Зашто лимун баца воће?

Скоро свака особа која је заинтересована за собне биљке, сања о томе да на прозору на прозору узгаја чудотворно дрво као лимун. Не само да украшава просторију, већ уз правилну његу даје и сочне плодове који су богати витамином Ц. Лимун је прилично хировита биљка по саставу земљишта, осветљености и влажности. Зато понекад падају јајници.

Лимун је каприциозна биљка, а добру жетву можете добити само уз одговарајућу негу

.

Зашто Лемон Овариес Фалл

Ако лимун има јајник, онда је то негативна реакција на промену пејзажа. Ако се лонац са лимуновим стаблом преусмери на други прозор или премести у другу просторију током плодоношења, воће ће отпасти, без обзира на квалитет неге лимуна. Осветљење се мења, што доводи до наглашавања биљке.

Из тог разлога, није препоручљиво померити лонац са места на место и чак га окренути на сунце другом страном.Цвијеће се истушира ​​и промјеном локације биљке.

Постоји још неколико разлога зашто се воће распало у близини дрвета лимуна. То је због немогућности лимуна да их узгаја на себи. Постоји исцједак јајника из неколико разлога:

  • дрво је још увијек премлада и нема снаге да сазрије плод;
  • земља је оскудна и има мало минераласупстанце;
  • биљци недостаје сунчева светлост;
  • дрвету је потребно интензивније заливање;
  • Превише јајника, што лимун не може поднијети.

Ако предузмете мјере да спријечите све недостатке у бризи о лимуновом стаблу, онда ће сљедећи пут задовољити свог власника својим лијепим жутим плодовима. Не препоручује се куповина стабла у току плодног или цветног периода, јер се премјештањем биљке на потпуно нове услове узгоја и сам транспорт има негативан ефекат на лимун. Таква биљка ће сигурно бацити јајник.

Ако постоји велики број јајника, лимун се ослобађа вишка

Знаци пада јајника

Да би схватили да ће лимуново дрво бацити јајник, морате добро погледати саму биљку. Уочени су следећи симптоми:

  1. Лишће на грани са плодом почиње се мало савијати или отпасти.
  2. Сам јајник се скупља и смрва.
  3. Стабла воћа потамне и суше.

Као резултат тога, плод пада, а биљка добија нову снагу за следећу жетву. Такође се дешава да су листови нестали, али плодови остају.Постоји недостатак хранљивих материја у земљишту.Ако не правите минерална ђубрива, онда ће временом стабло лимуна умрети.

Минерална ђубрива ће помоћи да се суоче са проблемом пада са јајника

Шта учинити да лимун не пресавије јајник

Ако биљка повремено цвјета, али наставља да одбацује јајник, онда је то први знак проблема уњега.Прво морате разумети зашто плодови падају.Ако је проблем у минералном изгладњивању, онда се комплексна ђубрива наносе на земљиште за собне биљке, могу се купити у специјализованим продавницама.Понекад минерална облога не помаже и онда се стабло лимуна пресађује у другу посуду са новим супстратом.Тло би свакако требало да буде благо кисело.

Ако је земљиште у лонцу суво, требало би чешће залијевати биљку.Ово треба урадити најмање три пута недељно.Такође је потребно лишће прскати водом најмање једном дневно.

Домаћи лимуни, као и њихови дивљи момци, воле дифузно светло и осећају се веома лоше у хладу.Боље је изабрати место за лонац на месту тако да има довољно светла, али листови нису на директном сунцу.Тако је могуће избећи падање јајника.

Боље је уклонити будући јајник на малом дрвету током периода цветања.Млада биљка скупља све цвијеће.Ако је стабло лимуна одрасло, али на његовим гранама има превише цвијећа, онда се само један дио уклања.То ће помоћи дрвету да сачува преостале плодове.