азота у земљишту због сталног заливања и без ђубрива може наштетити биљци и довести до чињенице да ће цватови ускоро отпасти. ЦареУкрасне биљке су једноставна ствар, али исто тако захтијева пуну повратак од особе.

Ако је узрок опрашивање

Понекад је лоше опрашивање узрок недостатка боје и плода.Шта да урадимо да спасимо лимун?Опрашивање цвијећа је дио сложеног процеса, због чега се појављују сочне плодове.

Без опрашивања, цвеће је само отпадно цвеће.Лијепе су, али апсолутно бескорисне за узгајивача који планира жетву.Да бисте помогли биљци можете поново опрашити све цвеће.

За ове сврхе, потребно је пренијети полен из једног цвијета у други.Помоћу памучног штапића, мушкарац пролази кроз сва цвасти пажљивим покретима.Такав поступак био би користан за биљке у чијој врсти цвјећар није сигуран.Неопходно је обавити памучни штапић без јаког притиска како се биљка не би оштетила.