Зашто крушка не цвета, а на њој нема плодова Крушка

Посадили сте дрвеће крушке у вашој башти, али жетва није дошла. Зашто не куха воће? Зашто не цвета? Разлози могу бити много.

Цветне крушке - нема гаранције за жетву

Не цвета

Имаш високу крушку у том подручју, зашто не цвјета? Ако на њему нема цвећа, онда нећете чекати жетву, тако да ово питање не може, него бринути вртлара.

Она нема хранљивих материја

Цвјетни пупољци крушке полажу се крајем љета или почетком јесени, а затим добија снагу да цвета још годину дана. Ако је дрво било задовољно обилном жетвом, земља би могла бити исцрпљена. Уз недостатак потребних супстанци, неће моћи да формира нове пупољке, тако да неће цветати и доносити плодове.

Растезање крушке помаже да се убрза почетак плодности неколико година

Изабрали сте ову врсту

Постоје сорте крушака које доносе плодове не одмах, већ након 8 или 10 година. Зато само треба да сачекате, потражите информације о својој сорти, сазнате када ће прва берба бити.

продали су вам дивљину

Купите саднице пожељно у расадницима. Дивљина ће активно расти, али неће цветати. Покушајте поново пресађивање. Ако јестесигурни да је дивља, уклоните све гране и инокулирајте, користећи материјал из добрих сорти.

Хрушка се често произведе скоро без жетве

Штеточине

Инсекти могу или смањити будућу жетву, или због њихнеће.Крушка не цвета, јер су инсекти започели своју активност почетком пролећа, пре него што су се појавили први листови.Када се загреју, прелазе на гранчице и извлаче сокове из младих пупова.Највеће штете на стаблу узроковане су штеточином “крушка сисаљка”.Да би заштитили саднице, рано пролеће, попрскајте их специјалним препаратима.

Пушач круха разара цветне пупољке

Крушка расте у хладу

Током садње, нисте узели у обзир чињеницу да је дрвету потребна природна светлост.Ако му недостаје сунчева свјетлост, јер је посађена поред зграда, у близини су расле друга стабла, која га засијавају, неће имати никаквог усјева, или ће само пар плодова расти.

Болести крушака смањују приносе

Дрво се замрзну кроз

Крушка не толерише температуре испод нуле.Њен коренски систем се смрзава над њом, ако изненада постане изненада хладан и снег нема времена да падне.Због тога, искусни вртлари се саветују да га греју за зиму.Тло, које се налази у кругу круга, прекривено је малчирањем, покушавајући да слој учини дебљим.На врху се постављају или смрекове гране, или покривни материјал.Не воли дрво и хладан вјетар.Да би се заштитили од њих, затворите га.

Оштећење крушке глодавцима и замрзавање -разлог недостатка цветања

Ако не цвета, постаје јасно зашто нема плодова на крушкама.Али изглед првог цвећа није гаранција да ће жетва бити.

Нема плодова

Не доносите плодове на месту, зашто?Сви горе наведени разлози су релевантни.

Али дрво може цветати, али неће бити жетве.Зашто нема плодова крушке?

Посадили сте само једну врсту крушке.Ако једно дрво расте у вашем врту, након опрашивања сопственим поленом, јајник се неће појавити.Стога, они који желе да добију добру жетву треба да посаде две своје сорте, или више.Или, посадите гранчицу друге сорте на матичном стаблу.А онда ће доћи до унакрсног опрашивања.И без тога нећете чекати воће.Али, приликом пресађивања, пазите да ова калемљена грана и дрвеће посађено поред њега сазревају у исто време.

Ако боја подмерза - плод не чека

За то су криви пролећни мразеви.Крушке могу везати пупољке цвијећа, али она нема плодове, није.

То је због чињенице да цвјетају врло рано, а цвасти умиру због прољетних мразева.Јужне сорте су посебно подложне временским приликама.

Пресадили сте дрво.Крушка не толерише трансплантацију, па је важно да она одмах изабере стално место и да је не додирује, чак и ако се одлучите да промените дизајн локације.Они који су купили велику младицу, треба да буду веома опрезни када се ради о садњи, правилно се брину о биљци.Ако правиш грешке, она неће донети плодове.

Правилна садња је кључ за продуктивност

Неправилно слијетање. Ако је неправилно посађена, крушка неће одмах умријети, неко вријеме ће расти, и молим вас са првом жетвом, а затим сушити. Важно је правилно поставити врат корена. То је дио биљке који се налази између дебла и коријена саднице. Требало би да буде 4 цм 6 цм изнад земље, а ако је закопано, дрво ће умрети.

Ако приметите да је млада крушка неправилно посађена, онда се ситуација може исправити.

Подигните младицу, додајте још земље у корење. Ако крушка расте на овом месту дуго времена, онда остаје само да је ископамо. Високо лоциран прсни врат корена.

Оштећење коре је узрок неуспеха усјева

Оштећена кора. Ако нисте заштитили дрво од глодара, зечева, могли би уништити кору зими. Због тога ће крушка бити болесна и неће моћи задовољити жетву. У близини се налази водоносник. У овом случају, коријени крушке стално труну, тако да не прима супстанце које су јој потребне и нема снаге да формира јајник.

Превише сте дрво. Ако крушка расте на земљи у којој има превише минералних ђубрива, онда она почиње активно да расте, “заборављајући” на плодност.

Въздух на въздубление въздуха на въздух

Одмах престати са храњењем. Да би се смањио раст стабла, неколико ноктију се увлачи у његов пртљажник. Или је изрезан од коре. То су главни разлози због којих крушка нијежели цветати или доносити плодове. Ако предузмете нешто, онда можете да решите проблем. Најважније је да сазнамо разлог да би онда знали како да исправно поступамо. Ако не можемо да утичемо на временске услове, као и да променимо врсту дрвета, онда се преостала интерференција може елиминисати ако се жели.