Зашто грожђе бобице вене

За време узгоја грожђа, важно је да се вртлари придржавају свих правила, јер се неправилном бригом, неблаговременом обрадом и храњењем корена, винове лозе и гроздова може изразити недостатком жетве. Пре садње садница у земљу, важно је узети у обзир његове карактеристике, како се правилно бринути, које хранидбе можете користити, које би бобице требало да буду. Важно је да вртлар не само да штити грожђе, већ и да добро познаје изглед сорте, како би одмах приметио и отклонио све видљиве проблеме и болести током раста и сазревања. Разлог зашто грожђе, винова лоза и бобичасто воће осуше може бити много фактора. За борбу против њих користите само доказане алате који су прикладни и одговарају сорти грожђа.

Суво грожђе

Уобичајене болести

Различите сорте грожђа могу имати исти разлог за сушење. Главни разлог зашто винове лозе, бобице вене, је недостатак шећера у рукама. Гљивица блокира приступ хранљивим састојцима, влази. Врста гљивица које утичу на усеве, служе плијесни. Плијесан утиче на културу без обзира на разноликост. Важно је обратити посебну пажњу на грмље током цветања, јер је то период када плијесан може изазвати оштећења. Може да пресуши као бобице,и трс, целе гроздове.Често се исушује само доњи део гомиле.Овај процес је посљедица чињенице да гљивице не допуштају да храна, влага и усјеви нестану.За превенцију, да би се избегле значајне последице и да би се грмље заштитило од плијесни, препоручује се третман три пута годишње: пре цветања, након цветања, иу време појаве бобица.

Препоручује се употреба специјално дизајнираних хемикалија за борбу против плесни.Током обраде обратите посебну пажњу на корен.

Сунце је природна штеточина која може узроковати да се грожђе осуши. Топлота и интензивна топлота негативно утичу на бобице.Манифестација ове опекотине, остављена сунцем.Можете схватити да бобице знају опеклине не само по изгледу, већ и по укусу.

Гљивичне лезије

Разлози због којих грожђе може да пропадне може бити много, али главна је гљивична инфекција.Да би се оштетили грмови и плодови, потребна је једна врста гљивица, али их је више, а један грм може истодобно знати оштећење неколико врста и болести.Главни типови гљивица који су укључени у разлог због којег биљка нестаје, укључују:

  • Антрацносе.Кишовито прољеће може направити не само добро залијевање грмља, већ и донијети гљивичне болести попут антракнозе.Температура ваздуха на којој се развија болест је од два до тридесет степени топлоте.На лишћу, бобице се јављају као мрље са црним обрисом.Пати од гљивицаи четке.
  • Вертициллус. Гљивична болест утиче на корен грмља, а то ограничава проток бобица и четкица за храну, влаге. Тешко је видети лезије, посебно ако болест напредује у својим раним фазама. Видљиви трагови се појављују након годину дана. Често су погођене младе саднице.

Грожђе погођено гљивичним обољењем

Цврчци такођер могу оштетити грмље. То су штетни инсекти који живе у соку винове лозе, продиру у корен, бобице, пагоне и узимају храну из грма. Као резултат, грожђе осуши. Једна генерација, која женки даје сезону, може нашкодити великом броју винограда.Бензофосфат помаже у контроли штеточина . Распрскали су цео грм.

Недостатак влаге

Други разлог зашто виноград нестаје може бити недостатак влаге. Приликом садње садница, важно је да их обилно залијете топлом водом. У току врућине, наводњавање се врши једном недељно, можете користити прелив. Грожђе је врста биљке која толерише температурне промене, аклиматизацију и суше. У љето, грмови се не препоручују, често залијевање, до времена жетве, залијевање у раним фазама зрења. Може се појавити проблем, и са прекомерном сувоћом, винова лоза ће увенути. Приликом наводњавања важно је пратити удио воде, јер обилно залијевање може довести до појаве мочваре и истог увенућа као и код суше.

Додатни узроци венућа

Узрок падајућег грмљаможе доћи до преоптерећења винове лозе, високих приноса, неблаговременог ђубрива и дораде тла, неправилне бриге или чак прекомерне неге. Вртари бркају опекотине од сунца са болешћу као што је оидијум. Симптоми су исти, појављују се мрље, цветају, као опекотине од сунца. Тешко је борити се са болешћу, посебно ако је температура ваздуха изнад тридесет пет степени. Главна пријетња је парализа, која може нашкодити читавом грму, а не његовим појединачним дијеловима. Превенција и лечење су важни за спровођење у раним фазама било које болести, минимизирају губитке и повећавају шансе за добијање добре жетве.